Abdi Kesimal "Belediye Başkanı köşkünde rahat otururken, İşçiler 3 aydır maaşlarını alamıyorlar. Birinci öncelik İşçilerin maaşları olmalı!"

Kartal Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk oturumu...

Abdi Kesimal

Kartal Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk oturumu Taner Özdemir başkanlığında toplandı. Meclisin gündeminin en önemli konusu ise maaşlarını alamadıkları için eylem yapan işçiler oldu.

Ak Parti Grubu adına söz alan Belediye Meclis üyesi, grup başkan vekili Abdi Kesimal "Bu gün belediyeye gelirken belediye işçilerinin belediye önünde eylem yaptıklarına müşaade ettim. Biz buradan daha önceden belediye işçilerinin maaş alamadıklarını, ikramiyelerini alamadıklarını burada dile getirmiştik. Bu gün belediye işçilerinin nümayişlerine tanık olduk. Belediye başkanımızın duyması için yüksek sesle bağırıyorlardı. Umarım belediye başkanı bu sorunları çözer.

BU HARCAMALAR İŞÇİLERİN MAAŞLARINDAN DAHA MI ÖNEMLİ?

Yapılan çalışmalar baktığımızda Kartal adına refah seviyesini yükseltici bir getiri olmayan bir çok  konuda harcamalar yapılıyor. Bunlara örnek verebiliriz. Belediye başkanlığı en yakın zamanda yapmış olduğu heykel harcamaları, yine 3 yıla yakın zamandır şehir dışında yapılan nevşehir oteli gibi, adada plaj gibi harcamaları örnek verebiliriz. Demek ki bu harcamalar işçilerin maaşlarından daha önemli. Sayın belediye başkanı oralara bu ödemeleri yapıyor.

MAAŞLARINI ÖDEYEMEYECEKTİNİZ MADEN, NEDEN İŞÇİ ALDINIZ?

Yelken kulübüne yapılan harcamaların ne olduğunu bilmiyoruz. Ben demin önerge verdim, bazı arkadaşlar böyle önerge olur mu dediler. Ben soru soruyorum sorularıma cevap alamıyorum. Belediyemize kaç kişi alınmıştır. Karyapsan'da kaç eleman çalışmaktadır. Aldığım duyuma göre işçilerin eyleme gelmesi engellenmiştir. İşçilere işe almışsanız bunlara maaş ödeyeceksiniz. Madem maaş ödeyemeyeceksiniz bunları neden işe aldınız. O halde burada bir yanlışlık var demektir" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2012, 20:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17