Kartal Belediyesi'nin Hanımağası, Cihan Oran hanımefendi!

Kartal Belediye Meclisi Mart ayı birleşimi Ali Ekber Şahin başkanlığında 8 Mart 2017 Çarşamba günü toplandı.

 

Gündem dışı söz alan Ak Parti Kartal Belediye Meclis üyesi Haydar Göksoy “Sayın başkan, meclis üyeleri, değerli izleyenler ve basın mensuplarımız sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Bende kadına kalkan eller kırılsın sloganıyla Dünya 8 Mart Kadınlar gününü kutluyorum.

 

Teşekkür etti.

Gündem dışı söz almamın sebebi aslında içimde uzun zamandır olan ve biraz uzun tutmamın sebebi tedirgin olmamın ve teşekkür edemememin sebebini açıklayacağım. Gerçi Gülcemal başkanım Pazartesi günü mecliste dedi ki ‘Siz hiçbir personele müdürlüğe ya da belediye başkan yardımcılarına teşekkür etmiyorsunuz.’ Dedi. Şahsım adına konuşuyorum. Şahsım ve halkımızın bana talep etmiş olduğu istekler karşılığında, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Ruhsat Müdürlüğü, Sağlık İşleri, Evde Sağlık İşleri, Kreş Müdürlüğü ve Yazı İşleri Müdürlüğü’ne ve bunların bağlı bulunduğu Belediye Başkan Yardımcılıklarına bu yüce mecliste haseten teşekkür ediyorum.

Atı alan Üsküdar’ı geçer, yalnız ah alan Sırat’tan geçer mi?  

Şahsım neden teşekkür etmiyor çünkü çekiniyorum. O müdür makamında olduğundan dolayı çekiniyorum. Çünkü kapının önünde bir personelle sohbet ettiğim zaman ya da lavaboyu kullanmak için müsaade ile gittiğim zaman orada bir personelle konuştuğum zaman, o personele müdüründen ihtar gidiyor. ‘AKP’li meclis üyesiyle ne konuşuyorsun’ diye ihtar gidiyor. Ondan dolayı çekiniyorum sayın başkan. Ama saymış olduğum müdürlüklere hakikaten tüm samimiyetimle teşekkür ediyorum. Çünkü ne zaman arasam şahsım olarak ne zaman bir şey istesek, aynı dakikada ve saniyede o günün içerisinde karşılığını almışımdır. Şimdi Pazartesi günü mecliste geçtiğimiz ay gündem dışı söz almıştım. 2015’in üçüncü ayın dördüncü günü 7. Dönem 1. Toplantı da Kartal Belediyesi bir karar aldı. Kartal Kent Konseyi’nin daha iyi çalışabilmesi için, Bankalar Caddesi’nde 3 katlı bir yer 5 yıl bilabedel Kent konseyine verilecek diye burada oy çokluğuyla bu karar geçmiş oldu. Aradan 22-23 ay geçmiş. Tahmini bilgilerimize göre 8-10 bin TL her ay kirası ödenen bir yeri ben geçen ay dedim ki, Bir sivil toplum örgütü burayı kullanıyor. Biz ne zaman gitsek yada Kartal Kent Konseyi’ne telefon açıp adres istesek, bize sahilde eski Belediye binasının adresi veriliyordu. Bunu burada soru önergesi olarak verdim. Bununla ilgili hiçbir yetkiliden cevap alamadım ki ta Pazartesi günü meclis toplantısında Temel Yaz konuşma yaparken seyircilerin olduğu yerden bir hanımefendi dedi ki; ‘Hayır ne alakası var. Orayı Kartal Gönüllüleri Platformu kullanıyor!’ Bu bir suçtur sevgili başkan yardımcılarım, sevgili meclis üyeleri. Bu Kartal Belediyesi’nde işlenen bir suçtur. Bundan biz sorumlu olmayacağız. Bunda bizim içimizi acıtan olay şudur. 2014 yılında bir meclis toplantısında dedim ki; Değerli Meclis üyeleri burada hakkını vererek yapalım. Burada tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. Atı alan Üsküdar’ı geçer yalnız ah alan Sırat’tan geçer mi? Onu bilmiyorum.

