Ali Apaydın'a soruyoruz, Savcıları da göreve çağırıyoruz.

Kartal'da inşaatlarla ilgili şikayetlerin, iddiaların ve ihbarların ardı arkası kesilmiyor.

Kartal Belediyesi İmardan sorumlu başkan Yardımcısı Ali Apaydın'a konunun muhatabı olması nedeniyle kamu menfaatleri adına sorular sorup, cevaplarını kendisinden talep ediyoruz.



Kartal Belediyesi İmardan sorumlu başkan Yardımcısı Ali Apaydın'ın cebine mesaj atıp haber hazırlığında bulunduğumuzu ve etik gazetecilik adına kendisine söz hakkı vermek istediğimizi belirttik ama dönüş yapmadı. Kartal Belediye Başkanının özel kalemine de
geçtiğimiz günlerde bir inşaatla ilgili ihbarlar hakkında fax çekip cevabını talep ettik, yine dönüş olmadı.



İmarla ilgili yaptığımız haberlerden ilkini Ali Apaydın'a soruyoruz;



Nursanlar İnşaat hakkında Huzur Apartmanı sakinleri iddialarda bulunup görev yaptığınız belediyeye de dilekçe vermişlerdir.



1 - Nursanlar İnşaat'ın, Huzur Apartmanı'nın arsasının dibine kadar girmesine siz mi göz yumuyorsunuz? Vatandaşların İddialarına cevabınız nedir?

2 - Eğer siz göz yumuyorsanız nedenini açıklayınız?

3 - Siz göz yummuyorsanız mıntıka mühendisleri ve zabıta gerekeni yaptı mı?

4 - Mıntıka mühendisleri ve zabıta gerekeni yapmadıysa siz onlar hakkında gereğini yaptınız mı?

5 - 12 Nisanda Belediye'ye yapılan şikayet dilekçesi ile ilgili ne gibi işlemlerde bulundunuz?

6 - Yapı inşaatlarında güvenliğe önem verip, gerekli tedbirleri aldırtıyormusunuz? Aldırttıysanız dinamit iddialarına cevabınız nedir?

7 - Yapı Kontrol Müdürlüğü, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 34. ve 40. maddelerine muhalefetten Nursanlar İnşaat için 'can ve mal güvenliği tehdit' etmekten gerekenleri yaptı mı? Yaptırttınız mı?

8 - Haberimizde ki video da teyzemizin ve o annenin feryadını izlediniz mi? O insanların başka evleri yok, gerekeni yapacakmısınız? 

Kartal Belediyesi İmardan sorumlu başkan Yardımcısı Ali Apaydın'a kamu menfaatleri adına sorular sorup cevabını talep ediyoruz.

Savcıları da Adalet Sarayının hemen dibinde gelişen ve insanları tedirgin eden bu olay hakkında gerekli incelemeyi yapıp, suçlular ve görev suistimali var ise haklarında gerekli hukuki işlemi yapmaya kamu adına davet ediyoruz.

DEVAMI GELECEK...



NOT: Haberde adı geçen kurum ve ilgililerin cevapları basın yayın ilkeleri gereği cevap verdikleri takdirde aynı puntolarla sitemizde yayınlanacaktır.


Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 01:38

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17