Geppetto Usta Aranıyor!

29 Mart Seçimlerinde ispatlanamayan daha doğrusu halka anlatılması becerilemeyen birtakım oyunlar döndü, FETÖ-CHP-PKK ekseninde HDP-İP-SP desteği ile ayak oyunları ile CHP’li Ekrem İmamoğlu; dünyanın göz bebeği İstanbul’un belediye başkanı oldu. 
***
29 Mart ve tekrarlanan 23 Haziran seçimlerini konuşmak artık çok gereksiz fakat İstanbul’lulara hizmet üretmeden üretiyormuş gibi biçimsiz siyasetinden başka hiçbir şey üretmeyen İBB yönetimini siyaset biçimini değiştirmesini sağlayacak bir yolun bulunması İstanbul halkı için Türkiye için aslında dünya halkı için çok fazla önem arz ediyor.  
***
Fazilet durağından 47 kişi şoförün tüm uyarılarına rağmen otobüse bindi dediler; Fazilet durağından 1 kişinin bile otobüse binmediği orta çıktı.  
***
İstanbul’da toplu ulaşımı ucuzlatacağız dedi; şu anda Türkiye’de en pahalı toplu taşıma kullananlardan bazıları İstanbullular! İzmirlileri İstanbulluların geçebileceğini zannetmiyorum pahalı ulaşım konusunda. Toplu ulaşım zammı konusunda da dış etkenlere bağladı belediye başkanı zam sebeplerini fakat unuttuğu ise indirim müjdesi verdiğinde Nisan 2019’un ilk haftasıydı ve benzin fiyatları 7 TL’yi geçmişti. Zam yaptığında ise benzin fiyatları 5,85 TL seviyelerindeydi. Personel giderlerine gelen zammı kastediyorsa dış etken diye belediye başkanının mensubu olduğu partinin seçim propagandasında “CHP’li belediyelerde asgari ücretin 2500 TL” olacağına yönelik vaat vardı. Hükümet personel giderlerine etkisi CHP’nin vaadinin altındadır. Belediye’nin toplu ulaşım zammı yapmasını neden olacak bir dış etken yoktur.
***
Aynı belediye başkanı bedava süt, ekmek ve su vaat etti. Bedava süt dağıttığı iddia edilen İBB araçlarını görüyoruz sokaklarda ama daha 1 kişinin bile İBB’den süt aldığını duymadım, görmedim. Bedava su sözünü tutmuş görünüyor faturalardan ilk 1000 litre suyun bedava olduğu yazıyor fakat onu da %70’e varan zam teklifiyle İstanbullular’dan çıkartmak istedi. Bedava ekmek dağıtımına dair de henüz bir gelişme olmamakla birlikte 0,75 TL’lik ekmeğin yanında 1,50 TL’lik gazeteyi bedavaya dağıttı. Sö... Gazetesi’ne dağıtacağı para kalmayınca korkarım ki halk ekmek alabilmenin yolunu Sö... Gazetesi satın almaya bağlayarak, İstanbullular’a zorla Sö... Gazetesi aldıracaktır. 
***
Doğruları değiştirerek anlatmakta beis görmeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve danışmanı Murat Ongun; bu huylarından dolayı yüzleri kızarmadığı gibi özür dileme erdeminde de bulunmadılar. Bu kötü huyun değişimini sağlayacak kişi partilerinin genel başkanları olur ama onun da doğruları değiştirmesi hususundaki siyaset biçimi herkesçe malum üstelik bu davranışının kendisine pahalıya mal olmuş olmasına rağmen bu kötü huyundan vazgeçmeyen bir gene başkanın belediye başkanına söyleyecek bir sözü olduğunu zannetmiyorum.
***
İBB başkanı ve Danışmanı doğruları değiştirmedeki maharetlerine bir yenisini ekleyerek pandemiyle hassaslaşan toplumu suiistimal ediyorlar. İSMEK’te maske ürettiklerini ve İtanbullular’a dağıttıklarını iddia ediyorlar fakat İBB Beyaz Masa’dan maske talep ettiğinizde maske temini yapmadıklarını söyleyip Sağlık Bakanlığı’na yönlendiriyorlar. Yapmadığı şeyi yapmış göstermek için insanın yüzünün köseleye dönmesi lazım. İstanbul halkını huyla yönetmek ve üstelik doğruları ortaya çıktığında pişmiş kelle gibi sırıtıp, utanmayıp başka doğruları da değiştirmeye ısrarla devam ettirmeleri İstanbullularla dalga geçmektir.
***
Pandemi demişken de bahsetmeden geçemeyeceğim; İBB süreci ve sosyal izolasyon kurallarını çiğneyerek yetkililerin edindiği tüm kazanımları ortadan kaldırmak için var gücüyle çalışıyor. İstanbul’da toplu taşımada sefer sayıları azaltan İBB, 16 yaşında bir çocuğun otobüse binmesine de sessiz kalıyor. Bu süreci CHP ve CHP’li belediyelere rağmen birlikte atlatacak ve yeni normal hayat ile eskisinden daha güzel bir Türkiye’de yaşıyor olacağımızı temenni ediyorum.  
***
Kalın sağlıcakla...
YORUM EKLE

banner17