2 Ay Süre Veren İsmail Saçlı, Aziz Başkanı Aratır mı?

Kartal Cemevi Vakfı, yeni yönetimini...

 2 Ay Süre Veren İsmail Saçlı, Aziz Başkanı Aratır mı?

Kartal Cemevi Vakfı, yeni yönetimini Kartal protokolüne ve sivil örgüt başkan ve temsilcilerine tanıştırmak için kahvaltı düzenledi.


KARTAL’I YÖNETENLER ORADAYDI

Kartal Cemevi Vakfı yemek salonunda tertiplenen kahvaltıya Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet HAMURCU, Kartal Müftüsü Ümit ÇİMEN, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ ve Başkan Yardımcısı Gülseren BÖYÜKBAŞ, Kızılay Kartal Şube başkanı Mehmet KÜÇÜKALİ ve genel sekreter Bayram SONGUR, DSP İl Genel Meclis Üyesi İlhan GÜZELGÜN ve DSP İl ve Kartal İlçe Yönetimi katıldı. Kahvaltıya ayrıca MHP Kartal İlçe Başkanı H. Metin ÖZÜPEK ve İlçe Yönetimi, MHP Kartal Eski İlçe Başkanı ve milletvekili adayı Şenol YONDEMİR, CHP Kartal İlçe Başkanı Av. Kamer GÖK ve ilçe yönetimi, Ak Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Metin BEKTAŞ, CHP Kartal Belediye Meclis Üyesi İbrahim DOĞAN, Kartal Belediyespor Başkanı Dr. Turgut MERMERTAŞ, Kartal İşçi Emeklileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arif Yıldız, Kartal Bakkallar Bayiler Ve Büfeciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol DEMİRCİ, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Şahin KAYA, Uğurmumcu Mahallesi Muhtarı Soner EKER ve diğer mahalle muhtarları, sivil örgüt başkan ve temsilcileri katıldı.


SAÇLI ÖNCE MERAMINI ANLATTI

İsmail SAÇLI “Burada ana muhalefet ve iktidar partilerinin ilçe başkanlarından ricamız, Kartal Cemevi’nin sorunu bir hastane sorunu sizin için ne ise, asfalt sorunu sizin için ne ise veya alt yapıda bir sorun ne ise Kartal Cemevi’nin sorunu da sizin sorununuz olmalıdır. Bir Cemevi’nin veya bir caminin veya kilisenin sorunu bir okulun sorunuyla sizin için aynı olmalı siyasi yelpazede.

YEREL YÖNETİME GÖNDERME YAPTI!

Eğer biz yerel yönetim hangi belediye de ise, o belediyenin ilçe başkanı bizim önümüze düşerek o bizim sorunumuzu bizden daha çok savunmalıdır. Bir iktidar partisinin ilçe başkanı eğer Kartal Cemevi bir sıkıntı yaşıyorsa yetkili makamlara bizimle birlikte gitmelidir, bizim sorunumuzu dillendirmelidir.”

2 AY SÜRE VEREN İSMAİL SAÇLI, AZİZ BAŞKANI ARATIR MI?

Kendisini yıllardır tanıdığımız ve köşe yazılarında ki fanatik yazılarıyla bilinen Saçlı sözlerini şöyle sürdürdü “15 yıldır kimsenin burnunu kanatmadan, hiç kimseye burada saygısızlık yapmadan, bize layık görülen oto parkta cenazelerimizi kaldırıyoruz. Yazın Ağustos sıcağında 1000-1500 kişiyle cenaze kaldırıyoruz. Biz burada çok mağdur durumdayız, bizim çok acilen gecekondu sorunumuz var cenazelerimizi dışarı çıkartmamız gerekiyor.

Ben kendine görev düşen her arkadaşın, iki ay içerisinde her kesin sorunu olmak kaydıyla ele alınmasını istiyorum.“ diyerek sözlerini sonlandırdı. Söylemleri ile salondaki misafirleri şaşırtan İsmail SAÇLI için salondaki misafirler, “İsmail Saçlı, olgun, kamil, hoşgörülü Eski başkan Aziz ASLAN’ı aratır mı?’ dedirtti.


HAMURCU “4 ZEYTİN YEDİK, SEKSEN DE FIRÇA!”
Söz alan Kartal Kaymakam Nuh Mehmet Hamurcu ise yaptığı konuşmada “Kahvaltıda dört zeytin yedik ama seksen de fırça. Her ne olursa olsun demokrasi ve hukuk süreyle olmaz, öyle kendinizi de başkalarını da bağlamayın, demokrasi ve hukukun her zaman üstün olacağına bir kere ikrarınızla imanınız tam olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.


DAYATMAYLA KONUŞTU!
Kaymakamdan sondra söz alan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’de Saçlı’nın mikrofonu verip konuşmaya zorladığını kast ederek, Cemevleri ile ilgili kendilerinin değil merkezi hükümetin çalışmalar yapması gerektiğini belirterek, yeni yönetime çalışmalarında başarılar diledi. Altınok ÖZ’ün neşesiz ve düşünceli olduğu salonda bulunanların gözlerinden kaçmadı.


KARTAL CEMEVİ VAKFI  (Basın Açıklaması)


Yeni Anayasadan beklentilerimiz.

Özgürlüklerin en önemlisi, Din ve Vicdan özgürlüğü veya İnanç özgürlüğü. Yeni Anayasada aşağıdaki şekilde düzenlenmesinin uygun olacağı kanısındayız.

1- Din ve Vicdan özgürlüğü yeni Anayasanın başlangıç kısmında devletin üzerine bina edildiği dört nitelikten Demokratik,  layık,  Sosyal bir hukuk devleti olduğu vurgulanmalı ve Laik kelimesi hemen başlangıç kısmında açıklar ve berrak bir şekilde devletin tüm inançlar karşısında tarafsız davrandığı ve inançlar arasında ayırım yapmadan eşit hak ve borçlara sahip kılındıkları ifade edilmelidir.

2- Din ve Vicdan özgürlüğüne ayrıca bir madde tahsis edilerek, devletin tüm kurumları ve organlarının başlangıçta tanımlanan laik’lik tanımına uygun olarak yeniden yapılanacakları belirtilmelidir.

3- yeni yapılanma da Din ve Vicdan özgürlüğünün kişisel ve kamusal örgütlenmesi evrensel İnsan Hakları özellikle Avrupa İnsan Hakları, temel haklar ve özgürlükler antlaşmasının hüküm ve içtihatlarının ruhuna uygun olarak düzenleneceği vurgusu yapılmalıdır.

4- Genel olarak tüm hak ve özgürlüklerin Avrupa İnsan Hakları, temel özgürlükler antlaşmasıyla bağlantısı ve hukuk hiyerarşisi içindeki yeri açıkça belirtilmelidir.

5- Mahkemelerce bu esaslara aykırı hiç bir yorumun yapılmayacağı açık bir hüküm olarak yer almalıdır.

Özgürlüklerin ve temel hakların anayasada yer alması yetmiyor.  Onların ihlali yahut  gereğinin yapılmamasının ihmali mutlakla ihlal yahut ihmal eden kişi ya da kurumlar için esaslı bir müeyyideye bağlanmalıdır. Böyle bir düzenleme olmaksızın anayasanın bağlayıcılığı ve hukuk hiyerarşisinde yeri hiçbir zaman inandırıcı olmayacaktır.

İsmail SAÇLI

Kartal Cemevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2012, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17