DEPREM,TERÖR VE CUMHURİYETİN İLANI

23 Ekim pazar günü ülkemiz Van’da yaşanan deprem ile bir kez daha hüzne boğuldu,26 şehidimizin acısını üzerimizden atamadan Van’dan gelen acı haberle sarsıldık....

DEPREM,TERÖR VE CUMHURİYETİN İLANI
banner46

23 Ekim pazar günü ülkemiz Van’da yaşanan deprem ile bir kez daha hüzne boğuldu,26 şehidimizin acısını üzerimizden atamadan Van’dan gelen acı haberle sarsıldık.

Evet ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gene deprem olmadan önce değil, olduktan sonra zihinlerimizi kurcalamaya başladı ama merak etmeyin kısa bir süre sonra depremi unutur, hiçbir şey olmamış gibi tedbir ve önlem almadan Allah’tan geldi deyip yaşantımıza devam ederiz.Taki bir başka şehrimizde deprem olana dek.tabiki kainattaki her şey Allah’ın emri ile olur ''O'' ol dedi mi her şey oluverir yalnız tedbir almak hususunda biz kullarına gösterdiği bir müsamaha vardır. 5 ay önce yapılmış ve kesinlikle dayanıklı olması gereken binalarında bu depremde yıkıldığını gördük nasıl bir belediyecilik anlayışının işlediğini doğrusu merak etmiyor da değiliz, birde insanlara milyonlarca TL para karşılığında daireler satıp onları göçük altında bırakmak hangi vicdana sığar bunuda o evleri yapıp, satan müteahhitlere sormak lazım. Evet kıymetli okuyucular deprem olduğu andan itibaren milletimiz gene birlik beraberliğini,cömertliğini,kara gün dostu olduğunu bir kez daha gösterdi ilk andan itibaren herkes karınca kararınca bir şeyler yapma telaşına düştü. Türk Kürde,Kürd Türk’e elini uzattı, başka bir şey düşünerek hareket etmek zaten sayın  Devlet Bahçeli’nin dediği gibi lanetlenmesi gereken bir davranıştan öteye gidemez.

Milletimizin bu hasbihal olmuş vaziyeti ‘de farklı hesaplar peşinde koşan akıldan yoksun zümreler ede bir ders olsun.

TERÖR

İki sayı önce '' Bitmeyen çile'' başlıklı yazımda ‘da bahsettiğim gibi bitemeyen çilemiz terör gene çirkin yüzünü göstererek 26 evladımızı şehit etti, memleketin dört bir tarafına ateş düştü ama en çok ‘da ateş düştüğü yerleri yaktı ALLAH onlara sabır versin, gerçekten zor bir olay, bir evlat kaç senede yetişiyor ne zorluklarla büyütüp o vaziyete getiriyorlar ve sonra göz yaşı, hüzün ve bir ömür boyu unutulmayacak evlat acısı, ama merak etmeyin bu hainlerin son kullanma tarihleri geçti çöpe atılma zamanları geldi çünkü muadilleri olan İspanya ve Fransa’da terör estiren ETA terör örgütü, İrlanda’da yüzlerce masumu katleden IRA terör örgütü ve PKK’ya en yakın tarzda silahlı eylemler yapan Sri Lanka’nın başının belası olmuş Tamil kaplanları bu saydığım terör örgütlerinin her biri tarihin karanlık sayfasındaki yerlerini aldılar tabiide PKK’nın sonuda bu örgütler gibi olacaktır devletimiz bunu yapacak güce sahiptir ALLAHIN izni ile çünkü millet artık bunlardan bıktı Kürt kardeşlerimizde içlerindeki bu çürük elmaları bir an önce çöpe atmalıdırlar çünkü bu çürük elmalar en çok onlara zarar veriyor.

CUMHURİYETİN İLANI

Evet, TÜRKİYE Cumhuriyeti çok güçlü ve çok köklü bir devlettir bu büyük devlet cumhuriyet olduğunu 29 Ekim 1923’te ilan etmiştir ve her sene ülkemizde ve Kıbrıs’ta kutladığımız milli bayramımızdır 29 Ekim.

Cumhuriyet sözlük anlamıyla hükümet başkanının, halk tarafından belli bir süre için ve belirli yetkilerle seçildiği yönetim biçimidir. Egemenlik hakkının belli bir kişi ve aileye ait olduğu monarşi ve oligarşi kavramlarının zıttıdır (kaynak vikipedi). İyikide Cumhuriyet ilan edilmiş diyorum Kaddafinin,Hüsnü Mübarek’in, Saddam Hüseyin’in ve daha bir çok diktatörün hazin sonlarını ve ülkelerindeki yaşanan kaosları görünce

İyikide ilan edilmiş Cumhuriyet diyorum.

                             SAYGILARIMLA  

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2011, 06:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17