Beykoz'da yaşanan okul sorunu TBMM gündeminde

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali Torlak Beykoz Ahmet Mithat Efendi İlkokulu ve İshakağa Ortaokulunda yaşanan sorunları ve iki okulun birleştirilerek eğitim yapılmasını TBMM gündemine taşıdı.

Beykoz'da yaşanan okul sorunu TBMM gündeminde
D. Ali Torlak Milli Eğitim Bakanının cevaplaması için TBMM Başkanlığına verdiği Yazılı Soru Önergesinde;

İstanbul’un Beykoz İlçesi Yalıköy mahallesinde bulunan Ahmet Mithat Efendi İlkokulu için 2013 yılında Restorasyon(tadilat) kararı alındığı ve 24 Temmuz 2013 tarihinde çalışmaların başladığı ve ödenek yokluğu nedeniyle Restorasyon(tadilat) çalışmalarının 2014 yılı Nisan ayında durdurulduğu belirtilmektedir. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre ise söz konusu okulun AKP’ye yakın bir iş adamına otel yapılmak üzere satılacağı iddia edilmektedir dedi.

MHP’li D. Ali TORLAK, İstanbul Boğazı kenarında bulunan Ahmet Mithat Efendi İlkokulu’nun taahhüt edilen tadilat bitim tarihi üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hâlâ bitirilmemesi bu iddiaların gündemde daha çok dillendirilmesine neden olduğunu belirtti.

Milletvekili D. Ali TORLAK İshakağa Ortaokulu için alınan yıkım kararını da TBMM gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanının soruna çözüm bulmasını istedi. TBMM Başkanlığına her iki okulda yaşanan sorunlarla ilgili vermiş olduğu önergede; İstanbul’un Beykoz İlçesinde bulunan 650 öğrencisi bulunan İshakağa Ortaokulu için yıkım kararı alındığı ve 2015 Mart ayı içerisinde eğitimin durdurularak okul binasının yıkımına başlanacağı, burada eğitim gören öğrencilerin ise eğitimlerine, 471 öğrenci sayısıyla baraka sınıflarda eğitim gören Ahmet Mithat Efendi İlkokulunda devam edecekleri iddia edildiğini belirterek Milli Eğitim Bakanına şu soruları yöneltti.

1-Ahmet Mithat Efendi İlkokulunun Restorasyonu(tadilatı) ne kadara ihale edilmiştir? Önerge tarihi itibariyle ihale bedeli üzerinden ne kadar ödenek kullanılmıştır? 

2-Restorasyon(tadilat) çalışmalarının durdurulma nedeni nedir? Restorasyon(tadilat) için ihaleye çıkılırken planlanan süre ve ayrılan ödenek ne kadardır? Ödenek yetersizliği nedeniyle çalışmaların durulduğu doğru mudur? Doğru ise eğitim-öğretim yapılan bir okulun Restorasyon(tadilat) ödenek planlaması neden doğru yapılmamıştır?  

3-Restorasyon(tadilat) çalışmaları önerge tarihi itibariyle ne aşamadadır? Ne zaman bitirilmesi hedeflenmektedir? 

4-Ahmet Mithat Efendi İlkokulu’nun Restorasyon(tadilat) çalışmalarının hızlandırılıp öğrencilerin kendi okullarında devam etmeleri için her hangi bir çalışmanız var mıdır? Var ise ne aşamadadır? Her hangi bir çalışmanız yok ise nedeni nedir?

5-Her tuvaletinin tıkandığı ve taştığı, bunun sonucunda da kapatıldığı bir ortamda eğitim gördürülmesine neden olan sorumlular hakkında her hangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmadı ise sorumlular hakkında soruşturma açtırmayı düşünüyor musunuz? 

6-Ahmet Mithat Efendi İlkokulunun tadilat çalışmalarının durdurulmasının Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık korumalarına tahsis edileceği için durdurulduğu iddiaları doğru mudur? Doğru ise bunun gerekçesi nedir?

7-Ahmet Mithat Efendi İlkokulunun AKP’ye yakın bir iş adamına satılacağı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bir eğitim yuvasının satılmak istenmesinin gerekçesi nedir?
8- Ahmet Mithat Efendi İlkokuluna benzer boğaz manzaralı konumda bulunan ve Hükümetinizce satmayı planladığınız başka okullar da var mıdır? Var ise bu okullar hangileridir ve hangi ilçelerde bulunmaktadır?

9-İshakağa Ortaokulu’nun dönem ortasında eğitim-öğretime kapatılmasının nedeni nedir? 

10-Ahmet Mithat Efendi İlkokulunun tadilat çalışmaları hızlandırılarak tadilatı bittikten ve öğrencileri kendi okullarına geçtikten sonra 2014-2015 eğitim-öğretim yılı sonunda İshakağa Ortaokulu’nun tadilata başlaması sağlanamaz mı?
 
11-Sağlanamaz ise, kanalizasyon alt yapısının yetersizliği nedeniyle devamlı tıkanan ve okulun içini eğitim görülmez hale getirerek 471 öğrenci kapasitesini kaldırmakta zorlanan bir okula, 650 öğrencinin daha ilave edilmesi hangi eğitim kriterine göre kararlaştırılmıştır?

12-Sabah eğitimi alan öğrencilerin kirlettiği bir okulun temizlenmesine zaman kalmadan öğlen eğitimi alacak öğrencilerin gelmesi ve okul temizlenmeden eğitim görmeleri birçok sağlık sorununu da beraberinde getirecektir. O nedenle sağlıksız bir ortamda eğitim gördürmeye ve öğretmenleri de sağlıksız bir ortamda çalışmaya zorlamak sizce sağlıklı bir karar mıdır?

13-Eğitim görülecek okul büyük bir parkın yanındadır. Ve bu parkta birçok olumsuzlukların (uyuşturucu, tinerci v.b) yaşandığı iddiaları mevcuttur. Kış mevsiminde çocuklarımızın akşam saatlerinde okuldan çıkacağı düşünülürse, eğitim çağındaki küçük çocuklarımız için bu durum büyük bir tehlike değil midir? 

14-Büyük bir tehlike ise, çocuklarımızı bu tehlikelerden nasıl koruyacaksınız? Bununla ilgili planlamış olduğunuz her hangi bir önlem var mıdır? Var ise nedir?

15-471 öğrencinin eğitim gördüğü barakadan yapılma bir okula kapasitesinin yaklaşık iki kata daha fazla öğrencinin eklenmesi sizce doğru bir yöntem midir? 

16-Değil ise, çocuklarımız için; okulun yakınında bulunan parkta yaşanmakta olduğu iddia edilen büyük tehlike de göz önüne alınarak bu yanlış karardan vaz geçmeyi düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bütün velilerin ortak arzusu olan bu kararı ne zaman alacaksınız?

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 12:00

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17