CHP'li Belediyeye rüşvet Gözaltısı

Kadıköy Belediyesi çalışanlarının da aralarında olduğu kamu görevlilerine yönelik rüşvet operasyonunda gözaltı sayısı 194'e çıktığı öğrenildi.

CHP'li Belediyeye rüşvet Gözaltısı

Soruşturmanın, İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bir yıl önce gelen bir ihbarla başladı.

-

Kadıköy Belediyesi'nde görevli  zabıtaların rüşvet aldığı ihbarını araştıran ekipler, teknik ve fiziki takip çalışması başlattılar. Elde edilen delillerle bugün sabah saat 06.00'da, İstanbul merkezli, İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında 6 gıda mühendisi ile 48 zabıta memurunun da bulunduğu 194 kişi gözaltına alındı.

-

Kadıköy Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesaplarından rüşvet operasyonu ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada “İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan basın duyurusunda aralarında Kadıköy Belediyesi'nde görevli zabıta memurlarının da bulunduğu 54'ü kamu görevlisi 224 kişinin rüşvet suçlamasıyla gözaltına alındığı bilgisi bulunmaktadır. Konuyla ilgili savcılık ya da emniyet birimleri tarafından belediyemize aktarılan bir bilgi bulunmamakla birlikte kurumumuz kendi iç sorgulamasında gözaltına alınan personelin sayısını ve kimliklerini belirleme çalışması yapmaktadır. Gözaltına alınan 224 kişiden sadece 54'ü kamu çalışanıdır. Sağlıklı ve net bir bilgi alındıkça kamuoyu bilgilendirilecektir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2022, 15:32

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17