Ali Turabi ARTUÇ 'Kartal'ı bir cazibe merkezi haline getireceğiz'

CHP Kartal örgütünün büyük ilgi gösterdiği program Bülent Ecevit Kültür Merkezinde düzenlendi.

Ali Turabi ARTUÇ 'Kartal'ı bir  cazibe merkezi  haline getireceğiz'
banner46
Parti teşkilatına konuşma yapan CHP Kartal Belediye Başkan aday adayı Ali Turabi Artuç;

SAYIN, GRUP BAŞKANVEKİLİM,
MİLLETVEKİLLERİM,
İL YÖNETİCİLERİM,
İLÇE BAŞKANIM,
İLÇE YÖNETİCİLERİM,
MAHALLE BİRİM BAŞKANLARIMIZ,
BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARIMIZ,
BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYLARIMIZ,
VE DEĞERLİ YOL ARKADAŞLARIM,
90 YILLIK ÇINARIN ÇOCUKLARI…
HEPİNİZİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM.
ANLAMLI BULDUĞUM BİR SÖZLE KONUŞMALARIMA BAŞLAMAK VE DAHA SONRA KISACA KENDİMDEN VE PROJELERİMDEN BAHSETMEK İSTİYORUM.
BENJAMİN FRANKLİN SÖZÜ:

Öyle bir çağda yaşıyoruz ki; Dünya'nın gelişerek değişme hızına yetişebilmek için, günün dönüştürücü dinamiklerini çok iyi bilmek hatta dönüştürücü dinamiklerin bizzat kendisi olmak gerekiyor.

Küreselde olduğu gibi yerelde de günü yakalayabilmek, ileriye gidebilmek için her şeyden önce gelişimin yönünü kavrayabilmek, gelişmeye niyet etmek, kararlı olmak, takipçi olmak, ısrarlı olmak ve donanımlı olmak gereklidir.
Biz Kartal'ı ileriye taşıyacak projeleri oluşturmaya başladık bile. Kartal hepimizin. Gelin Kartal'ı hep birlikte çağdaş, insanca yaşanılabilir bir dünya kenti yapalım.



İnşaat ve sanayi alanında kendini kanıtlamış bir iş adamı ve aynı zamanda Okan üniversitesi danışma kurulu üyesi olarak 7 yılı aşkın süredir Belediyecilikte, halkçılık, çağdaşlık ve şeffaflılık temeline oturtulmuş projeler üretiyorum. Çok değerli profesör, doçent ve akademisyenlerden çekirdek bir ekip oluşturduk. Kartal'ın yerel inisiyatiflerinin katılımı ile güçlendireceğimiz ekibimiz Kartal'ı koşar adımlarla ileriye taşıyacak vizyona sahip projeleri hayata geçirecektir.


Projelerin, siyasi, ekonomik, hukuki fizibilitelerini tamamladık. Kartal'ı bir cazibe merkezi haline getirmeyi temel vizyonumuz ve misyonumuz olarak belirledik.



Bu düşüncem ve hedeflerim doğrultusunda, süreçlerimizi ve projelerimizi bilgilerinize sunuyorum:


BİZ, CUMHURİYET HALK PARTİMİZİN,
SEVGİLİ KARTALIMIZDA, SÜRDÜRÜLEBİLİR
MODEL BİR BELEDİYECİLİĞİ HAYATA GEÇİRMEK ADINA,
PLANLI BİR TAKVİM VE ZAMAN YÖNETİMİYLE
YÜRÜTTÜĞÜMÜZ ÇALIŞMALARIMIZI
3 SÜRECE AYIRARAK BAŞLATTIK.
Aday Adaylık Sürecimiz
Adaylık Sürecimiz
Başkanlık Sürecimiz

Kartalımızı ölçebilir, yönetebilir, temsil edebilir anlayışıyla, verilerle daha yakından tanıyıp, doğru yönetebilmek, kendi içimizdeki istihdamı sağlamak, çalışmalarımızda, saha yönetimimizde yol haritası çıkarmak, zayıf noktalarımızı güçlendirmek adına, Kartal, Üyelerimiz ve Seçmelerimiz ile ilgili verisel raporlamalar çıkardık, doğru verileri bir araya getirerek yorumladığımız veriler doğrultusunda, üyelerimizin, seçmenlerimizin ve halkımızın sorun, beklenti ve önerilerini doğru bir şekilde algılayıp, önemli notlar aldık.



