Hayatın içinden...

Çoğunuz beni şairliğimden tanır. Gazetemiz ilçemde çeşitli şiirlerimi hepiniz okumuşsundur. Köşe yazarlığında da hayalim yazı dizisi hazırlamaktı. Sizcede zamanı gelmedi mi ?

***

Bana herkes çocukken büyüdün mü ne olacaksın sorusunu sorarlardı.Ben de hep aynı cevabı yani piskolog ve sosyolok olacağım cevabını verirdim.  O alana karşı olan ilgim çeşitli piskolog filimleri ve kitapları okumama sebep olmuştur.

***
Çeşitli insan gözlemlerim oldu, ve  beden dillerine oldum olası  dikkat etmişimdir. 
Teknik anlamda bir bilgiye sahip olmadığımdan teknik süslü püslü laflar etmeyeceğim yüzeysel olarak gözlemlerim üzerinden gideceğim.

***

Hayatın içinde bir çok sorunla karşılaşıyoruz.
Kimimiz aile de kimimiz özel hayatımızda kimimiz iş hayatında sorunlar yaşıyoruz. Peki bu sorunların temel kaynağı gerçekte ne ? 
Bir çok sebep var ama hepsinin ortak paydası tek nedende buluşuyor o da şudur ki hayata kendimizi kabul ettiremiyoruz hayatı olduğu gibi kabul etmiyoruz.

***

Yani ekonomik anlamda durumu iyi olmayan ekonomisini düzeltmek için kendini paralıyor durumu iyi olansa daha iyi olmak için çabalıyor.

***

Bunları biliyoruz farklı birşey söyle dediğinizi duyar gibiyim.
Farklı olan ise kendimize değer vermememiz daha farklı olanı ise farklı olanı görmemiz.

***

Gelin sizinle bir test yapalım. Yanınıza bir kalem bir de kağıt alın ve hayatta değer verdiğiniz ne var ise karşısına sıfır sayısını yazın. Sıfır matematikte yanına sayı koyulmadıkca hiç bir anlam ifade etmez. O zaman değer verdiklerinizin en üstüne kendim yazın ve karşısına 1 sayısını yazın. Evet özne varsa yüklem anlam kazanır. Siz varsanız hayatınızda değer verdikleriniz anlam kazanır. Önce kendim demeli insan.

***

Kendim derkende sorgulamalı kendini. Hayallerim ve kendim neredeyim. İnsanın hayalleri kendinden büyük olursa ulaşılması neredeyse imkansız olur. 
Bir hayalin basamakları yok ise tırmanırken insan yorulur güçsüz kalır.

***

Evet insan kendim demeli önce ve  şunu asla unutmayalım: Geleceğe dair hayali  olmayanın umudu, umudu olmayanın azmi, azmi olmayanın amaçı, amaçı olmayanın hiç bir şeyi olmaz 
Saygılarımla

YORUM EKLE

banner17