İstanbul ve 11 şehir; Los Angeles, New York, Londra, Paris, Seul, Barcelona, Rio de Janeiro, San Francisco, Las Vegas ve Dubai

İstanbul dünyanın marka değeri en yüksek 11. şehri…

İstanbul ve 11 şehir; Los Angeles, New York, Londra, Paris, Seul, Barcelona, Rio de Janeiro, San Francisco, Las Vegas ve Dubai
banner46
Saffron Marka Danışmanlığı’nın yaptığı çalışmada İstanbul, dünyanın marka değeri en yüksek 25 şehri arasında gösterildi.

Saffron Marka Danışmanlığı’nın yürüttüğü çalışma kapsamında dünyanın önde gelen kentleri; sahip oldukları doğal güzellikler, iklim, alt yapı, ulaşım, ekonomik refah, sosyal medya popülaritesi gibi birçok kategoride kıyaslandı.


İngiliz The Guardian Gazetesi’nde yayınlanan çalışmanın sonuçlarına göre, dünyanın marka değeri en yüksek şehri ABD’nin Los Angeles kenti oldu. Son 10 yılda ekonomiden ulaşım ve çevreye kadar büyük yatırımlara sahne olan İstanbul, listenin 11’inci sırasında kendine yer buldu.


Tokyo’nun ilk 25’te yer alamadığı, Mekke’nin 21. sırada kendine yer bulduğu listenin en alt sırasında Berlin bulunurken, ilk 10 şehir arasında Los Angeles, New York, Londra, Paris, Seul, Barcelona, Rio de Janeiro, San Francisco, Las Vegas ve Dubai yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2014, 23:48

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17