Kamil Unutkan: Gençlere tavsiyem bir müzik aleti çalmasını öğrensinler!

-Kamil hocam nasılsınız?


-İyiyim teşekkür ederim.


-Kendinizi tanıtırmısınız?


-1974 istanbul doğumluyum.aslen Erzincanlıyım. 15 yıldır Kartal'da müzik mağazası işletmeciliği ve gitar eğitimi veriyorum.


-Müziğe nasıl başladınız?


-Babamın etkisi bu konuda müziğe başlamama sebep oldu babam bağlama çalardı. Bizde ondan etkilenerek müziğe adım attık.


-Ne tarz müzik icra ediyorsunuz ve en çok hangi enstrümanları kullanıyorsunuz?


-Türkü yorumluyoruz. Hemen hemen her bölgenin türkülerini ağırlıklı olarak Karadeniz Türkülerini seslendiriyoruz. Bağlama, gitar, bateri.


-Kartal da tanınan ve sevilen bir müzisyensiniz bunu neye borçlusunuz?


-Yaklaşık 20 yıllık bir müzik geçmişim var. Son 15 yıldır da Kartal'da Halk Eğitim de, Belediye sanat merkezlerinde ve bir çok okullarda eğitimcilik  yaptım. Ayrıca kendime ait müzik grubuyla (ırmağın kıyısında) Kartal'da ve İstanbul'un bir çok semtinde konserler verdim. neticesinde tanınan ve bir sanatçı olduk.


-Irmağın kıyısında müzik grubunuz hakkında bilgi verir misiniz?


-Irmağın kıyısında müzik grubu 2009 senesinde kuruldu. ana enstrümanları; gitar, kemençe, tulum ve bağlamadır. Biz bu grupla güzel Anadolu'muzun türkülerini yüreğimizden geldiğince yorumlamaya çalıştık.


-Müzik hayatınızda etkilendiğiniz müzisyen sanatçılar muhakkak vardır. Bu sanatçılar kimlerdir?


-Anadolu'da türküleri söyleyen o kadar büyük değerler var ki, bizden önce yaşamış ve şu an çağımızda yaşayan çok değerli üstatlarımız var.hepsi birer hazine burada isimlerini saymaya kalksak unuttuklarımızdan saygısızlık etmiş oluruz. Ama şahsımca Cahit Berkay, Zülfü Livaneli, Kazım Koyuncu ve Yavuz Çetin çok özeldir benim için...


-Son olarak gençlere önerileriniz var mı?


-Gençlere tavsiyem şudur. Bir müzik aleti çalması öğrensinler. Dünyaya bakışları sevgi ve barış dolu olacaktır. kendi dünyalarında çok güzel yerlere yolculuklar yapacaktır.


-Bize zaman ayırdığınız için teşekkür eder, müzik hayatınızda başarılar dilerim.


-Ben de sizlere gazetenizde bize yer ayırdığınız için teşekkür ederim. İlçem Gazetesi sevdiğimiz bir gazetedir. İstanbul da Farklı fikirleri hoş görü ile birleştirmektedir. Başarılarınız daim olsun...



Haber;
 Erol Pilot

banner17