BEN BİR DEMOKRATİK SOLCUYUM. ÇÜNKÜ:

Dünyada siyaset giderek alabildiğine değişiyor. Buna paralel olarak sol felsefeler ve sol ilkeler de değişiyor. Dünya siyaset gündemi değiştikçe TÜRKİYE de değişiyor, etkileniyor ve bir takım sarsıntılar   geçiriyor. Adeta çalkalanıyor.


Ülkemiz TÜRKİYE de, solun çağdaş açılımını sağlayan tek doğru yol Demokratik Sol Harekettir. Dünyada ve TÜRKİYE  de sola yeni hedefler getiren, yol gösteren ve çağdaş açılımı getiren de yine Demokratik Sol Harekettir. Ülkemizde solun evrensel değerlerine sahip çıkan ve onun gelişmesini sağlayan tek parti de Demokratik Sol Parti dir. 


Demokratik Sol Parti, sadece TÜRKİYE de değil, dünyada da hakça paylaşımdan yanadır, öyle olmasını da öngörmektedir. Demokratik Sol Parti nin solculuğu yalnız TÜRK halkı için değil, tüm Dünya için, insanlık içindir. TÜRKİYE de Demokratik Sol Parti bu evrensel değerleri geliştirmek ve de korumak için kurulmuş bir partidir. Demokratik Sol Parti, hakça bir düzen kurmak ve bu düzende tüm değerleri, emeği ve kazanımları hakça paylaşmak için var olan bir sol partidir. Bu nedenledir ki; TÜRKİYE nin Demokratik Sol ideolojiye ihtiyacı vardır. 


Demokratik Sol Parti emekten yanadır. Emeğin her çeşidine saygılıdır. Emek ve sermayeyi birbirinin tamamlayıcısı olarak görmektedir. Demokratik Sol Parti, üretimin geliştirilmesine ve bölüşümün hakça paylaşılmasına büyük önem vermektedir. Demokratik Sol Parti  iktidarında gerek genelde , gerekse yerelde giderek güçsüzleşen ve adeta tükenme noktasına gelen SENDİKAL ÖZGÜRLÜK yeniden ivme kazanacaktır. Kazanmalıdır da. .. 


Sevgili okurlar,
bilindiği üzere çalışma yaşamında grevli – toplu sözleşme düzeni, işsizlik sigortası,  iş güvencesi ve kamu çalışanlarına sendika hakkı gibi kazanımlar hep Demokratik Sol Hareketin mücadelesi sonucu elde edilmiştir. Bu mücadele artarak devam ettirilmelidir.
Demokratik Sol Parti bu yolda asla pes etmemelidir. 


Demokratik Sol Parti nin ULUSAL SOLCULUĞU tüm dünya ülkelerinin kendilerine özgü solculuklarına da örnek bir solculuktur.  M.K. ATATÜRK ün ‘YURTTA BARIŞ , DÜNYADA BARIŞ ‘ ilkesi Demokratik Sol Parti nin esin ve güç kaynağı olmuştur. Demokratik Sol Parti, sürekli barış, sürekli özgürlük ve sürekli demokrasiden yanadır. 


Demokratik Sol Parti SOSYAL ADALETİ ; yalnız kendi ülkemizde değil, bölgeler arasında, hatta tüm dünyada  savunmaktadır. Sosyal adalet DSP nin temel ilkelerindendir. Sosyal adalet olmazsa hiçbir hak asla elde edilemez. 


Bir diğer konu ise Demokratik Sol Parti nin , inançlara saygılı laik bir parti olmasıdır. Laikliğin TÜRKİYE de en büyük güvencesidir. Demokratik Sol Parti nin solculuğu yalnız kendi halkımız için değil tüm insanlık için geçerlidir.  ULUSAL SOL, ULUSAL BİRLİK VE TAM DEMOKRASİ demokratik solcuların kırmızı çizgisidir. Olmazsa olmazıdır. Demokratik Sol Parti ulusal duyarlılıklar kadar, dinsel duyarlılıklara da önem veren BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK ün yolunu izlemektedir. 

