ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELERE İHTİYAÇ VAR

Belli aralıklarla tartışma konusu olan özel yetkili mahkemeler ve tabi bunlara bağlı olarak özel yetkili savcılıklardan bahsetmek istedim bu hafta ki yazımda.

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELERE İHTİYAÇ VAR

Belli aralıklarla tartışma konusu olan özel yetkili mahkemeler ve tabi bunlara bağlı olarak özel yetkili savcılıklardan bahsetmek istedim bu hafta ki yazımda.

Özel yetkili mahkemeler ceza muhakemeleri kanunu 250, 251, 252. Maddeleri kapsamında örgütlü suçlarla ilgili yargılama yapıyorlar,bu yargılamalar yapılırken olaylar tek tek maddelerle değil bir bütün olarak yani örgütlü suçlar kapsamında ele alındığından suç işlemiş olan örgüt ve çetelerin çözülmesi daha çabuk ve kalıcı oluyor.

Hsyk 2. Daire başkanı Nesibe ÖZER TRT haber kanalına verdiği röportajda özel yetkili mahkemelerin önemine verdiği şu örneklerle dikkat çekiyor, "Biliyorsunuz ülkemizde bir çek senet mafyası vardı. Yeraltı dünyasının tahsilat yapan insanları vardı. Bütün bunları inkar edemeyiz. Bugün bunların hepsi örgütlü suçlar kapsamında, organize suç kapsamında soruşturularak CMK 250. Maddeyle yetkili mahkemelerde yargılandılar ve şu anda Türkiye'de yeraltı dünyasının etkin olduğu gibi bir izlenimi yok biliyorsunuz.’’  Röportajında verdiği bir başka örnekte bir zamanlar İSTANBUL’da oturan vatandaşların korkulu rüyası olan ve şu anda esamesi bile olmayan kapkaç çeteleriyle ilgili, ÖZER sözlerine şöyle devam ediyor, "Halk arasında ‘gasp’ denen bizim hukuki tabirle ‘yağma’ dediğimiz ya da ‘kap kaç’ diye tanımlanan olayların tek tek değerlendirilmesi her bir mahkemede ayrı ayrı devam ederken ve İstanbul'da insanlar sokakta güvenli yürüyemezken bundan 6-7 yıl önce. Bu suçların da büyük bir bölümünün aslında suç örgütleri tarafından örgütlü bir şekilde daha önce suç işlememiş gençlere yaptırıldığı, hatta bazılarının ülkenin başka yerinden getirtilerek suçun nasıl işleneceğinin öğretildiği tespit edildi ve bunlarla ilgili örgütlü suçlar kapsamında mücadele edildi. CMK 250 ile ilgili Cumhuriyet savcılıklarımız soruşturmaları yaptı. Bu mahkemelerde yargılandılar ve şu anda İstanbul'da yaygın olarak bu suç yok.

Yapılan röportaj’da anlatıldığı üzere ve bir çok hukukçu tarafından da desteklenen özel yetkili mahkemeler CHP’nin iddia ettiği gibi sadece ERGENEKON soruşturması için yetkilendirilmiş ve kurulmuş mahkemeler değildir. CHP’nin bir başka deyişiylede Tayyip beyin özel mahkemeleri değildir. Özel yetkili mahkemelerin baktığı bir başka örgütlü suçta KCK davasıdır bilindiği üzere KCK örgütün kurduğu adeta devlet içinde devlet yaratma ideolojisinin en zirvesidir çünkü KCK vergi toplar,mahkeme kurup insanları yargılar vs.

Son beş yıldır ahtapot gibi kolları her yana uzanan bu örgütün mensuplarını tek tek yargılamanın ne kadar zor ve sonucunun bir o kadarda başarısız olacağı ihtimalini göz önünde bulundurur ve ülkemiz gibi jeopolitik öneme sahip içte ve dışta bir çok düşmanı olan ve bu kötü niyetlilerinde kullanacağı veya kuracağı,örgütleri göz önünde bulundurursak.

Özel yetkili mahkeme ve savcılara halen ihtiyaç  var bence.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2012, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17