Ali Kılıç'ın zor anları!

4 adet Ambulansın 63 günlük kiralama bedeli 337.680 TL. mi? sorusuna Ali Kılıç cevap veremedi.

Maltepe Belediye Meclisi Ekim ayı 1. Birleşimi Ali Kılıç başkanlığında toplandı.

Belediye Meclisi'nde Ak Parti'li belediye meclis üyeleri adeta Ali Kılıç'ı soru önergesi yağmuruna tuttular. 
Meclis toplantısında Ak Partili Meclis üyeleri Çöp ihalesindeki şaibeyi, Ambulans ihalesini ve CEGAM gibi önemli önergeler verdiler.

Yenisini alsaydınız daha iyi olmaz mıydı?

Mehmet Can Aslan Ambulans  Önergesinde fahiş fiyatla 4 adet 63 günlüğüne kiralanan kira bedeli 337.680 TL. olduğu görülüyor. Bu ihaleyi kim almıştır? Bu ihale için daha uygun fiyatla kiralanamazmıydı? Yenisini alsaydınız daha iyi olmaz mıydı? Dedi. Başka bir önergede ise Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın kuzeni Binali Polat’ın CEGAM isimli şirketi üzerinden kestiği faturaların Başkanlık makamına havalesinin sevk edilmesi için yazılı ve sözlü önerge verdi.
 
KILIÇ SUSTU, BESİM ÜNSALDI CEVAP VERDİ, ALKIŞLADI!
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın cevaplaması için her verilen önerge veya Meclis’de gündeme gelen her konuya CHP Meclis üyesi Besim Ünsaldı, Belediye Başkanından önce kürsüdeki muhalefet Meclis üyelerine gereksiz laf atması, cevap vermesi, alkışlaması tepkilere neden oldu. 
 
59 araçla 1.450.000 TL. iken 29 araç nasıl 2.030.000 TL?
Çöp ihalesi önergesini veren Mehmet Can Erdundar "Daha önce 59 araçla 1.450.000 TL. Hizmet verilirken daha sonra Araç sayısı 29'a düşmesine rağmen 2.030.000 TL. Bedelle ihale edilmiştir. Madem 29 araç ile de yapılabiliyordu neden daha önce 59 Araçla bu işi yaparak maliyeti yükselttiniz? Araç sayısı düşmesine rağmen maliyet neden yükselmiştir? Başkanlık makamına havalesini istiyorum" dedi.

GÜLSUYU CEMEVİ'NİN YERİNİ NEDEN MATAŞ'A VERDİNİZ?
Resul Gürsoy’da iki adet önerge verdi. Gürsoy, "Belediye kiralık araçlarının sayısını ve Araçların yıllık Bakım ücretleri kaç para tutmaktadır. Hangi müdürlükte kaç adet araç vardır?" Diye sordu. Gürsoy 2. Soru önergesinde Cemevini Gündeme getirdi ve sordu, "Gülsuyu Cem evinin yerini neden 25 yıllığına Mataş’a verdiniz? Gülsuyu Cem evi, Maltepe’ye mal olmuş amacına uygun kullanıldığı lokmaların yenildiği en eski ibadet yeridir. Hayır hasenatın yapıldığı cenazelerin kaldırıldığı yapı itibareyle yeterli gelmediği bir yerdi. AK Parti döneminde oranın yasal sorunları çözüldü. Cem evi’in varoluş sebebini ve felsefesini özümseyememişsiniz." dedi.
 
Ali Kılıç'ın sayıları neredeyse 15'i bulan soru önergelerine, cevap verememesi dikkatleri çekti.


 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2019, 23:33

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17