Abubekir Taşyürek "Kartal halkının bütçesini çarçur etmeye kimsenin hakkı Yoktur."

Kartal Belediyesi’nin 2011 yılı Bütçe kalemlerinde aktarma...

Abubekir Taşyürek
banner46

Kartal Belediyesi’nin 2011 yılı Bütçe kalemlerinde aktarma yapılarak Ambalaj Atıklarının Ayrıştırılması Tesisiyle, Hayvan Barınma Merkezi ve Hayvan Hastanesi kurulmasına tahsis edilen bütçelerin başka müdürlüklere aktarılmasına AK partili Belediye Meclisi Üyesi Abubekir TAŞYÜREK karşı çıktı.

05 Ağustos Cuma günkü Meclis oturumunda toplam 6,8 Milyon TL tutarındaki ödeneğin; Sağlık İşleri, Çevre, Veteriner Müdürlüğü ve Plan Proje Müdürlüğü gibi müdürlüklerden alınarak Destek Hizmetleri ve Emlak İstimlak Müdürlüğüne aktarılması CHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

 CHP’li meclis üyelerinin birçoğunun suskunlukla ve tereddütle karşıladığı söz konusu bütçe aktarması gündeminde AK partili Belediye Meclisi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Abubekir TAŞYÜREK söz alarak tereddütlerini dile getirdi.

Aynı zamanda İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı da olan Abubekir Taşyürek, konuşmasının başında; bütçenin bir tahmin, bir öngörü ve “bir yıl içinde elde edilecek gelirler ve yapılacak giderleri ile borçları gösteren bir meclis kararı” olduğunu belirterek, Belediye yasasına ve bu yasaya istinaden yayımlanmış Mahalli İdareler Bütçe Ve Muhasebe Yönetmeliğine göre bütçede ihtiyaç halinde aktarma yapılabileceğini, bunun bir yasal hak olduğunu belirtti.

 Ancak, yasal olarak aktarma hakkının bulunmasının bütçe dengelerini bozmak için gerekçe olmaması gerektiğini ifade eden Abubekir Taşyürek, Kartal Belediye yönetimi tarafından yapılması öngörülen aktarmanın özellikle yatırım bütçe dengelerini bozduğunu, bazı müdürlüklerin 2011 yılında işlevsiz hale geldiğini ifade ederek bunun detaylarını rakamlarla açıklayacağını söyledi.

 Bütçede Veteriner İşleri Müdürlüğüne ayrılan 557.450,00 TL ödeneğin % 45’i olan 250.000,00 TL’sinin, Strateji Geliştirme Müdürlüğüne ayrılan 1.967.760,00 TL ödeneğin % 78’i olan 1.542.060,00 TL’sinin ve Çevre Müdürlüğüne ayrılan 2.204.000,00 TL ödeneğin % 95’i olan 2.204.000,00 TL’sinin; Emlak İstimlak İle Destek Hizmetleri Müdürlüğüne aktarılacağını, bu şekilde yapılacak aktarmanın sonunda iki müdürlüğün bütçesinin bittiğini ve bir şey yapamaz hale geleceğini anlatan Abubekir Taşyürek; bu uygulama sonunda Kartal Belediyesi’nin sunumlarında öne çıkardığı; “Ambalaj Atıklarının Ayrıştırılası Tesisiyle, Hayvan Barınma Merkezi ve Hayvan Hastanesi kuruluşunun” 2011 yılı için rafa kaldırılmış olacağını açıkladı.

Yapılması gereken bu önemli işlerin ihmal edilerek, bütçelerinin tüketilmesine rağmen Belediye yönetiminin belediye dışı kurumlara vitrin amaçlı yardımlar yaptığını, bunun en güzel örneğinin de “Yakacık Doğumevi ve Çocuk Hastanesi Buhar Kazanı Değişim İşini” belediyenin üstlenmesi olduğunu anlatan Abubekir Taşyürek, “doğumevlerinin, hastanelerin milletin kurumları olduğunu ancak bunların ihtiyaçlarının kendi özel ve merkezi bütçelerinden, gerekirse il genel bütçesinden karşılanması doğru olanıdır” dedi.   

Aktarma yapılacak 6,8 Milyon TL’nin % 57’si olan 3,97 Milyon TL’sinin genel olarak vitrinsel çalışmalar yapan Destek Hizmetleri Müdürlüğüne aktarıldığı belirten Abubekir Taşyürek, bir kare fotoğrafta yer almak uğruna, Kartal halkının bütçesini çarçur etmeye kimsenin hakkı olmadığını iddia etti.

Konuşmasının sonunda geçtiğimiz günlerde yerel yayın yapan İLK HABER isimli Gazetede yayımlanan makaleden bir bölümünü okuyarak CHP’li meclis üyelerine çağrıda bulunan Abubekir Taşyürek, gündemdeki aktarma maddesine kabul etmeyerek, belediye başkanının bir dediğini iki etmemek ve eksik-yanlış giden projeleri sorgulamamak gibi “üzerinizde oluşan yanlış algıları” lütfen düzeltiniz” şeklinde konuştu.

Söz konusu İlk Haber isimli yerel Gazetede Arslan Arıç; “Bundan Sonrası ’Başkan İstifa Edecek’ Dedikoduları” başlıklı yazısında; ”Meclis üyelerine bakıyorum, belediye başkanının hiç bir projesine engel olmadılar. Şimdiye kadar bir dediğini iki etmediler. “Satacağım yetki verin” dediniz verdiler..”70 parsel’de usulsüzlük var, bu arsayı Kartal halkına kazandıracağım Körfezcilere dava açacağım yetki verin” dediniz verdiler, bir süre sonra “sulh yaptım davayı geri çekmek için bana yetki verin” dediniz yetki verdiler. “Niye sulh yaptınız nasıl bir sulh yaptınız, hani Kartal halkına kazandıracaktınız, niye böyle oldu” diye sormadılar. Eksik yanlış giden hiçbir projenizi sorgulamadılar. Ev yapacağım dediniz tamam dediler, şunu alacağım dediniz tamam dediler. Daha nasıl davranmalarını istiyorsunuz”  diye Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’e hitaben yazı kaleme almıştı.

 AK Partili Belediye Meclisi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Abubekir Taşyürek’in açıklamaları sonrası söz alan CHP Belediye Meclis üyesi ve Eski Belediye Başkan Yardımcısı Orhan İspekter, Ambalaj Atıklarının Ayrıştırılası Tesisi ve Hayvan Barınma Merkezi ve Hayvan Hastanesi kurulması konusunun önemli olduğunu, görevde olduğu dönemde hayata geçirilmesi için çalışmalar yaptığını belirterek şu anda gelinen durumun kendisi için üzüntü verici olduğunu belirtti.

Yine Abubekir Taşyürek’in açıklamaları sonrası söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş, planlanan yatırımların devam edeceğini, yapılan açıklamalara katılmadığını söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2011, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17