Moto GP İstanbul’da yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İstanbul Spor Ödülleri ve Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Dağıtımı" töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, “Yaptığımız çalışmalar sonucunda Şampiyonlar Ligi Final Maçı İstanbul’daydı. Avrupa Kupası Finali yine İstanbul’da oynandı.

Moto GP İstanbul’da yapıldı.
Moto GP yine İstanbul’da yapıldı. Dünya Basketbol Şampiyonası'na İstanbul ev sahipliği yaptı” diye konuştu.


Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde düzenlenen törene spor dünyasından bir çok isim ve öğrenciler katıldı.


Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sporun insanoğlunun varoluşu kadar eski olduğunu ve insanlığın en önemli ortak dillerinden biri olduğunu söyledi. Sporun ülkeler arasındaki rekabet gücünün arttırması açısından da önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Topbaş, “Büyükşehir belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu güne kadar sporu en öncelikli çalışma alanı içerisine aldık. Ve bugüne kadar İBB olarak toplamda 2 milyar sporla ilgili yatırım yaptık. Daha geçen hafta 143 okulumuza yaptığımız spor salonuna 60 tane da eklemek için törenle temellerini attık” diye konuştu.


Fiziki ortam ve alt yapı hazırlandığı takdirde, fırsatlar verildiğinde çok ciddi başarılara imza atıldığını kaydeden Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu anlayışla 34 spor merkezini tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Gururla ifade etmek isterim ki bu tesislerimizden yararlanan insan sayısı 7 milyon iki yüz bin kişidir. Şehir insanının hastalığı olan fıtık ve menüsküs hastalığının önüne de ancak insanımızın spora göstereceği ilgiyle azalabilir. Biz istiyoruz ki İstanbul bir spor kenti olsun. Spor İstanbulluların vazgeçilmezi olsun.”


Başkan Topbaş spora yaptıkları yatırımların sonucunu görmekten dolayı mutlu olduklarını ve spordaki başarının bir ülkenin tanıtımı adına önemli bir yere sahip olduğuna değinerek yakın zamanda İstanbul’da gerçekleştirilen spor organizasyonlarını şöyle sıraladı: “Biz istedik ki İstanbul spora yaptığı ev sahiplikleriyle de gündeme gelsin. Bu anlamda yaptığımız çalışmalar sonucunda Şampiyonlar Ligi Final Maçı İstanbul’daydı. Avrupa Kupası Finali yine İstanbul’da oynandı. Moto GP yine İstanbul’da yapıldı. Dünya Basketbol Şampiyonasına İstanbul ev sahipliği yaptı.”


Amatör spor kulüplerinin dar T
imkanlarıyla elde ettikleri başarılardan da millet olarak gurur duyduklarını ifade eden Başkan opbaş, “750 civarındaki amatör kulübümüze her sene ciddi anlamada bir malzeme yardımı yapmaktayız. Bu amatör spor kulüplerimiz kendi küçük bütçelerine rağmen büyük başarılara imza atan sporcularımızı yetiştiriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum.”


Törende hazır bulunan ve bu yıl Orta Doğu Ralli Şampiyonası'nda dereceye giren Burcu Çetinkaya'dan, 2012 yılında Japonya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda zafere ulaşan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularına kadar 20 farklı branşta mücadele eden birçok sporcu ödüllendirildi.


Akdeniz Oyunları'nda dereceye giren Fatih Avan, İlham Tanui Özbilen, Elvan Abeylegesse ve Polat Kemboi Arıkan gibi başarılı atletlerin yanı sıra 5 bin metrede 23 yaş altında Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Gamze Bulut ile VakıfBank ve Fenerbahçe kadın voleybol ve basketbol takımları da törende ödül aldı.


Ödül törenin ardından Başkan Topbaş 750 amatör spor kulübüne malzeme yardımı yaptı ve sporcu öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.


Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde düzenlenen törene Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Aşkın Bak, Harun Karaca, Gürsel Uğur, Osman Boyraz, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Çağatay Kalkancı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hüseyin Eren ve İbrahim Kalpaklıkaya, İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mevlüt Bulut, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, TFF İstanbul İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez, Sevgi Seli Engelliler Derneği Başkanı Fahri Kol, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz, 500 amatör spor kulübünün başkanları ve antrenörleri ile temsilen 57 amatör spor kulübü katıldı.


Özel Ödül Alanlar


İstanbul Spor Ödülleri programında uluslararası arenada ülkemizi temsil etmiş ve madalyalar kazanmış şampiyonlara da özel ödül takdimi yapıldı. Eski Olimpiyat ve Dünya Şampiyonları Necdet Uçar, Mustafa Dağıstanlı, Hamza Yerlikaya, Ramazan Şahin, Adem Bekeret, Hakkı Başar gibi sporcular ödüllerini Başkan Kadir Topbaş’ın elinden aldı.


Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2014, 22:25

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17