İstanbul İtfaiyesi'nden Tren, Metro ve Tramvay Olaylarına Müdahale

İstanbul ve İstanbulluların huzur ve güven içerisinde yaşayabilmeleri için 365 gün 24 saat görev yapan İstanbul İtfaiyesi, personeline yönelik eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İstanbul İtfaiyesi'nden Tren, Metro ve Tramvay Olaylarına Müdahale
Artan ihtiyacı karşılamak ve dünya standartlarını yakalamak için itfaiye istasyon sayısını ve buna bağlı olarak personel sayısını planlı bir şekilde arttıran İstanbul İtfaiyesi, Türkiye’nin ilk ve en büyük itfaiye eğitim merkezi olan İBİTEM’ de gerçekleştirilen hizmet içi eğitimlerinin yanısıra yaptığı çeşitli tatbikatlar ile de personelin bilgi ve becerisini en üst düzeyde tutmayı amaçlıyor.


Ayrıca sebebi her ne olursa olsun tren, metro ve tramvay olayları ve bu olaylara müdahalelerde herhangi bir yerde mahsur kalanların kurtarılması için yürütülen bu çalışmaların “Disiplin ve Organizasyon” Kültürüyle yürütülmesi gerekiyor. Bu amaç doğrultusunda 2014 eğitim dönemi iç hizmet eğitimleri kapsamında “Tren, Metro ve Tramvay Olaylarına Müdahale” Eğitimleri devam ederken, Osmanbey Metro İstasyonu’nda tatbikat yapıldı.


İstanbul İtfaiye müdürlüğünden yapılan açıklamada; Tren, Metro ve Tramvay Olaylarına Müdahale” Eğitimlerinin kur programı 3 gün “24 saat” olup teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimler olarak uygulanacaktır. Eğitim programına İtfaiye teşkilatında görevli personellerden; ilgili personelin katılması planlanmış olup eğitimler 5 kur halinde “28 Nisan 2014 – 10 Ekim 2014” tarihleri arasında düzenlenecektir.


“Tren, Metro ve Tramvay Olaylarına Müdahale” tatbikatı 30 Nisan 2014 Çarşamba günü yapılmıştır. Eğitimler Avrupa Bölge Müdürlüğünden 18 personel ve Anadolu Bölge Müdürlüğünden ise 14 personelin, Osmanbey Metro İstasyonu’nda katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2014, 23:19

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17