Bunlarla sol olmaz!

Değerli dostlar, bundan sonra İstanbul'da farklı fikirleri bir araya getiren İlçem Gazetesi'nde yazacağım. Her görüşe yer veren, İlçem Gazetesi sahibi Aytekin Yaşar kardeşime bize de gazetesinde yer ayırdığı için teşekkür ederim.

Değerli arkadaşlarım siyasetin aslına bakmak gerekir. Aslında şu gelişmelere baktığımız zaman bir teşhis koymak lazım. "Nedir o?" derseniz; 1980 askeri müdahaledir. 1980 askeri müdahale sola karşı yapıldı. Bu zaman diliminde ki gelişmelere baktığımız zaman, solda CHP kapatıldı. Ecevit cezaevine gönderildi ve o zaman ki siyaset adamları Ecevit'i yalnız bıraktılar.

Sürece baktığımız zaman solda gerçek anlamda bir sol parti oluşmasina müsaade edilmedi. Ecevit'i devre dışı bırakmaya çalıştılar. Ecevit o süreçte "Gelin, demokrasi için beraber mücadele edelim" demesine rağmen, sanki o günleri bekleyenler önce Ecevit'i devre dışı bırakma arzusunda idiler ve nihayet Ecevit'in bu çıkışına rağmen koşar adım bütün halk kesimini içine almayan siyaset modeli oluşturdular. 

Ancak malum o süreçte Sodep ve Halkçı Parti adında bir parti kuruldu. Ancak ilk seçimde Sodep veto yedi ve seçime giremedi, Halkçı parti seçime girdi. Ecevit o süreçte çağrıda bulunmasına rağmen, Ecevit devre dışı çoktan bırakılmıştı bile. Ecevit o süreçte ceza evinde sesiz kalamazdı. Acil olarak Arayış Dergisi adında bir dergi çıkardı ve düşüncelerini Arayış Dergisi ile duyurmaya çalıştı.

Manzara içler acısı idi. Lideri cezaevinde olan sol kimin umurunda olmuştur. Ancak bu süreci yakın takibe alan Ecevit "bunlarla sol olmaz, solu mutlak oluşturacağız." diyerek, Bunların macera peşinde olduğunu söylemiştir.

Bu günlük bu kadar, devamı gelecek. Bizi izlemeye devam ediniz.

Sevgi ile kalın... 
YORUM EKLE

banner17