Abubekir Taşyürek “Konuyu geçiştirmeye itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar!“

Kartal Belediyesinin KARTANSAŞ ve KARTUNSAŞ isimli şirketlerin sermaye artırım işlemlerine ait meclis görüşmeleri sırasında CHP grubu adına açıklama yapmak amacıyla Cuma günkü toplantılarda söz alan Meclis üyesi ve KARTANSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Memnun’un açıklamaları tartışılıyor.

Abubekir Taşyürek “Konuyu geçiştirmeye itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar!“

Yusuf Memnun AK Partili Ebubekir Taşyürek’in yapılan işlemlerin Ticaret Kanunu ve Belediye Kanunu’na aykırılığı iddialarına cevap olarak, Arif Dağlar döneminde sermaye artırımı yapılırken takip edilen yönteme ilişkin açıklamalar yapmış, önceki yönetim zamanında sermaye artırımı için meclis kararının hiç alınmadığını, kendileri yönetime geldikten sonra meclis kararı aldıklarını iddia etmişti.



Konuyu geçiştirmek ve itibarsızlaştırmak maksadı

Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Ebubekir Taşyürek, “belgeleri incelemek amacıyla bir kopyasını Sayın Yusuf Memnun’dan istedim. Henüz vermedi. Verirse alıp inceleyip görüşlerimi açıklayacağım. Ancak bu konuda bazı yerel basın organları belediye yönetimini korumak ve konuyu geçiştirmek ve itibarsızlaştırmak maksadıyla yayınlandığına inandığım haberlere de hayret ettiğimi belirtmek isterim. Toplam 6,3 milyon lira sermaye artırım işlemlerin Ticaret Kanunu, Belediye Kanunu, Bütçe Yönetmeliği ve kamu vicdanına uygun olmadığı yönündeki belgesel açıklamalarıma, önceki dönemin bazı uygulamalarıyla cevap vermenin garipliğini ve yetersizliğini milletin takdirine bırakıyorum” dedi.


Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Yusuf Memnun ise, “Abubekir Taşyürek ne zaman isterse belgeleri benden alabilir. Bende telefonu olmadığı için görüşemedim. Bizim itibarsızlaştıma gibi bir gayretimiz yoktur, olamazda zaten” dedi. 
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2013, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17