Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; Adalet Kartal'ı Teğet mi geçiyor?

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti kurultay yaptı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan seçilerek partinin başına geçti. Konuşmasında dikkatimi çeke en önemli husus ise şu söylemi oldu. Erdoğan “Partimizin adını Adalet ve Kalkınma Partisi koyduk. Adalet ve kalkınma için gerekeni yapacağız.” Demesi açıkça söyleyeyim beni umutlandırdı. Neden mi? Dünyanın en büyük adalet sarayının olduğu ilçe olan Kartal’ı Adaletin teğet geçtiğine inanıyorum ve bunu her platformda dile getiriyorum.

Gelelim konumuza. Bu yazımda sizlere bir Altınok Öz kronolojisi anlatacağım.

Sayın Altınok Öz malumunuz iyi bir Hekim iken emekli olup hurdacılar Kooperatifi başkanı oldu.

Hurdacılarda yapmış olduğu icraatlar la ilgili haberler yaptık. Geçmişten bilenler bilirler Sayın belediye başkanı bana 30 bin lira tazminat davası açtı ve mahkeme belgeleri ile yaptığımız haberi ve bizi haklı bularak Altınok Öz'ün talebini reddetti.

Bu yaptığımız haberlerde çok ciddi iddialar vardı.

Sayın belediye başkanı hakkında Marmara Hurdacılar Kooperatifi yönetimi Savcılığa Altınok Öz hakkında suç duyurusunda bulunup, bir Yeminli Mali Müşavir ile anlaşma yaparak Kooperatifi denetlemesini talep ettiler. Yeminli Mali Müşavirin hazırladığı rapor çok ciddi iddiaları içeriyordu. Ne oldu biliyor biliyor musunuz? Bu Yeminli Mali müşavirin hazırladığı rapor bana kadar geldi ama ne hikmetse savcılığa gitmediği için savcı kovuşturmaya gerek yok diyerek dosyayı kapattı. Adalet Altınok Öz’ü teğet geçti. Sayın belediye başkanı hurdacılarda ki o ekibini aynen alıp Kartal'a getirdi. İşte o gün bugündür Kartal süper projelerle uçuyor da uçuyor.

***

Belediye başkanı Sayın Öz, Arif Dağlar’ın yaptığı yepyeni binaya anlaşılması zor bir inatla “girmem” dedi. Öz, Çırçır Caddesi’nde bulunan Dağlar’ın yeni yaptığı otoparkı “Belediye binası yapacağım” dedi. Üç kere ihale yapıldı Kartallıların 45 milyon lirası gitti. Uzmanları “üç kere ihale yapılamaz suç” demelerine rağmen ve gereksiz yere ikinci bina yapılıp kamu zarara uğratılmasına rağmen,

Adalet Kartal'ı yine teğet geçti.

***

Yine Sayın belediye başkanı Altınok Öz basını yanına alaraktan daha seçildiğinin ilk aylarında Yakacık'ta bulunan yep yeni cıp cıl huzurevini gezdirdi. Bu huzurevi daha hiç kullanılmamıştı. mobilyalar ambalajında duruyordu. Belediye Başkanı Huzurevi gezdirirken basına yaptığı konuşmada burayı Kız Talebe Yurdu yapacağını söyledi aradan yıllar geçti hiçbir şey yapılmadı. Altınok Öz Kartallıların 13 milyon lira parasını ödeyerek burayı devir aldı. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Bina yıktırıldı 20 milyona AB fonlarından geldiği iddia edilen ihale yapılıp bina kırıldı, döküldü yeniden yapılıyor. 8 yıl geçmesine rağmen hala bina bitmedi kamu zararı var.

Adalet Kartal'ı teğet geçti.

***

Yıl 2011 idi. Kartal 187 pafta 2199 ada, 218 parsel’de yapılan bir tevhid işleminde ve bedelsiz terkte, belediye adına terk edilmesi gereken 2422 metre karelik alan, mülkiyet sahibi şahıs adına tescil edildiği iddia edildi. CHP’li Meclis Başkanvekili Taner Özdemir, Cumhuriyet Savcılarını göreve davet etti. Bu olayı mecliste ki bazı CHP’li meclis üyeleri de eleştirip muhalefet ettiler. Ne oldu biliyormusunuz? O kadar gazete manşet yaptığı bu olayda ne hikmetse Savcılar göreve türlü gelmediler.