O nedenledir ki ; 

Demokratik Sol'un önderi Sn. Bülent ECEVİT ‘ULUSALCI DEMOKRATİK SOL, ATATÜRK'ÜN YOLUDUR‘ demiştir. 


Sayın okurlarım, şu sözlerim de  Demokratik Sol Parti nin ideolojisini bilmeyen bazı başka parti yerel yöneticileri içindir.


Demokratik Sol Parti nin ideolojilerinin başlıcaları HALKÇILIK – ULUSALCILIK – MİLLİYETÇİLİK ve de DEVRİMCİLİK tir.


Demokratik Sol Parti HALKÇI bir partidir. Çalışanları asla ezdirmez. Paylaşımda emekten yanadır.


Demokratik Sol Parti MİLLİYETÇİ VE ULUSALCI bir partidir. MİSAK–I MİLLİ sınırlarını koruyan bir partidir. Başka bazı ülkelerin topraklarında asla gözü yoktur. Anti emperyalisttir. Sömürgeci ve işgalci ülkelere asla bir karış toprağını vermez. Demokratik Sol Parti nin ilkelerine inananlar; kanlarının son damlasına kadar ülkesini savunurlar. Demokratik solcuların cesaretleri çiğnenmedikçe Türk Milliyetçiliği ayaklar altına alınamaz. Demokratik Sol Parti de VATAN MİLLİYETÇİLİĞİ esastır. 


Demokratik sol parti DEVRİMCİ bir partidir. ATATÜRK'ün ilke ve devrimlerini korumak ve değişen modern çağa ayak uydurmak için vardır. ATATÜRK'ün devrimlerinden asla ödün vermez, veremez , vermeyecektir… Bilmem o başka parti yerel yöneticilerine bu açıklamalarım yeter mi ? 


Sayın okurlarım,
işte bütün bu ilke ve devrimleri gerçekleştirmek için Demokratik Sol Parti ; ANKARA nın bodrum katlarında gerçek aydınlarımızla; ZONGULDAK ın maden ocaklarında gerçek işçi önderleriyle kurulmuştur. O nedenledir ki Demokratik Sol Parti HALKÇI VE DEVRİMCİDİR, EVRENSELDİR.


Sevgili üniversiteli gençler, sizlere de seslenmek istiyorum : 


Lütfen 12 EYLÜL 1980 öncesine izin vermeyiniz.  O karanlık günleri artık yaşamayalım. Kampuslerde , sokaklarda , taşlı – sopalı , gazlı kavgalara yeniden meydan vermeyiniz. Sizleri Demokratik Sol Parti ye davet ediyorum.  Fikir kavganızı Demokratik Sol kulvarda yaparsanız, düşüncelerinizden   hem biz , hem de ülkemiz fayda görür. Demokratik Sol Parti ye katıl ki bu çemberi birlikte büyütelim. Çünkü şimdi TÜRKİYE de yeniden DSP zamanıdır.


Sevgili gençler;  bu güzelim ülke bizimdir, hepimizindir. Geliniz ATATÜRK GENÇLİĞİ ni  birlikte yeniden yaratalım.


Son sözlerim KARTAL BELEDİYESİ nde çalışan, ancak aylardır emeklerinin karşılığını alamayan, tehdit edilip horlanan, aşağılanan, önce
işten çıkarılıp sonra da ‘BİZ DE DSP YE GİDİYORUZ‘ dedikleri için bir kısmı geri çağrılan emekçileredir. Demokratik Sol Parti, 2014 te  Kartal Belediye Başkanlığı nı kazandığı zaman sendikal haklarınız daha güçlü olacaktır, kazanımlarınız, yasal haklarınız ve alın teriniz karşılıksız kalmayacaktır. Sizlere ve diğer çalışanlara sabır diliyor, selamlarımı gönderiyorum…


Ben bu nedenle Demokratik Solcuyum. Saygılarımla…                          


BAKİ CAN
YORUM EKLE

banner17