VAN MİNUT! VAN DEPREMİ. SİZİN BİNANIZ KAÇ ŞİDDETİNDE YIKILIR!

 

VAN MİNUT! VAN DEPREMİ. SİZİN BİNANIZ KAÇ ŞİDDETİNDE YIKILIR!

 

Allah düşmanımın başına vermesin deriz ya, Türkiye'nin kaçınılmazı olan deprem, işte öyle bir şey.

DOĞU'DAN AYI'YA SİLAH SIKMAYA UTANAN YİĞİTLER ÇIKAR!

Aslen Bitlis'li olan bendeniz, Muş ili Malazgirt ilçesi doğumluyum. Memleketini soran oldumu kardeşim diyeniniz çıkabilir. ,

Van ili, biz doğuluların “Van'dan düzgün, temiz insanlar çıkar” dediğimiz komşu ilidir. Birilerinin depremzedelere gelen yardımları vahşi Afrikalılar gibi yağmalamasını görünce utandım, hem insanlığımdan, hem doğululuğumdan utandım. Bunlar Van'lı değildi bence. Deprem tokadı ile bir çare düşen insanların çadırına, battaniyesine vs. ihtiyaçlarına göz diken imansızları, vicdansızları, şahsiyetsizleri gördükçe utandım.

Aklıma rahmetli babamın o muhteşem sözü geldi. “DOĞU'DAN AYI'YA SİLAH SIKMAYA UTANAN YİĞİTLER ÇIKAR!” sözü. Bu olayları görünce ayıya silah sıkmaya utanan yiğitlerin yerini, mağdur insanların zor günlerinde ki ihtiyaçlarına göz diken ayıların aldığını fark ettim.

VAN DEPREMİ VE GURURLANDIKLARIM

Depremin salladığı milletimiz, 7 düvelin saldırdığı gün gibi birbirine kenetlendi. Çok gururlandım ve çok duygulandım. Deprem adeta milletin birlik duygularını çelikten bina gibi kuvvetlendirdi. Bu kadar iç düşmanın ve dış düşmanın saldırdığı bu günlerde ve televizyon yoluyla ahlaka en büyük savaşın yapıldığı bu günlerde, ahlaksızlarla ve hainlerle boğuşan milletimiz, insani duygularıyla “İşte damarlarında asil kan olan Türk Milleti” dedirtmiştir. Anlayana…

VAN MİNUT! BİNANIZ KAÇ ŞİDDETİNDE YIKILIR?

Yerelde ki en küçük yöneticilerden en yüksekte ki yöneticiler, bu kadar depremden sonra İnşallah çürüyen, yıpranan, çatlak ve dökülen binalar için çok acil reform düzeyinde kararlar alırlar da bir an evvel bir başka deprem gelmeden çare üretirler.

Bana göre adam öldürmek için silah veya bıçak gerekmez. Eskimiş binasını kiraya veren de katil olduğu gibi, eski binalara göz yumanlar da katil adayıdır. Kendilerine depreme dayanıklı sağlam binalar, prefabrikler yapabilirler. İlahi adalet onların belki de eski bir yapıdayken deprem de enkaz altında kalarak ölmesine karar verebilir.

Unutmamak lazım ki, Kimsenin akıbeti belli değildir. Zenginliklerde, makamlar da ufak bir sallantıda sıfıra iner.

Deprem afeti, ahlak afeti, terör afeti görmeyeceğimiz nice hayırlı bayramlar diliyorum. 

Sağlıcakla kalın…

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2011, 07:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17