Altınok ÖZ Başkanımız "Sürgün edilen 61 işçi ve Aileleri seni severmi! O Oteli Sat Başkan!"

Altınok ÖZ Başkanımız
banner46

İlk göreve geldiğiniz günden bu zamana kadar biz gazeteciler sizi yakinen izlemekteyiz. Başarılı güzel yaptığınız her işi takdir ettik haber yaptık ve manşetlere taşıdık. Yanlış gördüğümüz, eksik gördüğümüz işleri de köşemizden eleştirdik.

“İŞTEN ADAM ÇIKARTMAK YOK” DEMİŞTİNİZ!

“CHP’li Parti Kartal Belediye Başkanlığını kazandı, bizleri işten çıkartacak” endişesi taşıyan personel vardı ve evlerini geçindirmek hayatlarını idame etmek zorundaydılar. Siz ise “Kimseyi işten çıkartmayacağım, ideolojik davranmadığı ve görevini kötüye kullanmadığı sürece.” Demiştiniz. Ben bu söyleminizi çok beğenmiş ve “işte büyüklük bu, devlet adamlığı bu” diyerek taktir etmiştim.

TORBA YASASI İLE SÜRGÜN!

Gazetemizi telefonla arayan titrek sesli beyefendi “Valiliğe bazı isimler gönderildi, torba yasasıyla bazı arkadaşlarımız sürgün olacak! Bu konudan haberiniz var mı?” diyerek bizi uyardılar. Şok oldum. “O işten adam çıkartmak yok diyen, taktir ettiğim başkan mı bunu yaptı” dedim kendi kendime. Sizin Partiniz CHP torba yasasını anayasa mahkemesine götürmedi mi itiraz ederek.

BU İNSANLAR VE AİLELERİ SİZİ SEVERLER Mİ?

Araştırdığım kadarı ile 61 kişinin yaklaşık ellisi Ak Parti ve sağ görüşlülerden, geri kalanları da CHP’li. Bu insanlara yapılan zulümdür. Bir nevi işine gelmiyorsa çık git demektir. Bu insanların kendilerine göre giderleri ve taksitleri vardı belki de. Siz hiç işsiz kaldınız mı sayın Öz? Ev kirasını zamanında ödeyememe, elektrik veya suyunuz ödeyemediğiniz için kesildi mi. Bana oldu, hem de çok. Ben biliyorum ki şimdi bu insanlar evlerinde kara kara düşünüyorlar ailece. Büyüklük sizde kalsın bu insanları sürmeyin. Biliyorum ki bu insanlar, aileleri ve yakınları bu olaydan sonra artık sizi sevmeyecekler. Ya da siz cevap verin severler mi? Malumunuz Ulusal bir gazete sizin halk tarafından sevildiğinizi iddia etmiş, hazır böyleyken bu sürgün olayından vazgeçiniz.

ORDA BİR OTEL VAR UZAKTA! O OTEL BİZİM OTELİMİZ Mİ?

Çocukken duymuş ve söylemişsinizdir muhtemelen “Orda bir köy var uzakta” Şimdi bende diyorum ki;

Orda bir otel var uzakta,

O Otel bizim otelimiz mi?

Gitmesek de, yatmasak da

O Otel bizim otelimiz mi?

Evet bir otel kiraladınız Kartal adına, Kartal’lılar adına. Cumhuriyet tarihinde böyle bir örnek var mıdır bilmem ama siz ilk olsanız gerek. Her kes bu otele karşı, kimse istemiyor. Sokaktaki vatandaşa oteli sorduğumuzda nerdeyse şaşkınlıktan küçük dillerini yutacaklar. Neden Nevşehir? ilk olarak sorulan soru. Sonra başkanın memleketi ve çiftliğine yakın olduğunu duyunca iki kat şaşırıyorlar. Bu otele şimdiye kadar Kartal’lının ne kadar parası harcandı. Kartal’lılara ne faydası olacak, çok tartışıldı mecliste, orda, burda ve daha da çokta tartışılır gibi gözüküyor.

NEVŞEHİR’DE Kİ “O” OTELİ SAT BAŞKAN!

Otele sağcı, solcu her kes karşı. Bir tek siz karşı değilsiniz. Kimileri alenen karşı olduğunu yüzünüze söylemiş, kimileri de yalakalık olsun diye veya düzenleri, menfaatleri eksilmesin diye susuyorlar. Zararın neresinden dönülse kardır. Nefsi isteklerinizi Kartal’lılar adına ve Kartal’lıların parasıyla yapmayın lütfen. Çok istiyorsanız bildirin, karşı çıkanların röportajlarını gazete de çarşaf çarşaf yayınlayayım. Yazıktır bu milletin parasına rica ediyorum, Kartal’lılar adına “O oteli satınız.” Çok istiyorsanız Kartal’da otel yapın, bakın Pendik’te 2 tane lüks otel var, Kartal'a bir otel daha gider! Ama ne gerek var otele, motele. Size şifahen de söylemiştim. Kartal’lı hizmet bekliyor. Bilgi evleri yapın, kütüphaneler yapın yani Kartal’lının gidip gelebileceği faydalanacağı hizmetler yapın.

Neyse bu köşe yazım için bu kadar yeter, diyelim. İlerleyen günlerde “Kartal’lıların paraları nerelere gidiyor ve gidecek” onu yazacağım sevgili okurlarımız.

Sağlıcakla kalın…

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2011, 07:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17