CHP İstanbul İlçe Belediye Başkan adayları isim listesi belli oldu.

Günlerdir merak ile beklenen CHP Belediye Başkan adayları isimleri, şu sıralarda Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanıyor..

CHP İstanbul İlçe Belediye Başkan adayları isim listesi belli oldu.
Elimize ulaşan sıcak haberlere göre, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün yakın çalışma arkadaşı Tonguç Çoban’ın aday gösterilmek istenmesine bazı genel başkan yardımcıları muhalefet etti. Bu nedenle saat 14.00’de toplanması beklenen Parti Meclisi’nin toplanması iki saat için ertelendi.


CHP lideri Kılıçdaroğlu da Tonguç Çoban’ın ismini yeniden değerlendirmek amacıyla, “Beşiktaş’la ilgili yetkiyi ben üstleniyorum. PM’nin onayına sunulup sunulmayacağını bir kez daha değerlendireceğim” diyerek tartışmayı sonlandırdı. Çoban tartışmasının sürdüğü dakikalarda ismi Beşiktaş için geçen ancak Bakırköy adayı yapılması kararlaştırılan Doç. Dr. Mehmet Karlı’dan, “Siyasi etik gereği Bakırköy’den aday olmam doğru olmaz. Ben çekiliyorum” mesajı geldi. Karlı’nın adaylıktan çekilme kararı CHP’nin Kadıköy kararını da etkiledi.


Bakırköy’den aday olan ancak CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle Kadıköy’e kaydırılan Bülent Kerimoğlu’nun yeniden Bakırköy’e kaydırılması seçeneği tartışmaya açıldı. Bu yöndeki tartışmaların da sürmesi nedeniyle Kılıçdaroğlu, “Beşiktaş ile birlikte Kadıköy ve Bakırköy ile ilgili son kararı da ben vereceğim” diyerek toplantıyı tamamladı. Toplantının ardından Parti Meclisi toplantısına geçildi.


BEYOĞLU’NA AYLİN KOTİL


Öte yandan MYK’nın onayından geçerek PM üyelerinin onayına sunulmasına karar verilen ilçeler arasında yer alan Beyoğlu’nun belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil oldu.

Sezgin Tanrıkulu’nun tam destek verdiği eski Genel Başkan Yardımcısı ve PM üyesi Gülseren Onanç’a Beyoğlu için vize çıkmadı.


ŞİŞLİ'YE İNÖNÜ, ÜSKÜDAR'A ÖZKES


Şişli’de İsmet İnönü’nün torunlarından Hayri İnönü, Üsküdar’da milletvekili ve eski müftü İhsan Özkes belediye başkan adayı oldu.


AVCILAR'DA MEVCUT BAŞKAN ADAY GÖSTERİLMEDİ


MYK, Sarıyer’de Şükrü Genç, Çatalca'da Cem Kara, Ataşehir’de Battal İlgezdi ile “Yola devam” dedi. Maltepe’de İstanbul İl Başkan Yardımcısı Canan Kaftancıoğlu, Kartal’da Hüsnü Süslü, Avcılar’da Handan Toprak aday gösterildi.


CHP’nin Ankara’daki kalelerinden Çankaya’da ise mevcut başkan Bülent Tanık’ın yerine Alper Taşdelen’nin aday gösterilmesi kararlaştırıldı. Ankara’nın Yenimahalle ilçesinin adayı ise değişmedi, Fethi Yaşar yeniden aday oldu. Edirne’de ise Hamdi Sedefçi yerine milletvekili Recep Gürkan olurken, İzmir Buca adayı ise kentin eski belediye başkanlarından Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina oldu.


CHP'de Yüksek Seçim Kurulu'na listelerin teslim edilmesine kısa bir süre kala son adaylarda belirleniyor. CHP MYK'sı bugün bir araya geldi ve başta tartışmaları bölgeler olmak üzere son adaylar üzerinde karara vardı. İşte CHP kulislerinden sızan son isimler;


1- Karşıyaka'ya Cevat Durak yerine İzmir Baro Başkanı Sema Pektaş


2- Kadıköy için Bülent Kerimoğlu ve Aykut Nuhoğlu'nun ismi gündemde. Bu iki isim PM'de oylanacak. Eğer Kadıköy'e ilişkin PM oylamasında Aykut Nuhoğlu ismi çıkarsa Bülent Kerimoğlu Beşiktaş'a kaydırılacak. Beşiktaş'ta ise ismi daha önce aday olarak telaffuz edilen Tonguç Çoban'ın durumu net değil. Bu arada PM oylamasında üyeler, Kadıköy ve Beşiktaş için önerge vererek kendi adaylarını da oylamaya sunabilecekler.


3- Maltepe'de Mustafa Zengin yerine CHP İstanbul İl Yöneticisi Canan Kaftancıoğlu belirlendi.


4- Kartal'da Hüsnü Süslü


5- İzmir Çiğli'de Semra Aksu yerine Aziz Buğa


6- İzmir Buca adayı Levent Piriştina.


7- İzmir Bayraklı Hasan Karabağ.


8- İzmir Balçova Mehmet Ali Çalkaya.


9- Tekirdağ Kadir Albayrak.


10- İstanbul Küçükçekmece Gökhan Gümüşdağ.


11- İzmir Çeşme Faik Tütüncüoğlu.


12- İzmir Aliağa Hakkı Ülkü.


13-İstanbul Çatalca Cem Kara


14- Kuşadası Özer Kayalı.


15- İstanbul Eyüp Ferzan Özer.


16- İzmir Narlıdere Abdül Batur.


17- Edirne Recep Gürkan.


18- Kırklareli Vecdi Gündoğdu


19- İzmir Konak Hüseyin Mutlu Akpınar


20- Ankara Çankaya Alper Taşdelen


21- Ankara Yenimahalle Fethi Yaşar


22- İstanbul Şişli Hayri İnönü


23- İstanbul Adalar Atilla Aytaç


24- Antalya Konyaaltı Muhittin Böcek


25- İstanbul Büyükçekmece Hasan Akgün


26- İstanbul Silivri Özcan Işıklar


27- İstanbul Ataşehir Battal İlgezdi


28- İstanbul Sancaktepe Özgen Nama


29- İzmir Karabağlar Sıtkı Kürüm


30- İzmir Bornova Kamil Okyay Sındır


31- İzmir Gaziemir Halil İbrahim Şenol


32-İstanbul Avcılar - Handan Toprak


33- Beyoğlu - Aylin Kotil


34- Üsküdar - CHP İstanbul Milletvekil İhsan Özkes






kaynak; star gazetesi


Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2014, 21:34

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
savaş çakır
savaş çakır - 10 yıl Önce

Başarılar dilerim...

SIRADAKİ HABER

banner17