Bu notlarımızda 11661 olan üye sayımızın 2627 aileden oluştuğu, 4537 si kadın, 893 genç üyemizden oluşan üyelerimizin 1464 tanesinin üniversite mezunu olan partililerimizin değerlendirilmemesi bu günkü gençlikle olan üye sayısı azlığının sorgulanmasının temel sebebidir.

Üyelerimizin yaş aralığına baktığımızda 18-30 arası 1084 üye, 30-40 arası 3293, 40-50 arası 3278 ve 50 yaş üzeri 4812 üyemiz var. Bu da demek oluyor ki sevgili arkadaşlar Kartal’da yaşlanan bir Cumhuriyet Halk Partisi var.

Ve değerli arkadaşlar demokratik ortam diye bahsettiğimiz koşullarda Cumhuriyet Halk Partisindeki demokratik ortamın demoğrafik yapıya göre dağılımın Erzincan,  Sivas, Gümüşhane, Tunceli, Elazığ olmak üzere 5 ilden oluştuğunu görmekteyiz. Oysaki kartalımızda 81 ilin tamamından vatandaşlarımız yaşamlarını sürdürmekteler.

Örneğin Trabzonlu 18500 nüfusun partimizde 89 üyesi var, Erzincanlı 25975 nüfusun partimize 2881üyesi var.
Ve değerli arkadaşlar yine Sivasa bakıyoruz 20683 Sivaslı nüfusun partimize 1155 üyesi var. Gümüşhaneli 10170 nüfusun partimize 668 üyesi var. Diyarbakırlı 8500 nüfusun partimize 48 üyesi var. Siirtli 6435 nüfusun partimize 37 üyesi var. Nevşehirli 3400 nüfusun partimize sadece 22 üyesi var.

Bunlar bizim örgütümüzün durumu arkadaşlar.


Ve değerli arkadaşlar,
bazılarımızın iddia ettiği gibi kimse bu partiye fazladan seçmen kazandırmamış, var olan oy potansiyelimizi artırmamıştır. Biz bu seçmen ve üyelerimizle 2009 yerel ve 2011 genel seçimlerine gittik. Sizler den ricam lütfen seçim istatistiklerini bir kez daha inceleyin. Her iki seçimde de sandıklardan çıkan sonuçlar bir kez daha kanıtlamıştır ki Kartalda Örgütümüz ve CUMHURİYET HALK PARTİSİNDEN büyük hiç kimse yoktur.
Kartalın demografik yapısı ise 443000 nüfusu, 106400 ailesi, 315970 seçmeni ve bu seçmenin illere göre dağılımı 81 ilden oluştuğu 18 ile 24 yaş arası GEZİ RUHU TAŞIYAN ilk kez yerel yönetimlerde oy kullanacak 45908 genç seçmenin olduğu, 18 ile 49 yaş arası 232000 seçmenin olduğu ve 49 ile 65 yaş arası 68000 vatandaşımızın olduğu, 65 ile 80 arası 15000 insanımızın yaşadığı ilçemizde eğitim durumu 12300 ü hiç okuma yazma bilmeyen ve 10861 ide okuma yazma bildiğini idda eden ve sertifikası bulunmayan seçmenimiz var. Ve bu insanlar oy kullanıyor arkadaşlar.
Bu seçmene göre nasıl bir proje yapmamız gerekiyorsa teknik ekibimizle bütün çalışmalarımızı yaptık ve kartalın projelerini oluşturduk.


