Adaylar Çıktı Meydane!

Aytekin Yaşar - Analiz;

Adaylar Çıktı Meydane!
banner46
Değerli dostlar; Bu köşe yazımda Kartal Belediye başkan adaylarının analizini yapmak istiyorum.


Bazı Partilerde aday adayları kıyasıya yarışırken, bazı partilerde sanki 'bari bizim adayımızda sen ol!' dercesine son günde aday çıkarttılar.

 

Aday adaylarının yarıştığı Ak Parti ve CHP'de(tartışmalıda olsa) adaylar netleşti. Meclis üyesi listeleri de ilçe seçim kuruluna verildi. Deyim yerindeyse artık siyasi maraton başladı. Adaylarla ilgili bir analiz yaptım. Bakalım kimler katılacak, kimler katılmayacak.

 

Op Dr. Altınok Öz - CHP


İlk önce mevcut belediye başkanı ve CHP Kartal Belediye Başkan adayı Op Dr. Altınok Öz'le başlamak istiyorum.  Sıra dışı başkan Öz'ün işi bu seçim zor gözüküyor bence. Neden sıra dışı? Doktorluğu süresince sevenleri olan Altınok Öz, belediye başkanlığı süresince sevenlerini arttırırken sevmeyenlerini de arttırdı. Özellikle Erzincanlıların çok büyük tepkisini aldı. Konuştuğum bazı siyaseten önde olan Erzincanlılar kesinlikle Altınok Öz'ün kaybetmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ediyorlar. Oy vermek bir yana verdirmemek için bile çaba harcayacak gibi gözüküyorlar. Öz'ün 5 yıl boyunca yakasına yapışan Nevşehir oteli, villası, iki cami arası meyhaneler, 3 katı fazla bedelle kiralanan ada plajı, bitmeyen ve maliyetinin 40 milyonu bulduğu iddia edilen Çırçır hizmet binası, 100 milyonun üzerine çıkarttığı belediye borcu seçim süresince onu çok yıpratacak gibi gözüküyor.

 

Her dönem aday olan, A. İsmail Kızılgöz


Saadet Partisi Kartal Belediye başkan adayı A. İsmail Kızılgöz'ün de işi, bu seçim çok zor gözüküyor. Kızılgöz daha önceleri Kartal ve Tuzla'da belediye başkan adaylığı ile yarışan yakinen tanıdığımız çok sevdiğimiz bir ağabeyimizdir. Tekrar belediye başkan adayı gösterilmiş olup, davası gereği var gücüyle çalışmakta. İşi neden zor derseniz? Saadet Partisi'nin oyları Ak Parti'nin kurulmasıyla parçalanmış ve akabinde ikinci parçalanmayı da Has Parti ile yaşamıştır. Fatih Erbakan ve diğer detaylara girmeyeceğim. Geçen dönem aday olan Mimar Hüseyin Karakaya'nın da Ak Parti'den güçlü bir şekilde yarışması da Saadet Partisi'nin bu seçimde işinin ne kadar zor olduğunun bir göstergesi olsa gerek.

 

Erhan Kekeç MHP adayı


2009 seçimlerinde Kartal'da üçüncü parti olan MHP'nin bu seçimlerde aynı oyları yakalayıp yakalamayacağı soru işareti. Geçen seçimlerde sevilen ve sayılan başkan Şenol Yondemir ve tanınmış bir doktor olan Ahmet Çakıroğlu, hemşehrileri olan Bayburtlular'ın oylarıyla iyi bir performans yakalamıştı. Bu dönem ilçe başkanı H. Metin Özüpek var gücüyle çalışıyor. Aday olarak gösterdiği Erhan Kekeç ise pek tanınan birisi değil. Adaylığı süresince basın toplantısında bir kez gördüğümüz Kekeç'in Çakıroğlu'nun aldığı oyları alıp alamayacağı ise tam bir muamma. Onu da sandıklar açıldığı zaman göreceğiz diye düşünüyorum.

 

Muhtar Şahin Kaya, DSP adayı

5 yıl önceden belirli bir plan dahilinde belediye başkanı adayıyım diyerek yollara düştü. Kaya, Seçime 2 ay kala çıkanlardan, bence bir kaç adım önde. Kimiler DSP'nin oyu mu var canım? 5 bin oy alamaz diye hafife aldığı Şahin Kaya'nın bu seçimde hatırı sayılır bir oy alabileceğini tahmin ediyorum. Bu milletin emeğe değer verdiğini düşünenlerdenim. Kaya'nın başta CHP olmak üzere diğer parti küskünlerinin de oylarını alabilme olasılığı yüksek. Özellikle Erzincan'lı olması nedeniyle CHP'ye küsenlerin hemşehrilerini destekleyebileceği siyasi kulislerde konuşulmakta.

 

Müslüm Şahanoğlu - Demokrat Parti


Şahanoğlu'da karşısına aday adayı çıkmayan adaylardan. O da aylardır büyük emek harcayarak çalışıyor. Meclis üyesi listesini henüz görmüş değilim. Şahanoğlu'nun geçen dönem aday olan Av. Mutlu Erkaya'nın oylarını alıp alamayacağına ise bende şüpheyle bakıyorum.

 

Melih Işıksalan - Büyük Birlik Partisi


Aday adaylığı süresinde tanıştığım Yüksek mimar Melih Işıksalan'ın BBP'nin geçen seçimlerde aldığı oyları katlayabileceğini düşünüyorum. Geçen seçim yaklaşık 100 bin seçmen oy kullanmamıştı.  Gerek Işıksalan ve gerekse diğer adaylar bu 100 bin seçmene dokundukları takdirde güzel oylar alabilme olasılıkları var. Avrupa'da olsa seçmenlerin düşünmeden Işıksalan'a oy vereceğini düşünüyorum. Sebebini sorarsanız, adam Yüksek mimar, yani işin ehli.

 

Avukat Temurhan Yıldız - Ak Parti

Ak Parti'nin Kartal'da kurucularından olan genç Avukat Temurhan Yıldız, Kartal'ın yapısını en iyi bilenlerden. Yıldız ve başarılı ilçe başkanı Mehdi Akman çıkarttıkları meclis üyesi listesiyle işlerini ne kadar iyi bildiklerini ispatladılar. Yıldız'ın oyları bir yana meclis üyeleri çok kaliteli isimlerden oluşuyor. Birinci sırada ki Temel Yaz, son 5 yıl içerisinde meclis üyeliği boyunca en iyi performans gösterenlerden bir tanesi. İkinci sırada ve dördüncü sırada mimarlar var. Mimar Hüseyin Karakaya ve Genç Mimar Yunus Fırat Aydın sevilen sayılan kişilikler. Müjdat Keçeli, Ahmet Karakış ve diğer meclis üyelerini de unutmamak lazım. Yıldız'ın vizyon projeleriyle ve Kadir Topbaş etkeniyle ciddi bir oy patlaması yapacağı beklenmekte.


Bunlar benim analizim ama asıl sözü halk sandıkta söyleyecek.


sağlıcakla kalınız...

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 00:16

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Çümen
Mehmet Çümen - 10 yıl Önce

Kartal İçin ŞAHİN KAYA

ALI ISMAIL ARAS
ALI ISMAIL ARAS - 10 yıl Önce

kartalda oylarimiz dsp ye chp ye oy yok. adayla secim alamaz sahin kaya kartali alacak biz koy dermegi olarak karar aldik ve dsp ye oy verecegiz chp bitmistir

SIRADAKİ HABER

banner17