Ali Haydar SÜSLÜ "KEDEV'i Ret Etmek İçin mi Meclise katılmadı!"

Kartal Belediye meclisi Aralık 2011 ve Ocak 2012...

Ali Haydar SÜSLÜ

Kartal Belediye meclisi Aralık 2011 ve Ocak 2012 meclis toplantılarında KEDEV (Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı) yüzünden hararetli tartışmalara sahne oldu.

Tartışmalara neden olan konu ise Kartal Belediye Başkanı’nın Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezlerindeki Kafeleri ve park ve bahçelerdeki Cafe ve çay ocaklarının işletmesini, merkezi Beyoğlu’nda bulunan KEDEV (Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı)’na bedelsiz olarak vermek için meclisten geçirme ısrarı oldu.

MECLİSE KEDEV İÇİN KATILDI!

Seçildiği ilk günden beri Kartal Belediye meclisine katıldığı gün sayısı parmakla sayılacak kadar az olan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ, meclise katılması şaşkınlıkla karşılanmıştı. Meclisten önce CHP grup toplantısına da katılarak KEDEV’in desteklenmesi için çaba sarfetti.

ALİ HAYDAR SÜSLÜ MECLİSE NEDEN KATILMADI

Kartal Belediyesi’nin Cafelerinin ve çay ocaklarının gelirlerinin Merkezi Beyoğlu’nda olan KEDEV’E destek amacıyla verilmesi bir tek Ak Partili meclis üyelerini değil, Cumhuriyet halk Partili meclis üyelerinden bazılarını da rahatsız etti. Aldığımız haberlere göre, son meclis öncesi grup toplantısında bazı meclis üyeleri de bu işe karşı çıkıp, grupta ret ettiler. Mecliste oylamanın yapıldığı gün Ali Haydar SÜSLÜ’nün katılmaması, oy vermemek için katılmadığına yorumlandı.

AK PARTİ GRUBU ISRARLA KARŞI ÇIKTI

Ak Parti Meclis üyesi Metin Bektaş  ‘KEDEV’den kredi alan ancak aldıkları borcu ödeyemeyen üç kadının evine yüksek faizlerle KEDEV tarafından icra götürüldü, KEDEV tefecilik mi yapıyor’ diyerek sert dille eleştirdi.

TAŞYÜREK “ZİMMET ÇIKAR”

Ak Parti Meclis üyesi Abubekir Taşyürek’te, bu olayın başta 5393 sayılı belediye kanunu olmak üzere diğer ilgili kanunlara açıkça aykırı olduğunu, bu konuda Sayıştay’ın ve Danıştay’ın kararları bulunduğunu belirterek, benzer durumun başka belediyelerde de yaşandığını ve “belediye başkanı ile tüm meclis üyelerine zimmet çıktığını” belirterek zimmet çıkar diyerek karşı çıktı.

KEDEV Mİ? KARTAL MI?

Anlaşıldığı kadarı ile bu KEDEV konusu meclisten geçse de, Kartal Kamuoyu’nun vicdanın da ret oyu almış gözükmekte. Merak edilen konu ise, Bu karara muhalefet şerhi koyan meclis üyeleri kimlerdir? Ali Haydar SÜSLÜ meclisten kararın geçmesini meclise katılmayarak, bir anlamda ret mi etti? Kamuoyunda tartışılan ve sorulan soru ise şu” Kartal Belediyesi’nin 3 şirketi varken ve bu şirketlerinin borçları varken! İşçi maaşlarını ödeyemezken! Neden KEDEV’e gitsin Kartal’ın paraları?


Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2012, 23:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17