Altınok Öz 7 yıl boyunca bu Camii’nin yapılmasını engellemiştir.

Metin Bektaş'tan şok iddialar. Bektaş Altınok Öz'ün 7 yıl Cami yapımını engellediğini iddia etti.

Altınok Öz 7 yıl boyunca bu Camii’nin yapılmasını engellemiştir.
banner46

Kartal Belediye Meclis üyesi Metin Bektaş "Bu Camii projesi için 7 yıllık bir mücadeleyle bu günlere geldik ve kolay gelmedik.  Son 7 yıldır CHP’Li Altınok Öz’ün yönetimi geldiğinden beri  “Camiyi yapacağını ve Camii ile ilgili bütün projeleri yapacağını söyledi. Bu Camii ile ilgili hiçbir ilerleme kat etmedi. Biz Soğanlık halkıyız. Buralarda doğduk belki de buralarda öleceğiz. Sayın Altınok yarın çiftliğine çekip gideceği için Biz Soğanlık’ın geleceğini de düşünmek zorundayız.  Geçtiğimiz yıllarda sayın Öz Soğanlık halkını bir protokolle kandırdı. Kendisi protokole uymadığı için de emniyet müdürlüğü yerini terk etmedi. Bu konular geçtiğimiz yıllarda mecliste konuşuldu ve yerel basında da çok ciddi bir şekilde yerini aldı. Halkta bunları biliyor. En son baktı ki Soğanlık halkı, Camii Derneği ve Camii cemaati Altınok’un kandırma politikalarından bunaldı. Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığımızca Büyükşehir Belediyesi  ile yapılan görüşmelerle çok hızlı bir start verildi. Ak Parti her konuda olduğu gibi proje partisi olduğunu göstererek her türlü plan tadilatlarını yaptı. Soğanlık’a ve Kartal’a yakışır kos koca bir meydan ve caddeleri de yerin altına alarak bir proje yaptı. Hızlı bir şekilde İBB’den geçirdi. Yine Altınok boş durmadı. Gitti önce planlara itiraz etti. İtirazları da red edildi. En son geldi Camii’nin yerini Kartalspor’a verdi. Camii yapılacak, Camii’ye de para lazımken geldi zorla burayı gasp etti. İlçe Müftüsünün de amacı nedir anlayamadım. İlçe Müftüsü spor kulüplerini mi düşünüyor? Yoksa Camiileri mi düşünmesi gerekiyor bilmiyorum. Nereye hizmet ettiğini bilmeyerek buranın onlara verilmesinde bir sakınca olmadığını söyleyerek izin veriyor.

"Altınok Öz 7 yıl boyunca bu Camii’nin yapılmasını engellemiştir."



Geçen hafta sayın belediye başkanı buraya gelerek Cuma namazı çıkışı diyor ki “Ben burada olduğum sürece sıkıyorsa buraya bir çivi çakın! Ben burada size bir şey yaptırtmayacağım” diyor ve çekip gidiyor. Ben yokken söylüyor ama şahitler var, cami cemaati var her kes varken söylüyor. Bende bu gün buradan söylüyorum. İşte yıkım ekibi. Bende buradan sesleniyorum sayın belediye başkanına ‘Bu gün burada büyükşehir belediyesi yıkım yapıyor. Gelsin engel olabiliyorsa olsun. Biz burada kanunsuz ve yasalara aykırı hiçbir şey yapmıyoruz. Bu Camii depreme dayanıksızdır ve yıkım kararı çıkmıştır. Sayın Altınok Öz’ün uzatmaları ile 7 yıl beklemiştir. Biz hızlı bir şekilde Camii yapacağız. Bizim derdimiz kimseyle kavga etmek değil, Soğanlık halkına yakışır bir hizmet yapmaktır. Altınok Öz 7 yıl boyunca bu Camii’nin yapılmasını engellemiştir.  Biz bütün plan tadilatlarında kendisine her türlü desteği verdik.  Bzi dedik ki sayın başkan burası büyük bir alan. Prefabrik’in olduğu arsayı da buraya katalım diğer arsalar hepsi hazinenin dememize rağmen, hiç kimseyi dinlemeyen kendi doğrultusunda giden belediye başkanı “İsterseniz böyle istemezseniz olmayacak mantığıyla kendi kafasına göre planlar yaptı. Doğal olarak ta biz o planlara itiraz ettik. Sonra da çıktı “AKP grubu bizim cami yapmamıza engel oluyor” dedi. Asla bizim öyle bir niyetimiz olamaz. Camilerin temelinde CHP’li bir çok kardeşimizin emekleri vardır. Bu Camiler ne Ak partililerindir ne de CHP’lilerindir. Bu Camiiler inanan her kesindir. Ama şunu buradan ifade etmek istiyorum. CHP’li Altınok Öz’ün derdi Camii yapmak değildir. Asla da yapmak istemiyor. Bu konuda da samimi değil. Eğer samimi olsaydı bu konuda ki düşüncelerimizi dikkate alır ve gereğini yapardı. Madem çok Camii yapmak istiyor o zaman diyorum ki; Hodri meydan! Çık Kartal Sahiline yakışacak bir Camii yap bende seni halkın ve kamuoyunun önünde tebrik edip boynundan kucaklayayım. Sayın başkan böylelikle de CHP’Li bir belediye başkanının Camii yapabileceğini de ispat etsin.  Bu işler lafla olmaz icraatla olur. Sayın Öz’ün icraatları ortadadır. Kartal’a 7 yıl kaybettirmiştir ve Camii üzerinden siyaset yapıyor. Faaliyet raporundan da gördüğümüz gibi yemek, içmekten başka bir şey yapmamıştır. Bu gün Soğanlık’a 10 bin kişilik Camii yapılacaktır. Sayın Öz yemeğini bile deniz aşırı Adalar’da yediği için ve halktan kopuk yaşadığı için, Camii cemaat sayılarını da karıştırıyor.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.   

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 01:42

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman AHISKALI Jan.
Osman AHISKALI Jan. - 8 yıl Önce

Sayın Cumbaşkanımız ucamii yapımında ne kadar hassas olduğunu cümle alem biliyor. Metin gardaş bi duyum aldım karakolun yerine cemevi yapılacak diye duydum bilginiz varmı

Ali
Ali - 8 yıl Önce

sayın bektaş bu adam ya.... bizede cemevi sözü verdi ama ya.... cıktı... ASKER

SIRADAKİ HABER

banner17