Bizler büyük ve asil bir milletin evlatlarıyız.

Siz Ruanda Soykırımı nedir bilirmisiniz?

1994 yılında Ruanda”da yaklaşık yüz gün içinde 800.000 Tutsi ve ılımlı Hutu”nun, aşırı uç Hutu’lular  tarafından öldürülmesi, palalar ile doğranması katledilmesi olayıdır.Peki ne oldu da aynı ülkede yaşayan iki etnisite birbiri ile  50(elli)yıl sürecek bir düşmanlıkla savaşmaya  karar verdi.

Ülkede yaşayanların 90”ı Hutu, %9″u Tutsi, %1″i ise Pigmeydi. Yönetimde olan Belçikalılar azınlıktaki Tutsiler ile  Hutuları birbirine düşman yapabilmek amacı ile azınlık olan tutsileri çoğunluk olan hutulara  karşı destekleyerek, ırka dayalı bazı ayrıcalıklar verdiler.  Herkese ırkını gösteren ayrı renklerde kimlikler dağıtıldı. Belçikalı yöneticiler ayrımcılığı körüklemek amacıyla, işe alımlardan hastane kabullerine kadar bütün kararları ırksal farklılıklara göre almaya başladılar. Aynı dili, dini, tarihi ve gelenekleri paylaşan bu insanlar birbiri ile düşman edilmek için iğrenç politikalara devam edildi ve Hutululara karşı Tutsiler her alanda desteklendiler.

2. aşamaya  geçiş ise, BAĞIMSIZLIĞA HAZIRLAMAK adı ile  Ruanda’nın  yönetimi Birleşmiş Milletlere verildi. Beklenen şekilde yapılan seçimlerde ezici çoğunluğa sahip olan Hutu Özgürlük Hareketi iktidara geldi. İktidara geldikleri andan itibaren, Belçikalıların desteğiyle,Bosna hersekte Sırplara teslim edilen Boşnaklar uygulanan aşağılık yöntemler ile En ücra köylere kadar her yerde yarı-askeri örgütler kurularak fişlenen Tutsiler ve ılımlı Hutular , hutu canilerinin ellerine terk edildiler.

Nisan 1994″te tarihin gördüğü en kanlı katliamlardan birisi ellerindeki listelere bakarak, eğitimli Tutsi ve ılımlı Hutular başta olmak üzere kıyıma başladılar. Hem de gelecek nesilleri yok etmek adına yetimhanelerin bile hedef alındığı toplu bir “temizlik.”

100 gün içinde bölgede 800.000″e yakın insan öldürülmüş, Tüm devlet kurumları çökmüş, ekili alan bile kalmamıştı.

Peki…

RUANDA OTELİ diye filmi de yapılan bu insanlık ayıbı korkunç olayı neden mi paylaştık.

Çünkü dünyayı sömürmek isteyenlerin tehlikeli oyunu halen devam etmektedir.

Çünkü bu oyunların benzerleri, tüm sömürge amacı ile gidilen yerlerde yaşayanlar için sahneye kondu/konuyor.

Önce Hutsi, Tutsi’lere yaptıkları gibi Türk ve Kürt’lerin birbirine düşman olması için aynı Ruanda da olduğu gibi uzun yıllara yayılan ulus devlet adı ile asimile ve itihat terakki zihniyeti ile kıyımlar ve zülümler yaptılar. Kürt’lerin kalbine düşmanlığı yerleştirdiler. Türk halkında ise düşmanlık yoktu Öyle ise araya kan davası girmeli idi onu yapacak bir örgüt kurdular. Asker ve polise saldırtarak,köyleri ateşe vererek,şehirlerde canlı bomba patlatarak  bin yıldır kader birliği yaşayan Türk ve Kürt halklarını birbirine düşman yapmak istediler.Evet  işte  o araya kardeş kanı koyacak terörist örgüt ile Kürtler üzerinden büyük bir oyun oynanmak istenmekte ve bir fitne devleti kurdurtularak kardeşi kardeşe kırdırmak istemektedirler. Amaç Ortadoğu’yu istedikleri gibi sömürecek şekilde yeniden düzenlemektir. Amaç Müslüman toplumların ekonomik, nüfus ve askeri güçlerini birbirine düşürerek kırmaktır. Amaç İslam’ın kalesi olan Anadolu’dan bu asıl milleti atmaktır. Bu amaca hizmet etmek için de

PKK’yı 1974 yılında Marksist  ideoloji üzerine Abdullah Öcalan’a kurdurdular. 1984 de ilk silahlı eylemini yapan kanlı örgüt ve Şu anda da pkk’nın siyasetteki yüzü HDP”nin başını çektiği siyasi Kürt hareketi, bu amaç için çalışmaktadır. Emperyalistlerin tek derdi, yegâne hedefleri bölgenin siyasi, Dini, kültürel, ekonomik ve stratejik açıdan bütünleşmesinin önlenmesidir!

Neden mi?

Çünkü Batılı emperyalistler ülkeler kendi dünyevi menfaatleri için  Dünyanın çeşitli  bölgelerinde ki halkların birbirine karşı savaşmasını,düşman olmasını bizzat teşvik etmiştir.

Emperyalist vampirler Dünyanın her tarafında ırk davasını savunan ırk düşkünlerini bulmuş kendi amaçları doğrultusun da savaştırmışlardır.

Biz de O bölge halkları olarak Bir kedinin lazer ışığı ile kandırıldığı gibi ırkçılık ve mezhepçilik oyunu ile onların amaçlarına hizmet ettik ve de ediyoruz.

Sonuçta Emperyalistler için halkların Hutsi, Tutsi veya Türk, Kürt,Sünni,Şii,Alevi olması önemli değildir.Emperyal Devletlerin Amaçları dünya’yı hakimiyetleri altıda tutmak ve sömürge düzenlerinin devam etmesini sağlamaktır.

İşte bunun için;

Biz Türk ve Kürt’lere Hutsi, Tutsi durumuna düşürmek istiyorlar. Tarihte 16 devlet kurmuş yaşatmış bizlerin kabile aklı ile hareket etmesini istiyorlar. 1000 yıllık ortak yaşamımızı, kız alıp kız vermelerle tüm ülke sathında ki Akraba oluşumuzu yok saymamızı istiyorlar. SETA vakfının yaptığı Araştırma verileri bu gözlemleri doğrular niteliktedir. Araştırmaya katılan Türklerin % 33,8″i, yakın akrabaları arasında bir Kürt olduğunu belirtmektedir. Bu da Türklerin üçte birinin en azından bir Kürt”le akraba olduğunu, aile bağı ile bir kan bağı oluştuğunu göstermektedir. İslam dinin mensubu ve TÜRKİYE vatandaşı olmaları. Her iki etnisitenin de çok derin arkadaşlık ve komşuluk ilişkileri kurmuş olmalarını yaşanmamış saymamızı istiyorlar. Velhasıl bunlar bizleri Hutsi, Tutsi zannediyorlar.

TÜRKİYE’yi bu bölgeden ve tarihten silmek isteyenlere karşı sözünü bağlayarak şöyle diyelim mi?

Biz TÜRK ve KÜRT halkları kocaman bir milletiz, Dünya döndüğü müddetçe beraber kardeşçe ırk ayrımı ve hiçbir ırka düşmanlık yapmadan insanlık tarihini yazmaya devam edeceğiz. Selam ve sevgilerimle…
 

MUSTAFA HAKKI SEZGİN

 
YORUM EKLE

banner17