Kartal batıyor, herkes ona bakıyor!

Yıllar önce Kartal’a atama ile gelip birkaç yıl sonra yeni görev yerine atama ile giden bir dostumuz o zamanlar makamında sohbet ederken bana, “Sana bir şey söyleyeceğim ama şu an yazma! Bunca ilçe de görev yaptım, Kartal gibi sahipsiz bir ilçe görmedim! Kartal’ı kimse sevmiyor. Kartallı yönetenlerde ve önde gelenlerinde aidiyet duygusu yok. Kartal adeta kaderine terk edilmiş vaziyette. Kartal’ın kıymetli birçok değeri gitmiş herkes seyrediyor. Görev yaptığım başka ilçelerde sağcısı, solcusu, STK’lar ve kimler varsa ilçe de bir kayıp oldu mu hemen kenetlenip o ilçenin değerine sahip çıkarlar. Kartal’ın Arabalı vapuru gitmiş, herkes suspus. Kartal’ın feribotu gitmiş herkes suspus. Kartal’ın birçok kıymeti kaybolmuş, herkes yine suspus. Bu nasıl ilçe ki kimsenin Kartal umurunda değil?” Demişti.

*

Dostumuz haklı idi. Bir zamanlar gururumuz ve markamız olan, en az hafta bir gün de olsa haberlere konu olan Kartalspor bal ligine düştü herkes suspus oldu. Kartal’ın iskelesi tamirat bahanesi ile kapatıldı, herkes suspus. Yavuz Selim Hastanesi birilerinin imar aşkı nedeniyle riskli alana sokuldu ve Tuzla’ya gitti herkes suspus. Tren yolu yıkıldı ve yeniden yapılarak Kartal’ı yine ortadan böldü, herkes suspus. Kartal’ın tarihi tren istasyonu birileri için kapatıldı ve istasyon sayısı ikiye çıktı herkes suspus. Bir zamanlar birçok ilçenin adeta babası olan Kartal bu gün gelin görün ki, tüyleri yolunmuş Karga’ya döndü. Kartal’ın cazibesine cazibe katacak, vizyonuna vizyon katacak bir kafa yapısı göremiyorum Kartal’da maalesef. Daha önce de yazmıştım, müteahhitler yapıyor politikacılar gururlanıyor Kartal’da.

*

İBB yönetimi AK Parti’de, Kartal yönetimi ise CHP’de idi geçen dönem. CHP’li meclis üyeleri çıkıp kürsüden Kartal’ın feribotunu kapattınız geri isteriz diye feryat ediyorlardı. “Kartal’ın merkezine tuvalet yaptınız ayıptır! Çirkindir! Yakışmıyor kaldırın şunu oradan” Diyorlardı. Şimdi ne oldu? Yine herkes suspus. Pendik’te Cezaevi var, ismi ney biliyor musunuz? Kartal Cezaevi. Anlatılır ki, zamanında Pendik’i yönetenler bu cezaevi yapılırken “İlçemizin isminin Cezaevi ile anılmasını istemiyoruz!” demişler ve cezaevinin ismin Kartal Cezaevi koymuşlar. Adamlarda ki aidiyet duygusuna bakar mısınız?

*

Evet, Meclis üyesi Muhammer Bektaş basın toplantısında, “Kartal’ın borcu 1 Milyar TL.’ye dayandı! Adrese teslim ihaleler yapıyor Kartal Belediyesi” dedi. Ne oldu da bu kadar borçlandı bu ilçe? Kartal’a cazibe katacak neler yapıldı da bu kadar borçlandı bu belediye? Kartal’ın yolları duble yol mu oldu? Hayır. Kartal’ın her mahallesi havuzlu muhteşem spor kompleksleri mi yapıldı? Hayır. Kartal’ın 20 mahallesine prestij caddeleri mi yapıldı? Tabi ki hayır. Kartal’ın 20 mahallesine birden Kültür Merkezleri mi yaptı Kartal Belediyesi? Tabii ki hayır. Yani bir insana babasından miras kalsa bu kadar har vurup harman savurmaz değil mi? Neden bu kadar Kartal Belediyesi borçlandı biliyor musunuz? Üstelik bu kadar da ilçeni arazisi satılmış iken. Söyleyeyim size. Çünkü Belediyeyi borç batağına saplayan yöneticilere hesap soran yok, bir cezai müeyyide yok. Belediye başkanlığı bitince gidip hayatlarına daha zengin bir şeklide devam ediyorlar, değil mi? Araç kiralamalara giden milyonları haber yaptık, herkes yine suspus. Kartal’dan yüzlerce kilometre uzağa kardeş belediye kılıfı ile paralar ihale ediliyor herkes seyrediyor. Sanatçılara harcana milyonlarca liralara ne demeli? Yazımın başlığında dediğim gibi, “Kartal batıyor, herkes ona bakıyor!”

*

Gelelim yeni başkanını seçecek Kartal Kent Konseyi mevzusuna…

Kent Konseyi yeniden seçim yapacak bu hafta sonu. Aldığım Duyuma göre Şu anki başkan ve iki aday daha yarışacakmış. Size fikrimi söyleyeyim mi? Yetkim olsa hemen Kent Konseylerini kapatır iptal ederim. Kent Konseylerinin büyük çoğunluğu, adeta belediyelerin arka bahçesi durumunda. Elle tutulur, gözle görülür bir hizmet yaptıkları yok. Paraları da yok, yaptırım güçleri de. Sıkıyorsa belediye başkanının sözünden dışarı çıksınlar. Bazıları sırf Belediyelerin nimetlerinden faydalanmak için Kent Konseylerine aday oluyorlar. Umarım ki yeni seçilenler de Kartal aidiyeti olur da 1 Milyar Borç batağına sürüklenen Kartal Belediyesi ve Kartal için mücadele ederler.

*

En Kalbi duygularımla sevgili okurlarımızın Mübarek Ramazan Bayramlarını kutlar, esenlikler dilerim…

YORUM EKLE

banner17