NEYE EVET, NEYE HAYIR

Referandum ile ilgili çevremdeki siyasi görüşü olan yada olmayan herkes ile bu referandum meselesini konuşmaya çalışıyorum. Konuştuğum kişilere soruyorum ne yapacaksın diye. Kendilerini siyasallaştırmış...

NEYE EVET, NEYE HAYIR
banner46

Referandum ile ilgili çevremdeki siyasi görüşü olan yada olmayan herkes ile bu referandum meselesini konuşmaya çalışıyorum. Konuştuğum kişilere soruyorum ne yapacaksın diye. Kendilerini siyasallaştırmış tüm kişiler, liderinin söylemiyle ya EVET yada HAYIR   diyor. Evet mi daha iyi yoksa Hayır mı ? Sorusunu kendilerine sormadıklarını fark ediyorum. Sorgulamıyorlar neden Evet veya neden Hayır diye.

Sorgulayarak sonuca varan ve EVET diyenlerin, sadece, ihtilal sonrası cezaevlerinde zulüm görmüş eski Ülkücüler yada Devrimci diye tabir edilen Sol görüşlü insanlar solduğunu görüyorum. Elbetteki Evet diyen çok insan var. Ancak bu kesim Neden EVET dediği ile ilgili açıklama yapabiliyor. Bu açıklamalar da gerçekten doyurucu olabiliyor.

18 Yıl Önce Konyada’ki SUN Televizyon programında, Rahmetli Alpaslan TÜRKEŞ 12 Eylülde işkenceden en çok ülkücülerin zarar gördüğünü, 1982 Anayasasının değiştirilmesi gerektiğini, bununla ilgili yapılacak bir çalışmaya EVET diyeceklerini çok açık olarak ifade etmişlerdi.

Liderlerde bu konuyla ilgili olarak işin doğrusu net bir açıklama getirmiyorlar. Yapılması gereken bence AKP’nin, konuyla ilgili çıkaracağı kitapçığı inceleyip, neresi yanlış neresi doğru, kendimiz sorgulayalım. Tabi bu sorgulamayı bağımısz ve objektif bir bakışla yapmamız lazım. Bunun içinde tabir yerinde ise sürü psikolojisinden kurtulmak gerekir. EVET demek bizi ne AKP,BBP,SP’ li  HAYIR demek te bizi ne CHP,MHP,BDP'li yapacaktır.

Kendi vicdanımızla hareket etmemiz gerekmektedir. Zira referandumda halkın iradesi ortaya çıkacaktır. İyi okuyup, iyi incelememiz şart. Halen yürürlükte bulunan anayasa maddeleri mı yoksa referanduma sunulan anayasa maddelerimi çocuklarımız için daha hayırlıdır bunu bulmalıyız. Bunu bulurken de kendi özgür irademizi kullanmalıyız. Şayet böyle karar vererek oyumuzu kullanırsak, inanıyorum ki doğrusunu bulacağız. İşte o zaman da demokratik haklarını sonuna kadar ve kimseye bağlı kalmadan kullanabilen bireylerden oluşmuş, güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti olarak, hemen her yerde daha dik durabiliriz.

Saygılarımla,

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2010, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17