Yani Adalet Kartal'ı yine teğet geçti.

***

Kartal’ın Merkezi olan Doğan Sokak’ta 2-3 yıl önce bir inşaat yapıldı. İnşaat’ın kanunsuzluklarla dolu olduğu iddia edildi. Bu gün o inşaat otel, altı da otopark olarak çalışıyor. Gazetemiz bu inşaatı belgeleriyle haber yaptı.

İnanmayacaksınız ama Adalet Kartal'ı yine teğet geçti.

***

1999 depreminden sonra yapılan, Kartal köprüsü yanında bulunan Praktiker binası yıkıldı. Ak Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Fatma Filiz Elibol Mecliste yaptığı konuşmada “Eskiden Praktiker yapı marketinin bulunduğu binanın sahiplerinin başvurusuyla kentsel dönüşüm kapsamına sokulduğu ve bu kapsamda devletin sağladığı tün imkanlardan yararlanarak yıkım işlemlerinin yapıldığı vatandaşlar Tarafından bize iletilmiştir. 1999 depreminden sonra yapılan bu binanın hak etmediği halde kentsel dönüşüm kapsamına sokularak belediyemizin vergi ve harçlardan dolayı 20 milyon lira zarar uğradığı doğru mudur?” Diye sordu.

Sorduğuyla kaldı. Adalet devreye girmedi, Kartal'ı yine teğet geçti.

***

11546 ada 20 parsel ile ilgili kanunsuz şekilde çıkma yapılmasına göz yumulduğu iddia edildi. Bu parselde ki inşaatta aynı zamanda her katta 6 m2 kaçak alan olduğu iddia edildi. 11546 ada 20 parselde bulunan inşaatta yangın güvenlik holünün 6 m2' değil, 12 m2 yapılmasına göz yumulduğu, hollerin etrafının duvar olması gerekirken açık balkonlar yapılmasına göz yumulduğu yangın yönetmeliğinin belediye yöneticileri tarafından el birliği ile çiğnenip Müteahhide her dairede yaklaşık olarak 1 oda kazanç sağlandığı da iddia edildi. Gazetemiz bunu belgeleriyle haber yaptı.

Adalet Kartal'ı yine teğet geçti.

***

Ve en son yaşanan olay. CHP’li Kartal Belediye Başkanlığı Encümen Kararıyla Kartal’ın 6.481.86 m2 kamuya ait arsasını CHP’li Meclis üyesi Taner Özdemir’in muhalefet şerhine rağmen ucuza satılmasını sağlayarak kamu zararına neden oldu. Kartal Belediye Başkanlığı 08/06/2017 Karar tarihli, 973 Karar No. İle Encümen Karar aldı. 10528 ada 319 parselin yola terk, tevhit, ifraz ve yoldan ihdas yapılmasına dair 2017/17686 sayılı teklif ile alınan kamu adına metre karesinin 3.000 TL.’den satılmasına karar verildi. Bu arsanın yaklaşık olarak 200 daireye tekabül ettiği ve kamu menfaati korunarak müteahhitle anlaşma yapıldığı takdirde Kartal’ın 100 dairesi olabileceği ve ederinin 60 milyon Türk Lirası tutacağı iddia edildi.

Yani 60 milyon edebilecek arsa 20 milyon liraya satılarak kamu zarara uğratıldı.

***

Bu yazdıklarım sadece bazıları ve üzülerek belirteyim ki bana öyle geliyor ki Adalet Kartal'ı yine teğet geçecek.

Gerçek adaletin yaşandığı bir Dünya’da ve Türkiye’de yaşayabilmek ümidiyle Hepinizin Ramazan Bayramınızı kutluyorum.

Sağlıcakla kalınız…

YORUM EKLE

banner17