Türkiye’nın ilk “Robotik Rehabilitasyon Merkezi” Bostancı’da açıldı...

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon...

Türkiye’nın ilk “Robotik Rehabilitasyon Merkezi” Bostancı’da açıldı...
banner46

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneler Grubu, Türkiye’nin ilk Robotik Rehabilitasyon Merkezi’ni İstanbul Bostancı’da; aralarında Şenol Güneş, Metin Akpınar, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin’in de bulunduğu çok sayıda davetlinin katılımı ile açtı.

6 milyon USD’ye malolan Robotik Rehabilitasyon Merkezi, grubun İzmit ve Samsun’dan sonra üçüncü yatırımı… Grup, önümüzdeki günlerde iki yeni yatırımı da hayata geçirecek.

Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon hocanın başhekimliğini yaptığı merkezde; Prof. Dr. Nadire Berker, Prof. Dr. Ferda Erdoğan ve Uzm. Dr. Ayşim Oflazer ile birlikte mesleğinde uzmanlaşmış fizyoterapistler, iş-uğraşı terapistleri, hidro-terapistler, fizik tedavi teknikerleri, konuşma terapistleri ve psikologlar çalışıyor.

Romatem Robotik Rehabilitasyon Merkezi’nde; Çocuk hastalar için yürüme robotu (Pediyatrik lokomat), Kol ve parmak robotu (Armeo ve amedeo), bacaklardaki dolaşım bozukluğu tedavisinde kullanılan  basınç sistemi (Vacumed), Skolyoz değerlendirme sistemi (Diers formetrik), bel ve boyun fıtıklarının tedavisinde kullanılan dikey traksiyon yöntemi (Vertetrac), bel, boyun, kol ve bacak ağrılarının tedavisinde kullanılan lazer yöntemi (Hilterapi), kol ve bacaklardaki tendinit, topuk dikeni ve ayak tabanı ağrılarının tedavisinde kullanılan ultrasonik şok dalgaları yöntemi (ESWT), bel ve boyun ağrılarının yanı sıra, spor sakatlanmaları ve vücut direncinin düşmesinde kullanılan manyetik alan tedavisi, Yürüyemeyen erişkin ve çocukların tedavisinde suyun iyileştirici gücünden faydalanılan hidroterapi havuzu gibi birçok tedavi yöntemi yer alıyor.

Merkezde, Ortadoğu Teknik Üniversiteli bir grup mühendis tarafından Türkiye’de imal edilen bir başka yürüyüş sistemi de bulunuyor. “Visio Gait” adıyla bilinen ve çocuklar için geliştirilen bu sistem, askılar aracılığıyla yürüme bandı üzerinde yürütülen hastanın el ve bacak hareketlerini  takip ederek, sanal gerçeklik ekranı üzerinde belirli hareketlerin eğitimini yaptırıyor.

Merkezde ayrıca hem çocuk, hem de erişkin felçli hastaların tedavisinde kullanılan elektronik denge sistemleri, hareketli paralel bar, kafes sistemli ve askılı yürüme seti gibi yeni tedavi yöntemleri de bulunuyor.

Robotik Rehabilitasyon Merkezi tanımı, dünyada son 5 yıldır kullanılıyor. Robotik Rehabilitasyon Merkezi olabilmek  için hem çocuk, hem de erişkin hastalar için yürüme ve omuz-kol-parmak robotlarının bir arada bulunması ve bu teknolojinin uzmanlaşmış insan kaynağı tarafından kullanılması gereklidir.

ROMATEM BOSTANCI, sahip olduğu bu özellikler nedeniyle Dünya’nın 4. Robotik Rehabilitasyon Merkezi olarak gösteriliyor.

Kadir Toprakkaya – KADIKÖY LIFE

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2012, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17