Demokratik Sol Hareket Evrenseldir, Anti-Emperyalisttir!

Sayın demokratik solcular; dünyada siyaset giderek değişiyor. Buna paralel olarak sol felsefeler ve sol ilkeler de değişiyor.  Dünya siyaset gündemi değiştikçe TÜRKİYE de değişiyor, etkileniyor ve çalkalanıyor. Ülkemizde, solun çağdaş açılımını sağlayan tek doğru yol DEMOKRATİK SOL HAREKETTİR. Dünya’da ve TÜRKİYE’ de sola yeni hedefler getiren, yol gösteren ve çağdaş açılımı getiren de yine DEMOKRATİK SOL HAREKETTİR. 

Ülkemizde solun evrensel değerlerine sahip çıkan ve onun gelişmesini sağlayan tek parti de DEMOKRATİK SOL PARTİ’dir.

DSP, sadece TÜRKİYE’ de değil, dünyada da hakça paylaşımı ön görmektedir. DEMOKRATİK SOL PARTİ’ nin solculuğu yalnız TÜRK HALKI için değil, tüm Dünya için, insanlık içindir. DSP bu evrensel değerleri geliştirmek ve korumak için kurulmuş bir partidir. Biz, hakça bir düzen kurmak ve bu düzende tüm değerleri ve kazanımları hakça paylaşmak için var olan bir sol partiyiz. Bu nedenle TÜRKİYE’ nin demokratik sol ideolojiye ihtiyacı vardır.
         
DEMOKRATİK SOL PARTİ, emekten yanadır. Emeğin her çeşidine saygılıdır. Emekle sermayeyi, birbirinin tamamlayıcısı olarak görmektedir. DEMOKRATİK SOL PARTİ, üretimin geliştirilmesine ve bölüşümün hakça paylaşılmasına büyük önem verir. DSP iktidarında, genelde ve yerelde giderek güçsüzleşen ve adeta tükenme noktasına gelen ‘SENDİKAL ÖZGÜRLÜK‘ yeniden ivme kazanacaktır. Ülkemizde an itibariyle sendikacılık yerlerde sürünüyor. İşçiler üzerindeki 12 Eylül faşist baskısı hala devam ediyor. DSP iktidarında bunun gibi faşist yasalara son verilecektir.

Bilindiği üzere, çalışma yaşamında  “grevli-lokavtlı toplu sözleşme düzeni, işsizlik sigortası, iş güvencesi ve kamu çalışanlarına sendika hakkı” gibi kazanımlar hep Demokratik Sol Hareketin mücadelesi sonucu elde edilmiştir. Bu mücadelemiz artarak devam edecektir. Biz, bu yol da asla pes etmeyeceğiz.
          
DEMOKRATİK SOL PARTİ’ nin “ulusal solculuğu” tüm dünya ülkelerinin kendilerine özgü solculuklarına da örnek bir solculuktur.  Biz ULUSAL BİRLİK için DEMOKRATİK SOL diyoruz. Şuna kesinlikle inanıyorum ki, TÜRKİYE DE TEK YOL ULUSALCI DEMOKRATİK SOL dur.  

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ün “YURTTA BARIŞ  DÜNYADA  BARIŞ” ilkesi  DEMOKRATİK SOL PARTİ’ nin esin ve güç kaynağıdır. DSP, sürekli barış, sürekli özgürlük ve sürekli demokrasiden yanadır.
          
DEMOKRATİK SOL PARTİ, sosyal adaleti yalnız kendi ülkemizde değil, bölgeler arasında, hatta tüm Dünyada savunmaktadır. Sosyal adalet, DEMOKRATİK SOL PARTİ’ nin temel ilkelerindendir. Sosyal adalet olmazsa hiçbir hak asla elde edilemez.
          
DEMOKRATİK SOL PARTİ, inançlara saygılı, laik bir partidir. Laikliğin TÜRKİYE’ de en büyük güvencesidir. DEMOKRATİK SOL PARTİ’ nin solculuğu yalnız kendi halkımız için değil, tüm insanlık içindir. ULUSAL SOL, ULUSAL BİRLİK ve TAM DEMOKRASİ biz Demokratik Solcuların kırmızı çizgisidir. Olmazsa olmazıdır.  

DEMOKRATİK SOL PARTİ, ulusal duyarlılıklar kadar, dinsel duyarlılıklara da önem veren BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK’ ün yolunu izlemektedir. O büyük önder;

 “Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakla serbesttir.” demiştir. O nedenledir ki;  

DEMOKRATİK SOL’ un önderi SN. BÜLENT ECEVİT “ULUSALCI  DEMOKRATİK SOL, ATATÜRK ÜN YOLUDUR” sözlerini partinin programına büyük puntolarla yazdırmıştır…
            
 SAYIN DEMOKRATİK SOLCULAR Bu sözlerim  DEMOKTATİK SOL PARTİ’ nin ideolojisini bilmeyen bazı başka parti  yerel yöneticileri içindir.Bu kişilerin önem vererek okumalarını isterim.
 DEMOKRATİK SOL PARTİ’ nin ideolojilerinin başlıcaları HALKCILIK, ULUSALCILIK, MİLLİYETCİLİK ve DEVRİMCİLİK’ tir.