Belediye başkanının hemşiresi meclis üyesi olabiliyorsa!

Yine Pazartesi günkü bir mecliste Sayın Meclis Üyemiz Metin Bektaş aslında çok güzel bir konuşma yaptı, yalnız yanlış anlaşıldı. Otoparkla alakalı bir meclis üyemize dedi ki ‘Personeller kullanabilir. Burayı personeller kullanıyor. Meclis üyeleri kullanamıyor. Belediyenin bir maaşlı personeli olarak sizlerin de kullanma hakkınız tabii ki vardır’ dedi ve siz bunu yanlış anladınız. Bir yerlere çektiniz. Cumhurbaşkanının hizmetçisini, dişçisini, milletvekili yapmasına kadar girdiniz. Geçen dönem belediye başkanının hemşiresi meclis üyesi olabiliyorsa, avukatı meclis üyesi olabiliyorsa, Cumhurbaşkanının dişçisi de milletvekili olur, şoförü de. Eğer kabiliyeti varsa aslanlar gibi yapıyorlar Elhamdülillah 15 yıldır çokta güzel yapıyorlar.

Namertsiniz!

Bir de bir şey dediniz ‘bende sizi araştıracam’ falan dediniz. Bakın sevgili meclis üyelerim. Kartal Belediye Başkanı’nın talimatıyla, Kartal Belediye Başkanı’nın torpiliyle, Kartal Belediye Başkanı’nın birileri  ‘Al bu işi sen yap!’ diyerek, eğer burada bir şey biliyorsanız ve söylemiyorsanız, Namertsiniz! Bunu bu kadar söylüyorum.

Hamın Ağa Cihan Oran!

Sayın başkan, bunu da bir soru önergesi olarak lütfen almanızı rica ediyorum ve dikkatlice dinlemenizi rica ediyorum. Hem meclis üyelerinin hem de katılımcıların. Belediye’nin resmi sayfası dâhil, hiçbir hiyerarşik yapıda ismi geçmeyen bir Hamın Ağa’dan sizlere bahsedeceğim. Kuruma işçi alımından tutalım da, insan kaynaklarından sorumlu başkan yardımcısının yerine küstahça kararlar verebilen bir Hanım Ağa’dan size bahsedeceğim. Kaldı ki işçi çıkarımlarının kendilerinin yaptığına dair bize telefonlar geldi. Mesajlar gelmekte. Hepsi kayıtlı. Ne hikmetse bu hanımefendi bütün personelin, meclis üyelerinin dahi üzerine bir karabulut gibi çökmüş bir hanımefendiden bahsedeceğim. Şimdi soruyorum bu hanımefendi hangi yetkiyle, hangi hakla, hangi makamla personelinin giyim kuşamına kadar, gönül vermiş olduğu siyasi partiye kadar baskı yapan. Tabiri caizse o personelleri fişleyen. Bize bu durumlar gelmekte. Sizlerden daha çok karar mekanizmasına sahip olan kişi midir? Cihan Oran hanımefendi.

Ya 123 bin oy aldığınız millet, ya zillet!

Şu otoparka dahi onun izni olmadan giremeyen meclis üyeleri! Belediye Başkanı’ndan onun talimatı olmadan randevu alamayan meclis üyeleri! Sizlere sesleniyorum. 123 bin kişinin oylarını almış bir güçsünüz, meclis üyeleri! Ben sizin ve bu kurumda çalışan personellerin sessiz çığlığı oluyorum. Bunu da vicdanınıza ve size bırakıyorum. Ya 123 bin oy aldığınız millet, ya zillet! Hepinize saygılar sunuyorum.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

YORUM EKLE

banner17