CHP'li Kadıköy Belediyesine İBB'den meydan cevabı

Selami Öztürk, Kadıköy Meydanı'na ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı Nazım İmar Planı'nın görselini tweeter hesabında yayınlayıp üzerine "Meydan Projesi" diye yazdı.

CHP'li Kadıköy Belediyesine İBB'den meydan cevabı
banner46
Kadıköy Belediyesi'nin, Rıhtım Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın kaldırılacağı iddialarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)'nden yanıt geldi.

Habervaktim.com'un haberine göre
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün tweeter hesabında yayınladığı bir görsel ve bu görsele ilişkin kullandığı ifadeler tartışmanın nereden kaynaklandığını ortaya çıkardı.

Öztürk, Kadıköy Meydanı'na ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı Nazım İmar Planı'nın görselini tweeter hesabında yayınlayıp üzerine "Meydan Projesi" diye yazdı. Öztürk tweeter mesajında "Meydan projesinde anıtın izi bile yok" diyor. Yani Selami Öztürk, 1/5000 ölçekli planı, meydan projesi olarak yansıttı…

Oysa Kadıköy Meydanı'nın düzenlenmesine ilişkin proje henüz tamamlanmış değil. Büyükşehir Belediyesi, metronun gelişi nedeniyle meydanı yeniden düzenlemek istiyor ama 1/5000 ölçekli plan dışında bu alana ilişkin ortaya konulmuş bir uygulama projesi ya da tasarım ortada yok. Selami Öztürk'ün plan notlarına ilişkin ifadelerini de yine plan notları yalanlıyor. Çünkü Kadıköy'deki Atatürk anıtının bulunduğu alanda kutlama ve anma törenlerinin yapılacağı planlarda açıkça belirtiliyor.

Plan notlarında "Fuar, Panayır ve Festival Alanı (F), ulusal veya yerel ölçekli fuar, panayır, festival, kutlama, anma vb. etkinliklerin yapılacağı alanlardır. Etkinlik zamanlarında kullanılmak üzere bodrum yapılmamak şartıyla emsale dahil olmayan geçici ve takılıp sökülebilen hafif malzemeden bodrumsuz üniteler oluşturulabilir." ifadesi yer alıyor.

Plan notlarındaki bu ifadeler Atatürk anıtının kaldırılmayacağını ve bu alanda törenlerin yapılacağını açıkça ortaya koyuyor.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün 1/5000 ölçekli nazım imar plan ile meydan projesi arasındaki farkı bilmiyor olması bir ihtimal…

Diğer ihtimal ise Öztürk'ün bunu bilmesine rağmen plan notlarında açıkça belirtilen ifadeleri gizleyip Kadıköylüleri yanlış yönlendirmiş olması…

Birinci ihtimal doğru ise Selami Öztürk yanıldı, ikincisi doğru ise yanılttı. Bir ihtimal daha var ama o bir şarkı…
Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2012, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17