Akşit ”Devletimiz Bize Sahip Çıksın”

Kartal’ın...

Akşit ”Devletimiz Bize Sahip Çıksın”


Kartal’ın banliyösü Yakacık’ta oturan Bitlisli vatandaşımız Hüsamettin Akşit, (45)  13 yıl önce tanıştığı ve hak dini Müslümanlığı seçen ve Gülcan ismini alan Ukranya’lı bir bayanla dini nikah yaparak evlenir.

Bu mutlu evlilikten Zeliha, İhsan, Asrin  ve Hatice isimlerinde  dört çocukları olur. En büyüğü 12, en küçüğü 6 yaşında olan çocuklarını nüfus cüzdanları olmadığı için okula bile gönderemezler. Eşi Gülcan, ile resmi nikah yapamadan kaynaklanan bu olumsuzluk 6 nüfuslu ailenin üzerine bir kara bulut gibi çöker. Türkiye’de oturma süresi biten Ukranya’lı gelinimizin başına bundan sonra gelmedik sıkıntı ve olumsuzluk kalmaz. Çünkü pasaport’larının süresi bittiği için yüklü bir para cezası tahakkuk ettirilir. Yaklaşık 7 bin TL.

FAKİR VE İŞSİZ
Bir süre önce CHP’den istifa ettikten sonra Demokratik Sol Partiye geçen ve seçim çalışmalarını Yakacık’ta başlatan il Genel Meclis üyesi İlhan Güzelgün’ün esnaf ziyareti ve caddede rastladığı vatandaşlarla görüşürken tanıştığı ve bu önemli surununu Güzelgün’e anlatıp yardımcı olunmasını isteyen Hüsamettin Akşit, “ Fakir ve işsiz bir insanım ancak inşaatlarda iş bulabildiğim zaman amelelik yaparak kendim dahil 6 kişilik bir nüfusa bakmak zorunayım. Başıma gelen ve bizleri perişan eden konuyu size şöyle aktarayım. Müslüman olan ve Gülcan ismini alan eşimden 4 evladım oldu ne var ki çocuklarımın kimlikleri yok. Eşim yabancı uyruklu yani kısacası evlatlarımın kimliklerine kavuşması için Devlet’imizden her konuda maddi ve manevi yardım bekliyorum. Sorunumuzun çözülmesi için gitmedik  makam ve yer kalmadı. Şu anda 6 bin 600 lira bir para cezasıyla karşı karşıyayız.

Bu ceza da eşimin ve çocuklarımın geçerlik tarihi geçen pasaportları için. Sayın Belediye başkanımızdan ve hayırsever İşadamlarımızdan yardımcı olmalarını rica ediyorum. Yoksa eşimi ve çocuklarımı SINIR dışı edecekler. Eşim sürekli kuran okuyor ve gözyaşı akıtıyor. Allah rızası için yardımcı olunsun” çağrısında bulunan çaresiz insan ve baba Hüsamettin Akşit’in GSM numarası bizde. İlgilenenlerin dikkatine.

Fethi SATICI

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2012, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17