AK Parti Kartal’ı, CHP’den almak istemiyor mu?

Yaklaşık iki yıldır yazımın başlığında ki bu soru kafamı kemirip duruyor. Yaşanan son gelişmeler ise bu soruya adeta cevap niteliğinde gibi.

***

AK Parti Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Erkan Kandemir’e ve yine AK Parti Genel Başkan yardımcısı, milletvekilimiz ve aynı zamanda hemşehrim olan Sayın Vedat Demiröz’e sormak istiyorum. AK Parti Kartal’ı CHP’den almak istemiyor mu? Ve bir soru daha sormak istiyorum. AK Parti İstanbul’u da CHP’den almak istemiyor mu? Eğer almak istiyorsanız, neden Kartallılara ve AK Parti kurucularına, ilçe eski başkanlarına ve yöneticilerine, eski ve yeni meclis üyelerine, mahalle teşkilatlarına ve ak saçlılara “Nasıl bir ilçe başkanı ile ya da kimi ilçe başkanı yaparsak İstanbul’u ve Kartal’ı CHP’den alabiliriz? Ebubekir Taşyürek ile Kartal’da başarıyı yakalayabilir miyiz?” Diye sormuyorsunuz.

***

Müsaadenizle Sayın Vedat Demiröz’e ve AK Parti Genel Merkezde ki idarecilere sormak istiyorum. Kartal’a ve samimiyetle sevdiğim Ebubekir Taşyürek abime yazık olmuyor mu? Bu ısrarınız niye? Biri açıklarsa kamuoyu ve bizlerde memnuniyet duyarız. Partisi için Kartal’da, Arnavutköy’de, İBB’de meclis üyeliği görevlerinde bulunan. İBB gurup başkan vekilliği yapan, bunca zamanını ve parasını harcayan Ebubekir abime Kartal’a ilçe başkanı ol dediniz mi? Dediyseniz canla başla çalışır ama işi hiç kolay olmaz. Hatta imkânsızı başarmaya çalışmak gibi bir şey olmaz mı? Ebubekir abimizi açıkça söylemek gerekirse, bizler Ankara’da daha yüksek makamlarda görev verilmesini beklerdik.

***

3 gündür bir fısıltı AK Parti Kartal üyelerini derinden üzdü ve gerdi. Telefonlarım susmadı.  Partiden istifa ederim diyeninden tutunda, AK Parti Kartal’ı CHP’den almak istemiyor mu? Diye tepki göstererek neler dediler neler. AK Partide çeşitli kademelerde görev yapmış ve yapan dostlarla gerek yüz yüze gerekse telefonla görüştüm. “Aytekin sen Kartal’ı sevmiyor musun?  Neden bir şeyler yazmıyorsun.” Dediler. Bu yazıyı yazmak bir vebal oldu adeta üzerimize. Ebubekir abiye bu görevi vermek hem kendisine, hem de AK Partililere haksızlıktır.

***

AK Parti önceki ilçe başkanı Mehdi AKMAN önce ki gün isim vermeden, “YANLIŞ BİR BAŞKA YANLIŞ İLE DÜZELMEZ” Diye sosyal medyadan yazdı ve üstü kapalı yorumlar ardı ardına geldi. Birçok AK Partili ise aman partim zarar görmesin diye adeta sosyal medyada sustular ama teşkilat adeta kaynıyor ve endişeli. Şunu açıkça ifade edeyim AK Parti Kartal ilçe başkanı kim olursa olsun, bir gazeteci olarak sadece tebrik etmek düşer şahsıma.

***

Yorum katmadan bazı Kartal AK Partililerin bana bizzat söylediklerini isimlerini gizleyerek aşağıda sıralayacağım.

---

XY - "15 bin oy ile Kartal’ı kaybeden bir belediye başkan adayı ilçe başkanlığını başarabilir mi?  Ya bir sonra ki seçimlerde bu fark iki katına çıkarsa? Kartal ilçesi deneme tahtası mı kardeşim!" Dedi.

---

XZ – “Kartal’a yazık değil mi? AK Parti tabanına yazık değil mi? CHP 12 yıldır Kartal’ı 1 milim ileri taşımadı. Cezalandırılıyor muyuz?” Dedi.

---

XA – “AK Parti Kartal’da hep kaybetmek zorunda mı? Genel seçimlerde reisimin yanındayım ama Kartal’da yerel seçimlerde gidip başka partiye çalışırım! Hiç olmazsa bu vebale ortak olmam!” Dedi.

---

XB – “Milletvekilimiz Vedat Demiröz’e sormak isterim. Ortağını Kartal’da ısrarla öne sürerek, Partimize, Kartalımıza ve AK Partililerimize zarar verdiğinin farkında değil mi?” Dedi.

---

XC – “Neden adaylar çıkıp demokratik şekilde kongrede partimize güç ve heyecan katmıyorlar?” Dedi.

---

XD – “Demek ki siyasette bir yere gelmek için Ankara’da bir ortağın olması gerekiyormuş!” Dedi.

---

XE – “Demek ki neymiş? Başın düşerse dara, Vedat Demiröz’ü ara!” Dedi.

---

XF – “Kartal AK Parti’ye Karadenizli bir belediye başkan adayı Doğu Anadolu kökenli bir ilçe başkanı gelmezse, hiç olmazsa eski Kartallı birisi olmazsa  Kartal’ı CHP’den almamız zor gibi gözüküyor!” Dedi.

---

Xİ – “Cumhurbaşkanımız kimi görevlendirirse kaybetsek te onunla var gücümüzle çalışırız!” Dedi.

---

XJ – “Kardeşim Kartal’a Erzurumludan başkan adam yok mu? İlçe başkanı veya Belediye Başkan adayı yapılacak? Bayburtluların neyi eksik! Dedi.

***

Gibi yukarıda ki ifadeler de bulundular. Tabii biz gazeteciyiz. Parti içi meseleler bizim sorunumuz değil, ancak gündemimizi meşgul eder. Seyredelim ve görelim. Mevla’m görelim neyler, neylerse güzel eyler. İnşallah Kartal için güzel eyler. Ne olur Allah’ım güzel eyle. Biz Kartallıyız, birileri gibi çekip gidecek çiftliğimizde yok!

***

En kalbi duygularımla…

 

-

YORUM EKLE

banner17