ALTINOK ÖZ’DEN ÖĞRENMEK İSTEDİKLERİM

KENTSEL DÖNÜŞÜM GERÇEĞİ

         Geçen dönem Arif DAĞLAR ve ekibi...

ALTINOK ÖZ’DEN ÖĞRENMEK İSTEDİKLERİM

KENTSEL DÖNÜŞÜM GERÇEĞİ

         Geçen dönem Arif DAĞLAR ve ekibi kentsel dönüşüm projesini yapalım derken Kartal elden gidiyor diyerek, halka bu işin zararlı olacağını söyleyerek halktan oy istenmiş ve evinin gideceğinden korkan vatandaşta CHP belediye başkanımıza inanarak CHP’yi iktidar yapmıştı. Şimdi öğrenmek istediğim geçen seçim arifesinde HAYIR diyen bu zihniyet neden şimdi EVET diyorlar? İbrahim DOGAN hariç. Tabiî ki burada İbrahim DOĞAN’ın “HAYIR’ını” desteklemiyorum ama samimi buluyorum. Kendisine göre  doğrusunu savunuyor ve tutarlı davranıyor ve bunun neticesinde Kartal Belediye Meclis Üyesi, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Kartal Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Doğan CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup kararına rağmen verdiği “HAYIR” oyu sebebi ile İl Disiplin Kuruluna sevk ediliyor. Geçtiğimiz dönem Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelen Kentsel Dönüşüm Planlarına, grup kararı olmasına rağmen karşı çıkan Doğan, disipline sevk edildi. “İhraç” olabileceği konuşuluyor.

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.

NEVŞEHİRDE BİZİM –BİLECİK SÖĞÜTTE.

ALTINOK Yapmış olduğu projeler içerisinde Nevşehir’den Otel aldığını ve hem kültürel anlamda hem de ekonomik anlamda Kartala faydası olduğunu düşünüyor. Bir zahmet bunun nasıl belediyeye kar getireceğini açıklarsa sevinirim. Kültürel olarak Kartal’dan gidecek Alevi dostlarımıza ne gibi faydası olacak? Yoksa Üst düzey kişilerin gidebileceği bir yer mi olacak? O konuda şüpheler var.

Sevgili Başkanım İstanbul Yörük ve Türkmenler Dernek Başkanlığına bu kardeşiniz 12,13 ili kapsayan bir yönetim oluşturarak kurulmasına vesile oldu. Bizi de Kurucu Başkan olarak işin başına getirdiler. Bilecik Söğüt'te her yıl Eylül’ün ikinci haftası Ertuğrul Gazi'yi anma ve Yörük Bayramı kutlanıyor. Dört gün içerisinde 1 milyon kişilik sirkülasyon olduğunu sayın başkanıma hatırlatmak isterim. Kartal'da yaşayan Yörük ve Türkmenler olarak Nevşehir’dekine benzeyen bir otelin Bilecik, Söğüt'te hizmetimize sunulmasını talep ediyorum.  Bilecik’in birçok avantajı var. Hem yakın 2,3 saatte gidilebilir ve kültürel anlamda herkesin gezmesi gereken bir yer. Şeyh Edabalı'sı ile Dursun Fakıhı, Pazaryerinin Göletleri, Kurtuluş Svaşı’nın Metristepe'siyle her Kartallının gitmesi gereken bir yer zaten.

    DANIŞMANLAR NE İŞ YAPAR…

Başkanın iyi niyetli olduğuna inanmak istiyorum. PLAJ, LOCA, OTEL vb kamuoyunun doğru bulmadığı, şeyleri sizin kendinizin projesi olduğunu düşünmüyorum. Lütfen ekibinizi gözden geçiriniz. Mesela Ramazan ayında verilen ortak mahalle iftarlarını tebrik ediyoruz. Her mahalledeki gariban insanlar Ramazan'da Kartal'a gelmiyorlardı zaten. Ama gelenleri de o zahmetten kurtardınız. Zaten Garibanlardan ziyade hali iyi olanlar geliyor ve ihtiyacı olanlar Aç kalıyorlardı. Bunu kim önerdi ise ödüllendirin ama sizi hataya teşvik edenleri’de  cezalandırmaktan alıkoymayın kendinizi. Bu Kartal hepimizin.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2011, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17