Çekmeköy’deki Erkek Berberleri Seçimini Yaptı

Çekmeköy’de faaliyet gösteren erkek berberleri, yaptıkları toplantı sonunda gerçekleşen oylama ile hafta sonları işyerlerini açmama kararı aldı. “Berber dükkânları hafta sonu açık olsun mu?” sorusunun cevabının arandığı oylamaya...

Çekmeköy’deki Erkek Berberleri Seçimini Yaptı
banner46

Çekmeköy’de faaliyet gösteren erkek berberleri, yaptıkları toplantı sonunda gerçekleşen oylama ile hafta sonları işyerlerini açmama kararı aldı. “Berber dükkânları hafta sonu açık olsun mu?” sorusunun cevabının arandığı oylamaya Çekmeköy’deki ruhsat sahibi berberlerin 41’i katıldı. Oylama sonucunda 33 hayır, 8 evet oyu ile hafta sonu dükkânların kapalı kalması yönünde karar çıkmasını isteyenler galip geldi. Bu konudaki nihai karar, Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmede verilecek.

394 Sayılı Hafta Tatili Hakkındaki Kanun gereği Hafta Tatili Ruhsatı alması kaydıyla dükkânlarını açanlar, ilçe sınırları içindeki erkek berberleri arasında anlaşmazlığa neden oldu. Berberlerin bir kısmı dükkânlarını açık tutarken, ailelerine zaman ayırmak isteyen bir kesim hafta sonu tatil olmasında ısrar etti. Dükkânlarını açmak istemeyen berberler müşteri kaybedince daha da derinleşen anlaşmazlık belediyenin devreye girmesi ile son buldu. Çekmeköy Belediyesi, konu hakkındaki istek ve şikâyetlerin artması sonucunda, konunun objektif biçimde değerlendirilmesi için “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı” sahibi olan esnafları bir araya getirerek bir “Değerlendirme Toplantısı” yaptı.

 

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım’ın da katıldığı değerlendirme toplantısına, İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz, Çekmeköy Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü İkram Yılmaz, Zabıta Müdürü Zelkif Bal, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Ekşi ile berber esnafı katıldı.

 

 

Toplantıyı selamlama konuşmasıyla açan İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz, berber esnafının sorunlarıyla yakından ilgilenerek sıkıntılarını gidermek için çalışan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve ekibine teşekkür etti.

 

 

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım, toplantıya iştirak eden herkese teşekkür ettiği konuşmasında ilçenin tüm mahallelerinde haftanın en az üç günü halk ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek, sık sık bir araya geldikleri esnafların görüş, öneri ve isteklerinin kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi. Berber esnafının tıpkı taksi şoförleri ve kahvehane sahipleri gibi vatandaşın nabzını en iyi tutan, yüz yüze hizmet verdiği birbirinden farklı görüşteki müşterilerinin düşüncelerini ilk ağızdan duyan esnaflar olduğunu dile getiren Yıldırım, berber esnafının topluma hizmet veren esnaf zincirinin en önemli halkalarından biri olduğunu kaydetti. Yıldırım, toplantıdan çıkacak sonucun berber esnafına hayırlı olmasını temenni etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2012, 21:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17