Altınok Öz 'Bu karanfilleri göğsüme takmaktan gurur duyuyorum!'

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Bulgaristan’ın Razgrad İsperih Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Demir Baba Tekke “Şehitleri Anma Töreni’ne katıldı.

Altınok Öz 'Bu karanfilleri göğsüme takmaktan gurur duyuyorum!'
Kartal Belediyesi ve Bulgaristan’ın Razgrad ili İsperih Belediyesi arasında sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlenen törene katılan Başkan Altınok Öz’e, Belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

 

Varna’da, Varna Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) İl Başkanlığı yöneticileri ve üyeleri ile  bir araya gelen Başkan Altınok Öz,  İsperih’te düzenlenen Demir Baba anma törenine katıldı. Sonrasında Filibe’ye geçen Başkan Altınok Öz, Kırcaali Ardino Belediyesi ile görüşmelerin ardından Cebel’de düzenlenen Şehitleri Anma Töreni’nde yer aldı. 

 

Bulgaristan’daki temaslarını tamamlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için Kartallı Kazım Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Altınok Öz, 19 Mayıs 1989 yılında Cebel’de yapılan yürüyüşün Avrupa’ya demokrasiyi getirdiğini söyledi.

 

Kartal’da yapılan buruk 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı anma törenine katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 19 Mayıs 1919 yılında iki halk hareketi olduğunun altını çizdi.

 

Başkan Altınok Öz, yaptığı konuşmada, “19 Mayıs 1919’da iki halk hareketi oldu. İlki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı halk hareketi, diğeri de ezilen yok edilmeye çalışılan ve kimliksiz, kişiliksiz bir nesil yaratılmaya karşı Bulgaristan'da 19 Mayıs 1989 yılında dönemin totaliter rejimine karşı
Kırcaali'nin Cebel ilçesinde Türklerin başlattığı yürüyüş... Nasıl 19 Mayıs Anadolu’ya Cumhuriyeti ve demokrasiyi getirdiyse, bu yürüyüş de Avrupa’ya demokrasi getirdi. Sadece Bulgaristan’a değil; ondan sonra Berlin duvarı da yıkıldı. Avrupa demokrasiyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; sınır dışında bıraktığımız ama bizim mirasımız olan kendi yurttaşlarımız getirdi.  Bunu çok iyi bilmemiz lazım. Şu gördüğünüz iki tane kırmızı-beyaz karanfil Cebel’deki Türkan bebeklerin ve daha nicelerin ölümünü anma ve demokrasiye yürüyüş toplantısı nedeniyle göğsüme takıldı. Bu karanfilleri göğsüme takmaktan gurur duyuyorum. Orada olmaktan ve sizlerin selamını onlara iletmekten gurur duydum. Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Sevgili Lütvi Mestan'ın selamını da sizlere getirdim.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2014, 12:32

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17