SEÇİM MİLLETVEKİLLERİ 2

          Geçen sayımızda ağırlıklı olarak AK parti ve MHP'den milletvekili adayı olabilecekleri ve CHP içerisindeki yoğunluktan bahsetmiştim. Yazıyla alakalı birçok...

SEÇİM MİLLETVEKİLLERİ 2

          Geçen sayımızda ağırlıklı olarak AK parti ve MHP'den milletvekili adayı olabilecekleri ve CHP içerisindeki yoğunluktan bahsetmiştim. Yazıyla alakalı birçok arkadaşımız olumlu, olumsuz eleştirirlerini yaptılar. Eleştiriler köşe yazımın altına yapılırsa dikkate almamız daha kolay olur. Gelelim diğer partilere.

          CHP 22. dönem milletvekili Ali Kemal KUMKUMOĞLU’ndan sonra  halkın içinde olan birisini gösteremedi. Hep halktan ve örgütten kopuk adaylar belirledi. CHP örgütü öncelikle kendilerinin içinden çıkacak adayları istediğine vurgu yapmıştık.

          CHP içerisinde dolaşan isimlerden biri Kartal Belediye Başkanının eşi Feray ÖZ. Bir diğer isim de 2009 seçimlerinde Pendik Belediye Başkan adayı olan Mehmet Salih USTA. USTA geçen dönem azımsanamayacak bir oy aldı, ancak kaybetti. Kaybetme sebebi kendisinden ziyade listedeki bazı meclis üyesi adaylarının halk tarafından istenmeyişi diye dilden dile dolaştı.Ön plana çıkan bu isimler dışında da bir çok isim var elbet CHP’de aday kim olacak muamma şimdilik.

          SP,BBP,HAS,DP,DSP ve Türkiye partisi aday isimleri ile birlikte hepsinin de %10'luk baraj riski bulunduğundan kimin kiminle ittifak edeceği konuşuluyor. Türkiye Partisi, SP, BBP ittifak yapma ihtimali bulunan partiler. Referandum sürecinde ve SP’deki ayrışma sonucunda Erbakan ve Şener yakınlaşması seçime yansıyabilir. BBP'ni de yanlarına alıp barajı zorlayacaklarını düşünüyorum. Tabiî ki adaylar çok önemli bu aşamada.        

      Türkiye Partisi'nden, Pendik Esnaf Odası Eski Başkanı, kurucu ilçe başkanı ve şu anda parti danışmanlarından olan Tayfun YILDIRIM. SP'den 2009 yerel seçimlerinde Pendik dönem belediye başkan adayı olan Dr İsmail HASKUL. Cemal Can ise BBP'de adı geçenlerden. O'da belediye başkan adaylarındandı. Bu 3 isim özellikle Pendik, Tuzla ve Kartalda kişilikleriyle partiye oy getirebilecek isimler. Eğer 3 parti birleşebilirlerse o zaman barajı aşabilirler ya da en kötüsü 2 parti birleşmeli.

           HAS Parti, DP ile beraber seçim ittifakı yapabilir deniyor. Bunun sebebi Çağrı ERHAN'ın daha evvel DP Genel Başkan adayı olması. HAS parti ve DP ile ilgili aday isimleri şimdilik yok. Orada da en önemli etken Tansu ÇİLLER. Zaten Tansu ÇİLLER siyasete geri dönerse ki ben böyle bir ihtimal düşünmüyorum. Ama o zaman bu yazdıklarımı çöpe atın. Çünkü Tansu Çiller siyasete geri dönerse tüm bu dengeler ve ittifak ekseni değişecektir.

          DSP'nin ise CHP ile ittifak yapmaktan başka çaresi yok gibi görünüyor. Ancak DSP tabanının söylemine göre; geçen dönem, CHP ile birlikte seçimlere girmekle hata yaptılar. Bence de öyle. Eğer DSP girseydi barajı aşamayacaktı belki ama şimdi CHP yerinde DSP olacaktı diyen çok. Aslında bu seçimlerde DSP var olup olmama ile ilgili kararını verecek. Ya CHP ile beraber girecek, sonuçta eriyecek ya da barajı aşamayacak ama gelecekte solun alternatifi olacak.

          Bu yorumların yanında herşeyden önemlisi halkın içinden halkı temsil edebilecek adayların çıkmasıdır elbet.

          Tüm partiler ile İlgili benim duyduklarım ve yorumlarım şimdilik bundan ibaret. Eğer siz, “adayımız kim olmalı” diyorsanız, yazımın yorum bölümümünde yorumunuzu yaparak katkıda bulununuz. Saygılarımla.

 Faruk ŞAHİN

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2011, 07:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17