Yörüklerden Asker selamı

Yörüklerden Asker selamı
banner46
Bursa'da yapılan kongrenin ardından Ankara'da ilk toplantılarını gerçekleştiren Yörük Türkmenler Birliği bundan sonra yapacakları çalışmalar hakkında yol haritasını şekillendirdi.

Faruk Şahin, Siyasi işlerden sorumlu Başkan yardımcısı oldu.

Birlik içerisindeki en aktif derneklerden olan İstanbul Yörük Türkmenler Derneği başkanı Faruk Şahin, Bursa'da yapılan kongrede yönetim kurulu üyeliğine seçilmişti.


Ankara'da yapılan ilk yönetim kurulu toplantısı ile de Yörük Türkmenler Birliği Başkan yardımcılığına getirildi.

Yörüklerden Asker selamı
Toplantının Ardından birlik yönetim kurulu Anıt kabir ziyaretini gerçekleştirdi.
Ziyaret sonrasında Aslanlı yolda, merdivenlerde hep birlikte Barış Pınarı hareketini gerçekleştiren askerler desteklerini belirtmek ve Moral motivasyonlarini arttırmak amacıyla Asker selamı vererek kameralara poz vererek Türkiye Yörük Türkmen Birliği Başkanı ve Yönetim kurulu olarak Basın açıklaması yaptılar.

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Başkanı İrfan TATLIOĞLU ve Yönetim kurulu Barış Pınarı ile alakalı Basın açıklamasında bulundular.

Anadolu'nun kapsını Türklere açan 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra 400 çadırla  Söğüt’e gelip yerleşen Süleyman Şah oğlu Ertuğrulgazi’ye  anası  Hayme Ana’nın “Ey oğul  Beylik otağını kurduğumuz  şu yaylalar  artık son durağımız, son konağımız olsun”vasiyetinde olduğu gibi, bu topraklar bizim o günden beri  son durağımız, son yurdumuzdur.

Kurtuluş Savaşı Mücadelesi’nin baş kahramanı Gazi Mustafa Kemal’in “Arkadaşlar gidip Toros dağlarına bakınız; eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet bizi asla yenemez” sözlerindeki o yörük çadırları bu ülkede ebediyyen olacak ve o duman tütmeye devam edecektir.

İşte bizler bugün; Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği'nin  üyeleri kofederasyon, federasyon ve dernek temsilcileri, yönetim kurulu üyeleri  olarak Söğüt’ten, Bilecik’ten, Balıkesir’den, Kütahya’dan, Konya’dan, Kocaeli’nden, Urfa’dan, Van’dan, Hatay’dan, Adana’dan, Adıyaman’dan, Isparta’dan, Antalya’dan, İstanbul’dan, İzmir’den, Muğla’dan yani ülkemizin dört bir yanından geldik, Atamızın kabri başında toplandık.

Türkiye önemli tarihi bir süreçten geçmektedir. Ve bu süreç milletimizi tarihi mirasına sahip çıkmaya ve milli görevlerini harfiyyen yerine getirmeye mecbur ve mahkum etmiştir. Yaşadığımız dönem, her şeyden önce milli öncelikler içermektedir. Milli konular ise hiç kimse tarafından iç siyasetin ve konuların mezesi olarak kullanılmamalıdır.


Gün sessiz kalma günü değildir. Milli birlik ruhuyla ses verme günüdür.

Devletimiz; öncelikle  ülkemizin toprak bütünlüğünü  hedef alarak, sınırımızda sözüm ona suni bir devlet kurma amacıyla yapılan terör saldırılarının, sonra da Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehdit eden terör örgütlerinin ortadan kaldırılması, sınırımızda güvenli bir bölge oluşturulması amacıyla Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatmıştır. Bunu görmezlikten gelip, Kürt isminin arkasına saklanan terör odaklarının küresel efendilerine vekaletçilik yapmalarına göz yummak ahmaklık, Harekât’a karşı durmak ise küstahlıktır. Sınırlarımızda siviller üzerine yağan havan ve roketleri kimse bize izah edemez.

Harekat başladığı andan itibaren tüm dünyanın tepki gösterdiği, ambargolarla tehdit ettiği güzel ülkemiz  terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermiş, dik ve kararlı duruşundan dolayı kaçacak delik arayan YPG ile diğer terör örgütleri ve destekçilerine  120 saatlik bir süre tanınmıştır.

Bir Türk dünyaya bedel sözünde olduğu gibi bugün; tüm dünya gördü ki, devletiyle, milletiyle bütünleşmiş, askeriyle beraber şahlanmış Türkiye Cumhuriyeti bu kararlılığıyla tarihi bir başarı elde etmiştir. Hem sahada hem de masada kazanmıştır.

Türkiye; askeri gücün yanında, o topraklarda kalıcı olmamızı sağlayacak sosyolojik tabanını, yani Yörük ve Türkmenleri yaşatmalıdır. Evvelde Bulgaristan’da yaşanan, bugün Irak’ta Suriye’de yaşanan göçün temellerinde bu sosyolojik gerçek vardır. Zamanında kadim devletimizin oralara yerleştirdiği Yörük ve Türkmenler  bugün bu göçlerle o yurtlardan sökülmek istenmektedir. Türk Milletini barışçıl yollarla egemenliklere taşıyan Yörük ve Türkmenleri Türkiye gözden çıkarmamalıdır, çıkarmayacaktır. Devletin ihmal edilemez görevi; kendi omurgasını taşıyan Yörük Türkmenleri yaşatmak, Yörük-Türkmen kültürünü canlandırmak olmalıdır. Bu kültürün yaşatılması, 2071’e giden Yeni Türkiye’nin milli ödevidir.

Son olarak diyoruz ki;


Ülkemiz için tehdit oluşturan terör koridorunun ortadan kaldırılması için başlatılan  harekat,  gelinen nokta itibariyle  başarılı bir sürece girmiştir.Bizler Yörük ve Türkmenler olarak devletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sonuna kadar yanındayız.

Dualarımız ve desteğimiz kahraman Mehmetçiğimiz ile birliktedir.

Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, mekânları cennet olsun.
Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Rabbim bu kutlu yolda devletimizi üstün, milletimizi bir ve beraber, Mehmetçiğimizi de muzaffer kılsın.
TÜRK DÜNYASI YÖRÜK TÜRKMEN BİRLİĞİ
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2019, 00:01

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17