Ali Apaydın'ın Hukuksuz işlerine Adalet işleyecek mi?

Görevi kötüye kullanmaktan savcılık soruşturması açılan Kartal Belediye başkan yardımcısı Ali Apaydın ile ilgili şok iddia ve belge.

Ali Apaydın'ın Hukuksuz işlerine Adalet işleyecek mi?
İmar konularında yaşanan olaylarla her geçen gün daha bir garip hal almaya başlayan Kartal Belediyesi'ne adalet işlemiyor mu?

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'e ve İmardan sorumlu başkan yardımcısı Ali Apaydın ve görevlilere görevi kötüye kullanmaktan geçtiğimiz günlerde savcılık soruşturması açılmıştı.

Yönetmeliği çiğneyen Belediye!

Kartal Belediye Başkanı Ali Apaydın'ın İstanbul İmar Yönetmeliğini çiğneyerek bir inşaata şantiye koydurduğu vatandaş N.T. tarafından belgesiyle iddia edildi. Apaydın'ın yönetmelik dışı olarak şantiye binasını koydurması Neden? Niçin? Nasıl? Neye karşılık? (Hangi maddeye karşılık) sorularını da beraberinde getirdi.

Ruhsatsız inşaata Şantiyeye 2 ay göz yumdular!

Kartal Belediyesi'nin Cevizli Mahallesi, Reşadiye Sokak 10307 Ada, 16 Parsel'de bulunan bir inşaata İBB Yönetmeliğini çiğneyerek daha ruhsatı çıkmadan 2 ay önce şantiye koyulmasına göz yumduğu iddia edildi. N.T. isimli vatandaş 21-10-2016 tarihinde Kartal Belediyesi'ne dilekçe vererek ruhsatsız inşaata şantiye binası konulduğunu ve gerekenin yapılması yönünde şikayette bulundu.


Kartal Belediyesi'nin skandal cevabı!

Onuncu ayda verilen dilekçeye Kartal Belediyesi 37169365-310 sayılı Ali Apaydın imzasıyla 12. ayda cevap verdi. Cevapta "Cevizli Mahallesi, Reşadiye Sokak 10307 Ada, 16 Parsel'de İstanbul İmar Yönetmeliği'nin 11.04 maddesi gereğince 05-12-2016 tarih 6-62 sayılı yapı ruhsatına istinaden inşaat bitiminde kaldırılmak suretiyle yapılmasında sakınca olmadığı hususu bilgilerinize rica olunur" denildi. Oysa ki (11.04 madde ruhsatsız şantiyeye izin vermiyor)


Ruhsatı alınmadan şantiye binası yapılamaz.

Kartal Belediyesi'nin vatandaşın şikayet dilekçesine verdiği cevap yönetmeliğin tersi niteliğinde. Yönetmelik "ruhsatı alınmayan inşaata şantiye yapılamaz" derken, Belediye onuncu ayda ki şikayet dilekçesini kaale almayıp ruhsatı verdikten sonra yani 05-12-2016 tarihinde sakınca yoktur" diye cevap verdi. 

İSTANBUL İMAR YÖNETMELİĞİ ;

ŞANTİYE BİNALARI 11.04 MADDESİNDE "Esas yapıların ruhsatı alınmadan şantiye binası yapılamaz." denilmekte. 

CHP bundan rahatsız değil!

N.Y. Gazetemize yaptığı açıklamada ve iddiada "Kartal Belediyesi Yönetmelik dışı olarak şantiye binasını koyduruyor, birde İBB yönetmeliği 11.04 maddesi deniyor. Prefabrik 9. ayda koyuldu oraya 21.10.2016 da verilen dilekçe cevabı bugün geliyor. Ruhsat tarihi: 05.12.2016 Kartal belediyesinde haksız hukuksuzluklar bitmez. Bu mücadeleyi kime neye karşı veriyoruz. Kendi yönetmeliğini uyguluyor, vatandaşın üzerine basarak. Ve bundan da CHP rahatsız değil. Belgeli kanıtlı sunuyorum. Kartal bu hale geldi" dedi.



Not: Haberde ismi geçen yetkililer iddialar hakkında cevap vermek isterlerse cevaplarını buradan  yayınlayacağız...
 
Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2017, 00:13

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17