16 YIL SONRA HATIRLANAN BÜKLÜ DUALARLA ANILDI

Kartal...

16 YIL SONRA HATIRLANAN BÜKLÜ DUALARLA ANILDI
banner46

Kartal Eski Belediye Başkanlarından ve Akdeniz Belediyeler Birliği kurucu Eski Başkanı Av. Mehmet Ali Büklü, vefatının 16. Yılında nihayet hatırlandı. Kartal Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilen anma töreni Soğanlık mezarlığında yapıldı.

Törene, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Eski Milletvekili Doğan Öztunç AK Parti İl Genel Meclis üyesi Kenan Çakal, CHP Kartal İlçe Başkanı Av. Kamer Gök, bir önceki Başkan Haydar Oğuz, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz Soğanlık Eski Belediye Başkanı Bahtiyar Kuru, Başkan Danışmanları Nizamettin Zorgül, Ömer Fethi Gürer, Başkan Yardımcıları Gülseren Böyüktaş, İbrahim Doğan, Fügen Mavi, Eski Başkan Yardımcısı Hasan Kumral, CHP’li bazı Meclis üyeleri, Temizlik İşleri Müdürü Hüseyin Güler, Kartal Cem Vakfı yönetim kurulu Başkanı Aziz Aslan,İş adamları Ali Polat, Metin Ağırman,Rahmetli Büklü’nün Başkan Yardımcısı Gürsel Öğüt, Eski İl Genel Meclis üyesi Hasan Gökçin, Beyoğlu Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Hıdır Kaya,Rahmetli Büklü’nün eşi Gülbin Büklü ve çocukları ve Rahmetli Büklü’nün Birim müdürleri ve sevenleri katıldı. Vedat Özbaş, Hoca efendi Kur-an ı Kerim ve dua yaptırmasından sonra Kartal Belediyesi Basın Birimi görevlisi Bülent Köse, Büklü’nün Biyografisini okudu.

“BİZİM HEYBEMİZ DOLUDUR”

Akabinde kısa bir konuşma yapan CHP Kartal ilçe Başkanı Av.Kamer Gök, Kartal’da Üç dönem Belediye Başkanlığı  görevinde bulunan,16.12.1995 yılında katılmış olduğu bir arkadaşının düğününde Kalp Krizi sonuncunda hayatını kaybeden Mehmet Ali Büklü’nün her yönü ile örnek alınması gereken bir belediye başkanı olduğunu belirterek, “ Bizim heybemiz doludur biz heybesi boş olan insanlar değiliz sevgili Büklü,bir büyük Cumhuriyet çocuğudur. Oralardan yürüyerek geldi, Kartal’ı imar ve ihya etti. Kartal’da yaşayan yurttaşlarımız, sevgili hemşerilerimin Büklü üzerinde insani değerlerin ne olduğunu, bir arada yaşamanın ne olduğunu, dayanışmanın, dinlemenin ve Devrimciliğin ne olduğunu öğrendiler. Bende kendisinden öğrendim işte onun için diyorum ki, sosyal demokratların heybesi boş değildir. Gelecekte ve Büklü’nün anılarından  üzerinden kalkarak söylüyorum Türkiye’yi biz taşıyacağız milletler ailesi içinde hak ettiği saygın yere bizler taşıyacağız bunu bilmenizi istiyorum.Bir şeyi daha bilmenizi istiyorum.Bakın sevgili arkadaşlarım biz böyle bir partiyiz kendi geleneklerimize birikimlerimize kültürümüze anılarımıza sarılarak yürümesini bilmesi gereken insanlar olmak durumundayız” yorumunu yaptı.

“TEK TEK SAYMAK İSTEMİYORUM”

Gök, şöyle devam etti: “ Bu nedenle sevgili belediye başkanımın bize bu konuda önderlik ederek anılarımızla bizi bütünleştirdiği için hepinizin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum. Ben sevgiyi Büklü’nün Kartal’a verdiklerinin tek tek saymak istemiyorum. Bir sevgili genç arkadaşım bu çekirdek ailenin dostu ve bir çocuğu olarak bir sevgili genç arkadaşım sizlere anlattı. Büklü’nün anıları Cumhuriyet savunuculuğunun doğrultusunda ki yürüyüşü ve kavgası hepimize ÖNDER olsun bunun sıcaklığıyla bunun enerjisini ve birikimini de yanımıza alarak yürümeye ve Türkiye’ye taşımaya devam edeceğiz. Bu yolda hep birlikte yürüme bizim için İBADETTİR sevgili arkadaşlar Saygı sunuyorum bu vesileyle hepinize”…

Gök’ün ardından kısa bir konuşma yapan Kartal’ın çalışkan ve başarılı Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “ Bugün burada görüyorum ki, yaptıkları yapamadıkları yaptırılmadıkları her şeyi biliyoruz. Ailesine Başsağlığı diliyorum mekânı cennet olsun bizleri daima aydınlatacak. Nur içinde yatsın”şeklinde kısa da olsa duygularını belirtti.

“ MEZARLIK’TA BİLE AYIRIM YAPILDI”

Bu arada rahmetli Mehmet Ali Büklü’nün hemşerisi ve yakın arkadaşı İşadamı Ali Polat, ağabeyi Kazım Büklü ile yan yana yatan Büklü’nün kabri üzerine çiçek serpti. 16 yıl sonra da olsa hatırlanan Kartal’ın EFSANE Belediye Başkanı Rahmetli Mehmet Ali Büklü’nün değerli eşi Bülbin Büklü, gazetemize yapmış olduğu özel açıklamada , “Zannedersem üç yıl önceydi eşimin ve ağabeyinin mezarını ziyaret ettiğimde bir şey dikkatimi çekmişti. Bütün kabristanların üzerinde Güller, karanfiller vardı. Ne var ki Rahmetli eşimin ve kardeşinin kabirlerinin bulunduğu kısımda bu çiçeklerin hiç birisi yoktu. Mezarlık görevlisinin yanına gittim ve bu taraflı tutumlarından dolayı sitemlerimi bildirdim ve Burda da AYIRIM YAPILIYOR” dedim.

FETHİ SATICI

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2011, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17