İstanbul İzmir oto yolu için Ezbere konuşanlar!

İstanbul İzmir otoyolu için pahalı diyenler haklılar!!!

-Keşke bedava olsa! Hatta devlet bu yolu kullananlara birde para dağıtsa!

-Emekliye bayram ikramiyesi 3 ayda bir olsa! İkramiye olarakta 5000 TL dağıtsa devletimiz!

-Asgari ücrete yüzde yüz zam gelse!

-Devletimiz vatandaşlarımızı yıllık izinlerinde 5 yıldızlı otellerde ağırlasa!

-Devletimiz yeni evlenen gençlere ev ve araba hediye etse!

-Devletimiz doğal gazı, suyu, elektriği bedava verse vatandaşlarımıza!

Böyle bir devlet var mı Dünya da?

Benzer bir devlet vardı. Liderleri olan Kaddafiyi "Evlatlarım yapmayın!" Dediği kendi vatandaşları öldürdü.

Bu dediklerim olamaz mı? Olur! Bizde ne zaman ki altınımızı, petrolümüzü, doğal gazımızı çıkartırsak. ABD'ye İngiltere'ye bağımlı kalmazsak işte o zaman olur.

Asgari ücretli orta direk nasıl versin bu parayı diyorlar. Kendimden örnek vereyim hep yıllardır İzmir'e doğru 9 saatte otobüsle giderim para mara da vermem oto yola. Sizlere de tavsiye ederim. :) Artık 3.5 saatte gideceğim ve çok mutluyum.

Bir yanlış hesaplama! Sosyal medyada dikkat ettim yanlış hesapla isyan edenler var. "256 liraya mal olacak bu yoldan gitmek" diyorlar. Peki buradan sorsam. Kuzum siz köpru yapılmadan önce feribotla arabınızı Yalova'ya bedavaya mı götürüyordunuz? 256 TL den feribot parasını düş nereden baksan 60 TL. Kaldı mı 200TL  E yol kısaldı, benzin parasınıda düş. Yani kibarcası bunları düştüğünüzde 100TL ye 3.5 saatte istikametinize varırsınız.

Ezbere konuşanlar buraya dikkat!

Cumhurbaşkanımızın açılışta ki açıklamaları;

"-Maliyeti 11 milyar dolar olan bu projenin ülkemiz ekonomisine sadece yakıt ve zaman katkısı yıllık 3,5 milyar liradır.

-Bu yol sayesinde turizm hızlanacak, sanayi hızlanacak, ticari faaliyetler de aynen hızlanacak, ülkemize çok daha fazla katkı sağlayacağı açıkça ortadadır.

-Ayrıca bu otoyolu inşa eden ve sözleşme tarihinden itibaren 22 yıl 4 ay süreyle işletecek olan ortak girişim grubunun devlete ödeyeceği tutar da ne biliyor musunuz? 6,3 milyar lira.



-Netice olarak bu otoyol Türkiye için her bakımdan kazançlı, karlı bir projedir. Peki devletin kasasından bir şeyi çıkıyor mu? Hayır, mesele bu."

En kalbi duygularımla...

- - - -

YORUM EKLE

banner17