Ahmet Poyraz'dan İlçem Gazetesi'ne Plaket

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, bölgede çalışan basın mensuplarını ağırladı.

Ahmet Poyraz'dan İlçem Gazetesi'ne Plaket
banner46

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yapılması planlanan ama kar yağışı nedeniyle bir hafta sonraya ertelenen kahvaltı programında, bölgede çalışan basın mensuplarını ağırladı.

Belediye binasında gerçekleşen programa yazılı ve internet medyasında bölgeden haberler veren basın emekçilerine teşekkür plaketi verildi.


Basın mensuplarının  sorduğu sorular çerçevesinde güncel konulara değinen  Başkan Poyraz, “ Çamlık ve Hamidiye Kültür merkezleri ve yapılacağı duyurulan diğer projelerin temelleri Haziran ayında atılacak,” dedi.


Başkan Poyraz sohbet sırasında şunları söyledi: “Metro çalışmalarında yer altında karşılaşılan sorunlar nedeniyle açılışında uzama oldu. 2017 yılı içinde kullanıma açılması planlanıyor. Çekmeköy’den Sabiha Gökçen Havaalanı’na gidecek ikinci metro için de yeni bir ihale yapılacak. Yakın zamanda onun da çalışmaları başlayacak Devlet hastanemizin müteahhitten teslim alınış tarihi 2017 Ağustos ancak daha erken bitirilmesi sözünü aldık. Resmi açılışı yapılmasa bile devlet hastanemiz 15 Temmuz’da hasta kabulüne başlamış olacak. Doğa parkın genişletilme çalışmaları devam ediyor. Baharda spor ve piknik alanlarıyla güzel bir şehir parkı olarak vatandaşları misafir edecek.”

 
Kapalı Pazar yeri açılıyor


Gelen soruları cevaplayan Başkan Poyraz, “Belediyemize ait mülkte Pazar esnafımıza kullanım hakkı verdik. Şimdi 3 mahallemizde oluşan okul ihtiyacı nedeniyle o alanı okul arazisi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettik. İlkokul ve Ortaokul yapılarak küçük çocuklarımızın evlerinin yakınında eğitim almaları sağlanacak. Oradaki Pazar esnafımız da mağdur edilmiyor. Isıtması, güvenliği olan bir alanda daha iyi şartlarda pazarcılık yapmaları için çok yakın bir mesafede yeni yerlerine taşınacaklar. Vatandaşlarımızın alıştığı gibi aynı gün kurulacak ve yeni pazar yerine ilçenin belirli noktalarından servisler kaldırılarak müşterilerinin ulaşımı da sağlanacak, “ dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 02:24

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17