Malazgirt Zaferi Es Geçilecek Kadar Küçük Bir Zafer mi?

Malazgirt Zaferi'nin 940. Yıl dönümünde anılmaması bir Malazgirt'li olarak inanın çok zoruma gidiyor.

Malazgirt Zaferi Es Geçilecek Kadar Küçük Bir Zafer mi?

Malazgirt Zaferi'nin 940. Yıl dönümünde anılmaması bir Malazgirt'li olarak inanın çok zoruma gidiyor.

Malazgirt Zaferi es geçilecek kadar küçük bir olaymıdır?  Hayır, değildir. Malazgirt Zaferinin taşıdığı çok büyük anlamlar ve verdiği mesajlar vardır. Türkler ve Kürtler birlik olmuşlar ve 940 yıl önce Bizans'a haddini bildirmişlerdir. Bizans kimlerden oluşur dünyanın başına çöreklenmiş avrupalı leş kargalarından oluşur.

MALAZGİRT İBRET ALINMALIDIR.

Bir Cuma sabahı Beyazlar giyen Anadolu Selçuklu hükümdarı Alparslan askerlerine seslenerek "Ben kefenimi giydim şehadet şerbeti içmeye hazırım. Şehit olmak isteyenler benimle gelsin, şehit olmak istemeyen evine gitsin hanımının yanına" diyerek askerlerine duygularını dile getirmiştir. Cuma namazı kılındıktan sonra kendilerinde 4-5 misli fazla asker sayısına sahip Bizansla savaşmış ve darmadağın etmiştir. Anadolu'nun kapısı o günden bu zamana kadar Türklere, dolayısı ile Kürtlere de açılmıştır. Bu savaşta dikkat edilecek en önemli husus Peygamberimizden bu zamana kadar yapılan savaşların çoğunda müslümanlar kendilerinden sayıca kat kat fazla olan haçlıları ve düşmanlarını hep yenmesidir.

MÜJDELENEN MEHMET İÇİN SAVAŞLARLA YOLLAR AÇILMIŞTIR.

Malazgirt zaferinden bu zaman kadar müslümanlar hadis-i şerifle müjdelenen İstanbul'un fethi için adeta savaşarak yol açmışlardır. Alparslan'dan Osmangazi'ye, Kanuniye, Fatih Sultan Mehmet'e kadar amaçları; Müslümanların bu topraklarda yaşamasıdır. Bu amaç için mücadele edilmiştir.

MALAZGİRT ZAFERİ COŞKUYLA KUTLANMALIDIR.

Her yıl Malazgirt'te Alparslan ve şehitlerimiz için sela okunur ve Malazgirt Zaferinin yıldönümü kutlanır. Acı olan şudur ki sadece Malazgirt'te kutlanır ve yaşanır. Oysa bu Türkler için önemli bir zaferdir. Bütün Türkiye'de hatta dünyanın çeşitli ülkelerinde olan Türklerce de kutlanmalı ve o tarih yaşatılmalıdır. 

26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferinin 940. yılını ve 30 Ağustos Zafer bayramınızı akabinde Ramazan bayramınızı kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2011, 05:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17