DEMOKRATİK SOL PARTİ; halkçı bir partidir. Çalışanları asla ezdirmez. Paylaşımda emekten yanadır. Ezilenden yanadır.

DEMOKRATİK SOL PARTİ;  MİLLİYETÇİ ve ULUSALCI dır. MİSAK-I MİLLİ sınırları koruyan bir partidir. Başka bazı ülkelerin topraklarında asla gözü yoktur. Anti-emperyalisttir. Sömürgeci ve işgalci ülkelere asla bir karış toprağını vermez. Biz DSP olarak emperyalist savaşlara hayır diyoruz. Ortadoğu halkı kardeştir Türkiye-Suriye kardeştir. diyoruz. DEMOKRATİK SOL PARTİ ilkelerine inananlar; kanının son damlasına kadar, ülkesini savunurlar. Bizde VATAN MİLLİYETCİLİĞİ esastır. Milli varlıklarımız yabancılara peşkeş çekilemez. Ülkemizin bir terör üssü haline getirilmesine asla izin verilemez. Vermeyeceğiz…

DEMOKRATİK SOL PARTİ, devrimci ve ilerici bir partidir. ATATÜRK ilke ve devrimlerini korumak ve değişen modern çağa ayak uydurmak için vardır. ATATÜRK DEVRİMLERİ’ nden asla ödün vermez, verilemez…  Bilmem o başka parti yerel yöneticilerine bu açıklamam yeterli midir?
         
Biz Demokratik Solcular, demokrasiyi sokakta bulmadık. İnanıyorum ki sokakta da bırakmayız… İşte bütün bu ilke ve devrimleri gerçekleştirmek için DEMOKTATİK SOL PARTİ   ANKARA’ nın bodrum katlarında gerçek aydınlarımızla; ZONGULDAK’ ın maden ocaklarında, maden işçisi önderleri ile kurulmuştur. O nedenledir ki; DEMOKTATİK SOL PARTİ  HALKÇI ve DEVRİMCİ’ dir, EVRENSEL’dir…
       
SEVGİLİ ÜNİVERSİTELİ GENÇLER;

Lütfen, 12 eylül 1980 öncesine izin vermeyiniz. O karanlık günleri artık yaşamayalım. Kampüslerde, sokaklarda taşlı-sopalı, gazlı kavgalara yeniden meydan vermeyiniz. Lütfen milli içkiniz asla ayran görünümlü biber gazı olmasın !…
            
Sevgili gençler; sizleri DEMOKRATİK SOL PARTİ’ ye davet ediyorum. Fikir kavganızı DEMOKRATİK SOL kulvarda yaparsanız, düşüncelerinizden hem biz, hem de Ülkemiz fayda görür. DSP’ye katıl ki; bu çemberi birlikte büyütelim. Çünkü, TÜRKİYE’ de yeniden DEMOKRATİK SOL PARTİ zamanıdır. Gençler; eğer bir ülkede öğrenci – öğretmen – gazeteci – yazar – sendikacı - bilim adamı - subay aşağılanıyorsa o ülkede doğru gitmeyen bir şeyler var demektir. 
            
Sevgili gençler; bu güzelim ülke bizimdir, hepimizindir. Gelin ATATÜRK gençliğini birlikte yeniden yaratalım… 

TAKSİM GEZİ PARKI direnişi tüm dünyada emsali görülmemiş bir halk direnişidir. Bunu içtenlikle ve saygıyla karşılıyor ve sizleri selamlıyorum. Helal olsun sizlere… Ancak sizleri tanımak için Ülkemizde bilimsel ve sosyolojik araştırmalar gerekir. Bunun için de siyasi partilerde ve üniversitelerde araştırma ve akademik çalışmalar yapılmalıdır. Umarım bu çalışmaları ilk başlatan, baş aktör de bizim partimiz DSP olur. Halk hareketleri geleceğimiz için çok önemli eylemlerdir. Sahip çıkılmalı ve ders alınmalıdır. İnanıyorum ki DSP, Cumhuriyete ve Türk Milliyetçiliğine sahip çıkmak isteyen ulusal direnişçiler ile özgürlük direnişine destek verecektir. 
         
Sayın demokratik solcular ve de demokratik solun yılmaz bekçileri: Ben, DSP Genel Başkanı Sn. Dr. Masum TÜRKER in, yeni parti meclisini oluştururken, genç, dürüst, çalışkan ve mesaisinin büyük bir bölümünü, parti çalışmalarına ayıracak önder ve de kariyerli kişilere kadrosunda yer verdiğine inanıyor, güveniyor ve ümit ediyorum.  

30 Haziran 2013 günü yapılan Demokratik Sol Parti 9.olağan kurultayımızın partimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyor, yeni oluşan Parti Meclisine başarılar diliyorum.                                                                                     


Baki CAN
İnşaat Mühendisi 
YORUM EKLE

banner17