Hayal Odası ‘Gerçeğe’ Dönüşüyor

Çekmeköy Kaymakamlığı koordinasyonunda,...

Hayal Odası ‘Gerçeğe’ Dönüşüyor

Çekmeköy Kaymakamlığı koordinasyonunda, ilçedeki okullarda eğitim öğretim gören ‘özel eğitim öğrencilerine’ yönelik olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge birimince hazırlanan ve Çekmeköy Belediyesi'nin de destek verdiği proje gerçeğe dönüşüyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı ile Çekmeköy Kaymakamlığı arasında imzaları atılan proje “Sosyal Dışlanmışlık Yaşayan Okul Çağındaki Özel Öğretim Öğrencilerine Destek Projesi” olarak hayata geçirilecek. “Hayal Odası” olarak da adlandırılan projenin 21 Temmuz 2012 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

hayal odasi

Çekmeköy Belediyesi’nin ortak destek verdiği projede 4 temel faaliyet yürütülecek. Bunlardan ilki özel eğitim sınıflarının bilişim altyapılarının kurulması, özel eğitim materyallerinin temin edilmesi ve Türkiye’de yaygın olmayan ancak batıda çok kullanılan Snoezelen Yaklaşımına Uygun Duyu Bütünleme Odalarının kurulması olacak. Duyu bütünleme odaları (magic room) Türkiye’de 3 özel kurumda bulunmaktayken, proje kapsamında Çekmeköy’de 9 adet duyu bütünleme odası kurulacak.

hayal odasi

Projenin ikinci temel faaliyet aşamasında, özel eğitim hizmetlerini sunan tüm insan kaynaklarının daha nitelikli ve daha duyarlı hizmet sunmalarını sağlayacak olan eğitim seminerlerinin düzenlenmesi var. Proje kapsamında, insan kaynaklarına yönelik olarak toplam 15 eğitim semineri düzenlenecek.

Projenin üçüncü temel faaliyetinde,  özel eğitim öğrencilerine yönelik olarak aile destek eğitim programlarının düzenlenecek. Bu faaliyetler, OÇEM ve ağır mental öğrencilerine grup çalışması şeklinde, özel eğitim ve kaynaştırma öğrencilerine ise seminer şeklinde sunulacak.

Projenin dördüncü temel faaliyeti ise, özel eğitim öğrencilerine yönelik olarak beceri geliştirme ve meslek edindirmeye yönelik olarak Meslek Edindirme İş Atölyeleri kurulması olacak. Bu faaliyet kapsamında 20 öğrenci kapasiteli 1 resim ve 1 ahşap atölyesi kurulacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2012, 21:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17