Altınok Öz bana “Beni yok saydın. Seninle hesaplaşacağım!“ dedi.

Altınok Öz Cami Dernek başkanı ve yönetimini neyle tehdit etti.

Altınok Öz bana “Beni yok saydın. Seninle hesaplaşacağım!“ dedi.
banner46

Soğanlık Merkez Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma Derneği Başkanı Ali Öcal gazetemize yaptığı açıklamada çok çarpıcı iddialarda bulundu

"Beni yok saydın. Seninle hesaplaşacağım!"

Soğanlık Merkez Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma Derneği Başkanı Ali Öcal "Camimiz bu gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılıyor.  İBB yıkım ekibiyle, zabıtasıyla, itfaiyesiyle, ambulansıyla burada çalışıyor bu gün. Bu yıkımdan sonra ki ilk işimiz 2 bin kişilik prefabrik mescit, İBB tarafından yapılacak ve şu an mevcutta hazır bulunan prefabrik te yıkılacak. Yeni Cami’nin temeli atılacak. 10.556 metre karelik bir alanı olacak. Bu alanda Camii’ye ait külliyeler, taziye evi, konferans salonu, Kur-an kursu, Lojman olacak. Atatürk Caddesi ve Manolya Caddesi tamamen battı çıktı dediğimiz yer altına alınacak. Bu iki caddenin alanları da Camii’ye dahil olacak. Büyük bir kent merkezi planlanıyor. Hem de trafik açısından bir rahatlama olacak. Yeni yapılacak Camii’nin zemininde 2 bin kişi, alt bodrumunda da 4 bin kişi namaz kılabilecek. Camii’nin avlusuyla beraber 10 bin kişiye hitap edilebilecek. Osmanlı mimarisine uygun mükemmel bir Camii yapmayı planlıyoruz. Allah nasip ederse 2019 yılında bitirilmesi planlanıyor. Bu arada şunu de geçmeden ifade edeyim bu Camii’nin bu aşamaya gelmesinin yegane başarısı ve müsebbibi ilçe başkanı Mehdi Akman’dır. Aynı zamanda Kubilay Salih Vatandaş’, Hüseyin Karakaya, Yunus Fırat Aydın, Temel Yaz Bu Camii için çok büyük destek verdiler.

"Biz belediye başkanıyla sürtüşmek ve tartışmak istemiyoruz."

Biz belediye başkanıyla sürtüşmek ve tartışmak istemiyoruz.

Belediye başkanına Cuma Namazı çıkışı nezaketen hoş geldin dedim. Onun yaptığı planın bozulmasının bütün suçlusu olarak beni görüyor. “Sen benim projemi değiştirdin. Benim planımı ve beni yok saydın. Seninle hesaplaşacağım. Hakkımı helal etmeyeceğim” diyor. Bende dedim ki “Başkan sen buranın belediye başkanısın. Buranın ihtiacını karşılayacak Camii yaptın da sana kim mani oldu.  Senin yapacağın Camii 500 kişilik cemaat alıyor. Bizim yapacağımız Camii de ise 10 bin kişi namaz kılabilecek. Buna vatandaş, halk ne der? Senin vatandaşın arzusunu yerine getirmen gerekmiyor mu?” Benle tartıştı.  Benden sonra da cemaatle ve arkadaşlarla tartışmış. Duyduğuma göre “Ben İBB’ye, size buraya kesinlikle bir çivi çaktırmam. Bu buna bütün gücümle engel olacağım.” Hatta mahkemeye dahi vereceğini söylemiş. Biz belediye başkanıyla sürtüşmek ve tartışmak istemiyoruz. Bizim burada ki derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. 500 kişilik-1.000 kişilik Camii buranın ihtiyacını karşılamıyor. O yüzden böyle bir girişimde bulunduk. Yoksa her hangi bir kastımız, garezimiz yada siyasi bir amacımız yoktur. Bunu buradan özellikle belirtmek istiyorum. Belediye başkanımıza da burası için yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz “ Diyerek sözlerini sonlandırdı.  

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 01:04

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17