Sessiz Çığlık!

Şu zamanlar da hepimizi bir geçim derdi sardı. İnsanlar gıda ihtiyaçlarını bile çok zor karşılayabilir ve hatta kimisi karşılayamaz duruma geldi. Tamam. Makro ekonomik göstergeler iyiye işaret ediyor olabilir ancak Halk yoğun zamlardan bıktı. Elektirik, su ve doğalgaz faturalarından, yüksek vergiler alınmasından şikayetçi ama bu şikayet vergi ödemek istemediklerinden değil. Aksine ödeyimediklerinden kaynaklanıyor. Halk ödiyemiyor devlet de bundan vazgeçmiyor.

Esnafımız çalışıyor çabalıyor elinden ne gelirse de ardına koymuyor. Fakat esnafımız da mağdur oluyor. Kimi yabancı işletmelerle gereksiz bir rekabet içerisinde kalıyor. Birine verilen teşvikler ve imkanlar bu ülkenin evlatlarından olan kendi öz esnafımıza tanınmıyor. Esnafımız eziliyor.

Şoförümüz kredi çekiyor, bankaya borçlanıp araç alıyor. Akaryakıt koyup çalışıyor evine ekmek götürüyor. Fakat akaryakıta sürekli zamlar geldikçe şöför esnafımız kredisini ödüyor, akaryakıt masrafını ve bakım parasını çıkarıyor ama kendisinin çoluğunun çocuğunun boğazından kesiyor. Bir sonraki ayda hiç görmediği bir para için çalışmaya devam ediyor.

Yaz aylarında bizi maddi olarak hemde psikolojik olarak etkileyen dolar şuan da iyi yönde çok yol kat etti. Bunun yanında da makroekonomik göstergelerin iyiye işaret etmesi de gayet güzel.

Beklenen ise bir an önce esnafa, çifçilere, şoförlere kısacası toplumun her kesimine bu iyileşmenin yansımasıdır. Olan gelişmelerin yalnızca rakamlar arasındaki sayısal fark olmaması en büyük temenimdir. Rakamlar arasında kalmayacağına olan inancımda tamdır.

Bu süre zarfında bizim yapmamız gerekenlerse milli ürenlerimize ve bilhassa kendi esnafımıza sahip çıkmaktır. Fırsatçılara da aman vermemektir. Fırsatdan istifade edip, bizleri pahalı ürünlerle dolandırmaya çalışanları da gerekli kurumlara şikayet etmeliyiz. Bunu ise kendimize bir vatandaşlık görevi olarak kabul etmekle birlikte bu bilinci diğer kişilerede aşılayıp farkında olmalarını sağlamalıyız.

Bir dahaki sefere görüşmek dileğiyle. Sağlıcakla kalın...

- - - -

YORUM EKLE

banner17