Milli Kalkınma!

Son dönemlerde dillerden düşmeyen ve çokça gündem olan yerlilik ve millilik benim de çok dikkatimi çekiyor. Biz kullandığımız telefon, bindiğimiz otomobil, giydiğimiz kıyafet yerli değil derken ve bunların derdine düşmüşken ne yazık ki asıl sorunu gözden kaçırıyoruz.

Tabi bunlarda önemli. Keşke yerli olsun, milli olsun, bizim olsun dediklerimiz arasında ama haksızlıkta etmek istemiyorum. Son dönemlerde özellikle savunma sanayisinde, raylı sistemlerde ve diğer kimi endüstrilerde yaşanan yerlileşme ve bunun bilinci içerisinde olan hareketleşme beni gayet mutlu ediyor. Bu şekilde devam edeceği konusunda da temenni ediyorum. Gelelim asıl soruna asıl sorun politikada. Bizim politikamız yerli ve milli değil ki.

Kıymetli dostlarım bakın. Biz maalesef iç politikamızı uyum paketleri adı altında Avrupa Birliği'ne, dış politikamızı ise ne yazık ki ABD'ye teslim etmiş durumdayız. Dahası da var bizim yerli ve milli ekonomik sistemimizde, ekonomik krizin vurduğu esnafımız, sanayicimiz önce vergilerle ezilir. Sonra da elindeki gayrimenkulleri sat, başının çaresine bak denilir. Onlara yeni krediler ve yatırım teşvikleri verilmez. Bizim yerli ve milli kalkındırma sistemimiz ise kendi öz kaynaklarımızın kullanımıyla değil. Ne yazık ki yabancı ortaklıklarla milli bir kalkınma sistemi olmuş vaziyettedir.

Şimdi sormak istiyorum. Uyum paketleri adı altında iç politikamızı AB'ye vermek millilik mi? Ülkemizin çıkarlarının ön planda olmadığı bir dış politika millilik mi? Yabancı iş adamlarına ve firmalarına garantili ortaklıklar vererek kalkındırmak millilik mi?

Kıymetli dostlarım hal böyleyken açıkça görülüyor ki telefon, otomobil, kıyafet kağıt aklınıza ne gelirse milli olsa da bize bir faydası olmaz, çünkü bizim politikamız, sistemimiz yerli ve milli değil. Hizmet ettiği kitle biz değiliz. Kontrol eden biz değiliz biz sadece sözdeyiz. İnşallah her geçen gün sistem ve politikada sonra da ürün ve malzemelerde milliliğin ve yerliliğin önemini daha çok kavrar ve bu bilinçte hareket ederiz.

Saygı ve sevgilerimle muhabbetle kalın...

- - - -

YORUM EKLE

banner17