Projelerimizi dört başlık altında özetleyebiliriz;


1- Eğitimde atılım yaparak Kartal'ın geleceğinin bugünden inşaa edilmesi,
2- Sağlık hizmetlerinde kalitenin yükseltilmesi ve kolay ulaşabilirlik,
3- Sosyal belediyeciliğin gerçek anlamda tesis edilmesi,
4- Kartal'ın bir kent olarak yarını kucaklayacak vizyonunun oluşturulması,


Vizyon projelerimizin yanında yaşamın her alanında; engelli, kadın, çocuk, kültür, tarih, sanat, emekli, yaşlı, çevre ve hayvan hakları konularında proje çalışmalarımız devam etmektedir.

Kartal'ı dünyaya örnek olacak bir yaşam merkezi yapmak aslında zor değil. Ancak bunun için, anlayış, niyet, kararlılık, ısrarcılık, takipçilik, donanımlı olmak gereklidir. Tabii bir de cesaret. Biz bu cesarete de sahibiz şükürler olsun.


İlk projemiz, KARTAL HALK ÜNİVERSİTESİ

2000- 2500 TL arası eğitim bedeli ve gerekli durumlarda % 100 burslu okutulacak ve Kartalın CUMHURİYET YURTLARI olacak arkadaşlar. Yurt ve barınma sorunu yaşanmayacak 30 bin öğrenci kapasiteli “Kartal Vakıf Üniversitesi”  Kartalımızın olacak.


İkinci projemiz, Kartal Belediyesine ait olan sağlık tesisinin Üniversiteye bağlı tam teşekküllü hastaneye dönüştüreceğimiz Üniversite Hastanesi sevgili arkadaşlar.


Üçüncü projemiz, yer üstünü park, yeraltını otopark yapacağız.  Günlük 1 ile 2 TL arası bedelle, 5000 araç kapasiteli, 5 yılda kendini finanse eden Yeraltı Otoparkı yapacağız.


Dördüncü projemiz,  bünyesinde belediyemize ait sosyalitesi yüksek Restaurant ve Caferlerle halkımızın 50 kuruş ile 1 TL arası çayını- kahvesini içeceği, 5-10 TL’ye balığını yiyebileceği sosyal mekânlar oluşturacağımız Sosyal
Marina projesini yapacağız.


Sevgili dostlarım,


Türkiye 2010 yılında dünyada %5 ile yaklaşık 240 milyon dolarlık yat ihracatıyla 7. Sırada bulunuyor. Uluslar arası verilere göre bir marinada bir kişiye iş yarattığımız zaman dışarıda 11 kişiye iş yaratmış oluyoruz.

Kartal’da gerçekleştireceğimiz Sosyal Marina Projemiz, Kartalımızı önemli bir kent haline getirecek ve ciddi oranlarda istihdam yaratacak ana unsurlardan biridir.


Bugüne kadar hizmet alan bir vatandaştım artık hizmet vermek arzusundayım. Demokratik bir yerel yönetim, hiçbir ayrım yapmadan kentte yaşayan insanların tamamına eşit hizmet vermek ve halkın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çalışır. Bende,  iş hayatımdaki bilgi ve tecrübem, Kartal’a sunmak istediğim hizmet aşkım ve çalışma ahlakımla bunu başaracağıma inanıyorum.
Gençlerimizle, kadınlarımızla, halkımızla, örgütümüz ve Genel Merkezimizle, yetkin, alanında uzman olan kadrolarla, Kartalımıza yakışan en doğru ve en iyi hizmetleri üreterek, hayata geçirilmemiş projeleri hayata geçirerek, yaşadığımız bu güzel ilçeyi hep birlikte, tüm halkımızla yönetmek istiyorum.
FARABİNİN SÖZÜ
…………………………..
Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışma sözü veriyorum.
Örnek alan değil, örnek alınan; “Gülümseyen Yüzlerle Güne Başlayacak Bir Kartal İçin” Kartal Belediye Başkanlığına adayım." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 23:43

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17