ALLAH’IN SADIK KULU

Bismillah her hayrın başıdır biz dahi ona başlarız. Bil ey nefsim şu mübarek kelime, İslam nişanı (işareti) olduğu gibi bütün mevcudatın (varlıkların) lisanı haliyle (görünüşü...

ALLAH’IN SADIK KULU

Bismillah her hayrın başıdır biz dahi ona başlarız. Bil ey nefsim şu mübarek kelime, İslam nişanı (işareti) olduğu gibi bütün mevcudatın (varlıkların) lisanı haliyle (görünüşü ile) virdi zebanıdır(her an tekrar edilip söylenen). 

Evet kıymetli okuyucular,Bediüzzaman Said Nursi’nin Risale-i Nur külliyatından bir bölümle giriş yapmak istedim onu anlatmak için başka sözede gerek yok sanırım, onu anlamak için Risale-i Nurları okumak anlamak gerekir. Hayatı boyunca verdiği Kuran’a hizmet mücadelesinde ne çileler, ne sürgünler yaşadığını anlatan ALLAHIN SADIK KULU animasyon çizgi filmi vizyona girdi meraklılarına izlemelerini tavsiye ederim, evet üstadın yaşamı boyunca tek gayesi kurana hizmet etmek ve imanlı bir neslin yetişmesine vesile olmak idi evet bu zorlu ve meşakkatli işi kendine meslek edinmişti adeta. 

Yaşadığı dönemde ’de ülkenin içinde olduğu ahval işini daha ’da zorlaştırıyordu çünkü halifelik kaldırılmış cumhuriyetin temelleri yeni yeni atılmaya başlamıştı, işte bu yüzden yazdığı Risalelerin cumhuriyet rejiminin temel düzenini yıkmak için yazıldığı suçu kendisine istinat edilerek sürgünden sürgüne yollandı yaşamı boyunca, oysaki tek gayesi kurana hizmet etmek ve imanlı, ahlaklı bir neslin yetişmesine katkı sağlamaktı bun dada başarılı oldu bence. klasik kuran tefsirlerinden farklı olarak yazdığı ve bir kuran tefsiri olan risale-i nurlar bugün milyonlarca kişi tarafından okunmaktadır.

Evet Risale-i nurlar klasik kuran tefsirlerinden farklı olarak ‘’ manevi tefsir’’ kabilindedir manevi tefsir bazılarının zannettiği üzere,’’işari tefsir’’ demek olmayıp, lafızdan çok manayı esas alan, manaları anlatmaya yönelen tefsir tarzıdır. Yani ne risale-i nurlar cumhuriyetin rejimini yıkmak için yazılmış nede onu okuyan nurcuların böyle bir gayesi yoktur. Yazılanlar, yapılan hizmetler sadece ALLAHIN rızasını kazanmak için yapılmaktadır ve bunun altında başka gaye ve sebepler aranmamalıdır. Üstat yaşamı boyunca vatanperverliğinden hiç taviz vermemiştir.

1915-1917 arasında Osmanlı-Rus harbinde Kafkas cephesine gönüllü alay komutanlığı(albay) olarak birinci Dünya harbine katılması, 1916’da Bitlis savunması esnasında yaralanarak Ruslara esir düşmesi ve hiç alakası olmadığı halde Şeyh Said isyanında adının geçmesi üzerine Şeyh Saide söylediği ‘’kahraman ve fedakâr İslam müdafilerinin torunlarına, yani Türk milletine kılıç çekilmez ve bende çekmem’’ nasihati vatanperverliğinin en güzel örnekleridir.

Evet üstat yaşamı boyunca kurana hizmet etti ALLAH’IN rızasını kazanmak için zorlu mücadeleler verdi bir dikili ağacı olmadı fani ömründe imanlı bir neslin yetişmesi için yandı tutuştu ALLAH ondan ve onun gibilerden razı olsun. O ALLAHIN SADIK KULU olmayı başardı ya bizler….             

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2011, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17